101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, cel care le-a luat ungurilor 71% din teritoriul pe care îl stăpâneau în cadrul Imperiului Austro-Ungar și care a consfințit crearea României Mari

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Fosta-i lele când ai fost…
  Ungaria NU va mai fi NICIODATA cum visează ei. Maghiarii sunt un popor șovinist si cruzi, cu toate ca si-au AMESTECAT ADN-ul cu; valahii / românii, sârbii & croații, polonezii, etc. Sa nu mai spunem caci în timpul ocupației Otomane (peste 100 ani), acestia au ucis barbatii maghiari-mongoli cuprinși între vârsta 16-65 ani EXACT pentru a l-e distruge semintia / ADN-ul maghiarilor de HUNI-CRUZI.
  La cercetările științifice făcute de cercetătorii din Vestul Europei & USA, prin probe de ADN / DNA populațiilor /tarilor din întreaga lume, s-a constatat caci maghiarii de azi din Ungaria, ADN / DNA-ul maghiarilor/ungurilor ESTE 90% ÎNFRATIT cu ADN-ul românilor din Transilvania SI românilor din Moldova.
  Deci, maghiarii de azi SUNT ROMÂNI VORBITORI AI LIMBII MAGHIARE / HUNE !

 2. Va semnalez aparitia unui excelent volum, referitor la chestiunea abordata de dvs.: Ion M. Anghel (coord.), Tratatul de la Trianon. Document esential care sta la baza Marii Uniri (co-autor: dr. Alexandru Ghisa; Bucuresti, Pro Universitaria, 2021, 184 p.). Dl Anghel este un ilustru jurist si diplomat, dl Ghisa, reputat istoric si diplomat.
  Anul trecut, a aparut o alta carte serioasa, pe care, de asemenea, v-o recomand: Mircea Dutu, Tudor Avrigeanu, Fundamentele dreptatii nationale. Tratatul de la Trianon si constiinta juridica romaneasca (Bucuresti, Ed. Universul Juridic, 2020, 202 p.).
  In alta ordine de idei, ce parere aveti despre atacul dat de ” demnitarul” Alex. Muraru asupra slujbei religioase de comemorare a maresalului Ion Antonescu, la 75 de ani de la executia acestuia, slujba tinuta la Biserica Sf. Parascheva, din Vaslui (2 iunie a.c.)?
  Va doresc succes in tot ceea ce intreprindeti. Va urmaresc cu interes luarile de pozitie in sustinerea istoriei noastre.

 3. Hunii nu sunt acelasi popor cu maghiarii, desi vin cam din aceeasi zona si sunt popoare turcice ca si finlandezii. Hunii nu au venit cu neveste, asta se stie, deci 50% din ADN era compromis, insa chestia cu hunii e ca au disparut din Europa, (nu prea se stie cum) dupa moartea lui Attila. Se pare ca nici maghiarii nu au prea venit cu neveste, deci si ei tot de p-aci s-au ”orientat”. Asa ca nu ma mira rezultatele studiilor ADN de care pomeniti avand in vedere ca barbari au venit cam vreo 100,000 de barbati iar in Panonia erau peste 350,000 de locuitori, nemaivorbind de zonele invecinate si de miscarile de populatie

Sliding Sidebar