Arestarea extremiștilor maghiari anunță unirea Basarabiei cu România? Care sunt jocurile geostrategice?

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Si totusi raman la parerea ca unirea trebuie facuta numai dupa intrarea Moldovei in NATO.
  Dar asta se poate face daca clasa politica romanesca din Basarabia este sprijinita puternic de Europa si mai ales Romania. Acum cum se poate face unirea cu un parlament aproape controlat de pro-rusi?
  Asa ca EUROPA sa faca PASUL si sa bage Basarabia neconditionat in Europa. Sa vedem daca-l face , da Germania sigur nu-l va face. Sa nu cadem la mijloc noi si polonezii si sa facem jocul americanilor de slabire a imperiului rusesc si la sfarsit sa vina ei si sa faca regula jocului.
  Eu zic sa fiim inteligenti si numai daca rusii fac pasul sa intre in Moldova atunci fara mila sa le-o tragem la rusi.Altfel nu cred ca avem motive sa ne bagam intr-un conflict care nu ne priveste.

 2. Fa-te frate cu dracu’ pina treci puntea:) Sa speram ca inevitabil ne va fi bine.
  Tezaurul n-au cum sa ni-l mai returneze rusii, ca dupa cum se stie, a ajuns de mult in mainile pretenilor nostri, bancherii occidentali anglo-sexoni, inca de la razboi, via bolshevici si nemtzi, care astfel si-au recuperat o parte din investitia in experimentul social numit ”comunism”. Poate ar trebui sa-l cautam in USA ca cel mai probabil e acolo, pus la buna pastrare, alaturi de alte tezaure mai mult sau mai putin ”pierdute”.

 3. Acum vre-o sapte opt ani cand inca romanii nu cerusera tezaurul, pe internet erau fotografii din muzeele rusesti cu O CLOSCA CU PUI DE AUR mult mai mare si cu pietrele pretioase pe ea. Dupa aceea a disparut fotografia. Cred ca era din moscova sau leningrad.

 4. Dincolo de speculatii, informatii pe surse, analize pertinente sau nu, asociatii care cumuleaza inteligenta si actioneaza din umbra, idei, si principii sunt 2 componente care primeaza: credinta si vointa. Si asa cum se manifesta in oameni la fel si-n natiuni.

  „Credinta e mai presus de stiinta, viata e mai presus de inteligenta. Iata de ce, credinta si vointa singure stapanesc lumea, stapanesc si vor stapani totdeauna. Credinta si vointa constituiesc o sinteza, numita caracter” B.P. Hajdeu

  Cred ca principiul din „Ciocoii vechi si noi” dupa care aici poti face ce vrei ca doar dincolo dai socoteala e fals.
  Cred ca nu e o intamplare ca tarile care au avut colonii sunt acum invadate de fostii colonizati.
  Cred ca prea multi bani te prostesc, atat ca om cat si ca natie.
  Cred ca daca copiii din Romania sunt printre cei mai fericiti din lume iar adultii printre cei mai nefericiti, conform unor sondaje, este pentru ca odata cu varsta dau cu nasul de un sistem care nu este numai reflectia unei stari nationale ci si internationale.
  Cred ca sistemul din Romania este abrutizant, si totusi, pentru ca Romania sa existe, deci si sistemul, s-a varsat mult sange. Si cred ca, cu toate astea, pentru aceeasi cauza, s-ar mai varsa inca pe atat. De ce? Pentru ca cei din aceeasi mama sa stea impreuna.
  Nu contextul cred ca va determina ci vointa si credinta noastra.

 5. Apreciez studiul istoric al lui Daniel Roxin , dar cred ca in acest articol uita sa mentioneze ca Romania numai exista din 25 decembrie 1989 ..Romania a ramas asa ca o iluzie in mentalul colectiv dar ca entitate statala nu mai exista . Soarta ei si a poporului roman este hotarita de bancherii lumii care sint investitori si actionari im Corporatia Romania ..asta este statutul legal al Romaniei in ziua de azi ,societate pe actiuni ,de aceea invita investitori aici ……Nu de mult a aparut in Capital un articol intitulat „VESTE PROASTĂ despre România: „Această ţară nici măcar NU EXISTĂ” ..de ce nu exista ..pentru ca nu creaza capital ci il imprumuta . Nu creezi capital esti colonie …creezi capital esti stat ..Asa ca unirea cu Basarabia se va face dar nu pentru binele romanilor ci pentru motivarea lor de a pleca la razboi impotriva Rusiei ,pentru avantajul corporatiei euro-atlantice ,pentru ca euro-atlanticii au nevoie de un conflict cu Rusia in care sa decimeze populatia romaneasca si sa recolonizeze Romania cu sclavi din alte tari care nu vor putea revendica suveranitate individuala sau drept de proprietari ai Romaniei …In Romania legal numai decendentii din daci pot revendica legal titlul de cetateni suverani ,deacea se zbat europenii si pseudo-istoricii inconstienti sa ne convinga ca nu sintem daci sau descendenti din daci ci descendenti din colonistii romani deci legal corporatist subiecti ai imperiului roman actuala UE .

Sliding Sidebar