A apărut noua mea carte, ENIGMA TĂBLIȚELOR DE LA SINAIA

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Buna ziua,

  va rog sa-mi scrie-ti daca aveti cunostinta despre 7472 tarif total 5.10 EUR+TVA CARTEA ZILEI,
  Vreau sa stiu daca am donat aceasta suma , de la care trebuia sa mi se ofere o carte in format
  digital . Donatia s-a facut pe 24 11 2018, mai primesc cartea? M-as multumi macar sa stiu daca banii au ajuns la dumneavoastra!

 2. Adevarul Absolut, Atemporal, Eliberator, S-a revelat prin Cuvântul întrupat, în Fiul omului Hristosul lui Dumnezeu în urma cu doua milenii, draga Daniel, si se reveleaza de atunci si pâna azi, tuturor celor cu inima curata, carora prin Spiritul Sfânt se manifesta si se descopera celor „alesi” de EL…
  Un an 2019 plin de Lumina întelepciunii Lui Dumnezeu !

 3. Stimate domnule Daniel Roxin,
  Nu ne cunoaştem, însă vă scriu pentru că am descoperit, recent, că avem preocupări comune. Şi încă un fapt, extraordinar: se pare că sunteţi un personaj într-unul din romanele mele!
  Să mă explic: mă numesc Teodoru Stemate, am 46 de ani şi am publicat două romane, unul în 2016, celălalt, în 2018. Romanul publicat în 2018 se numeşte „Licantropie” şi tratează despre transformarea omului în lup (după cum se ghiceşte din titlu). Acţiunea se petrece în România actuală, într-o localitate fictivă, Zolonta, situată undeva în centrul ţării. „Licantropie” l-am terminat în 2015 şi l-am propus spre publicare editurii Nemira, care, iniţial, l-a vrut, apoi s-a răzgândit, nu ştiu de ce. Aproape că uitasem de roman, până anul trecut, când am fost contactat de o editură nouă, Shah Publishing, care mi-a propus un contract de publicare onest. Am acceptat, iar romanul a apărut anul trecut, după cum v-am spus deja.
  Acum urmează partea interesantă: în urmă cu ceva vreme, un prieten care a citit romanul m-a întrebat: „Tu îl cunoşti pe Daniel Roxin?” În ignoranţa mea, a trebuit să-i mărturisesc că nu. „E ciudat”, a continuat prietenul meu, „pentru că în romanul ăsta se face referire la un personaj care seamănă foarte mult cu Daniel Roxin: aceeaşi pasiune pentru istoria geto-dacă, preocupări asidue despre miturile vechi, Kandaon, Marele Lup Alb… cred că şi fizic personajul seamănă puţin. Iar personajul se numeşte… Daniel!”
  Ei, bine, am revăzut romanul, mai ales pasajele despre personajul „Daniel” şi, studiind activitatea dumneavoastră — atât cât am putut, online, eu fiind plecat din ţară acum — a trebuit să-i dau dreptate prietenului meu. Personajul respectiv vă seamănă. Foarte mult. Şi, chiar dacă e pomenit doar în discuţiile altor personaje, într-un context care-l pune într-o lumină negativă — considerat nebun, chiar înnebuneşte, disperat că nimeni nu-l înţelege — într-un fel, personajul „Daniel” e singurul care are dreptate. Vreau să zic, deznodământul, în „Licantropie”, corespunde exact teoriilor acestui personaj, considerate de toţi deilalţi drept fanteziste: „transformarea” locuitorilor din Zolonta în vârcolaci este urmarea unui ritual antic geto-dac, ritual „performat” de bătrânul Vâlcu, un descendent direct din vechii preoţi daci, păstrătorul tradiţiilor în zona repsectivă. (Ca un element de atragerea atenţiei: bătrânul Vâlcu rosteşte litania finală în limba dacă).
  Mi se pare un lucru cu adevărat ieşit din comun: faptul că am imaginat un personaj care-şi găseşte un corepondent în realitate atât de apropiat, şi, totuşi, necunoscut mie. Pentru că, vă rog să mă credeţi pe cuvânt, eu ignoram complet activitatea dumneavoastră, până când, de curând, prietenul meu mi-a atras atenţia asupra asemănării.
  Am citit materialele de pe blogul dumneavoastră şi am văzut materialele video pe care le-aţi realizat. Vă rog să-mi daţi voie să vă felicit şi să vă mulţumesc, în acelaşi timp. Credeam că doar eu mai astfel de preocupări, astfel de credinţe, care se izbesc întotdeauna de neîncrederea celor din jur.
  Ştiu cum e să fii privit ca un nebun, afirmând că civilizaţia geto-dacă a fost una dintre cele mai dezvoltate din Antichitate. Eu am încercat să tratez problema din punct de vedere strict literar — „Licantropie” e un roman „de groază”, însă sper că cititorii inteligenţi au înţeles substratul referitor la vechea civilizaţie a strămoşilor noştri — dar ceea ce faceţi dumneavoastră mi se pare mult mai direct şi mai practic. Pentru că generaţiile tinere trebuie să fie conştiente de moştenirea imensă de care dispun şi pe care foarte mulţi aşa-zişi „savanţi” încearcă să o minimalizeze. Încă o dată: Felicitări!
  Şi, dacă v-am stârnit curiozitatea şi doriţi să citiţi romanul în care, accidental, „apăreţi” ca personaj, vi-l pot trimite online, oricând doriţi, doar daţi-mi un semn şi o adresă de e-mail.
  Vă mulţumesc pentru timpul acordat şi vă doresc mult succes în continuare.
  Toate cele bune!
  Cu respect,
  T. Stemate
  P.S.: Tot legat de civilizaţia strămoşilor noştri: un profesor marocan mi-a pomenit de curând o teorie (a lui, personală) pe care o găsesc interesantă. El susţine că noi, românii, şi marocanii din sud (zona Tiznit-Agadir) am avea nişte strămoşi comuni: legionarii-călăreţi ai generalului berber Lusius Quetus (toţi originari din sudul marocan). Ştiam că legiunea de cavalerie a generalului Quetus a avut un rol crucial în asediul Sarmisegetuzei, dar profesorul marocan vine cu o teorie cel puţin îndrăzneaţă. El susţine că cei 10.000 de legionari berberi ar fi rămas şi s-ar fi stabilit în teritoriile cucerite din Dacia. De aici ar rezulta asemănarea unei părţi a populaţiei din România actuală cu marocanii berberi din sud. Eu nu ştiu ce să zic despre asta. Dumneavoastră?

 4. SALUT DANIEL ROXIN! SUNT UN ADMIRATOR AL MUNCII TARE IN MATERIE DE ISTORIE. IUBESC ISTORIA NOASTRA ANTICA LA FEL CA MULTI CARE ITI VAD VIDEOCLIPURILE DE PE YOUTUBE SI POSTARILE DE PE ACEST SITE. iNTREBARE. ESTE ADEVARAT CA IN ANII 90 S-A DEMOLAT O PARTE DIN SANCTUARUL SARMIZEGETUSEI – REGIA ?? SI CA COLOANELE FASONATE DIN PIATRA AU FOST DARAMATE CU BUDOZERUL SI ASCUNSE SUNT PLACI DE BETON TURNAT APOI SA ASCUNDA RAMASITELE? NU AI PUTEA FACE UN DOCUMENTAR EXPLICIT DESPRE CEEA CE S-A INTAMPLAT ACOLO IN ANII 90? CHIAR NI S-A MASACRAT O PARTE DIN DOVEZILE ISTORIEI ANTEROMANESTI? (un raspuns aici…pls)

 5. Salut, Daniel. As fi curios daca stii ca a aparut un film, produs de Kazahstan:”The Legend of Tomiris”. As fi curios ce parere ai, dpdv istoric, despre film.
  PS: sa nu te lasi, sa mergi mai departe!

 6. Buna ziua
  Locuiesc in Drobrta-Turnu Severin si avem in componenta cartierul Schela Cladovei. Putini din conationalii nostri stiu ca in anii ’80, arheologii de la la Institutul de Arheologie Vasile Parvan si Universitatea din Edinburg au facut o descoperire epocala. Acel schelet rezultat in urma mortii din batalia pentru apararea vetrei stramosesti din urma cu 8000de ani inainte de Hristos.
  Te-as ruga, Daniel, sa-mi reamintesti in ce documentar ai pomenit de cele 3000 de securi descoperite in vatra asezarii?
  PS: Pana acum, nu am auzit in niciun documentar de legenda Mosului de la Portile de Fier si se Altarul lui Zamolxe de la Pestera Veterani (este Pestera Piscabara, cea mai veche pestera cartografiata din lume, Cetatea Peth), considerate ca fiind locuri sacre ale dacilor, alaturi de Kogaion, Sfinx-ul, Babele….

 7. Numle meu este Vasile Todor. Am transmis un Anunț public în atenția dumneavoastră pe site-ul
  postului tv nasutv.
  Aș fi bucurus să vă parvină

 8. V-am transmis un mesaj și în urmă cu o lună.
  Am descifrat scrierea și limba din Tabletele de la Sinaia. Nu este o înscenare. Nu este o glumă!
  Este o realitate pe care o probez cu argumente științifice.
  Cartea mea „ΠΩΡЧΣ Ж ΗΕΛΙA – Limba și scrierea Gethilor în Tabletele de la Sinaia. O introducere.” a ieșit de sub tipar.

  Tabletele aduc dovezi despre originile limbii române, despre organizarea regatului lui ΒΩΕΡΟΒΗΣΕΘΩ-ΒΩΕΡΩΒΥΣΕΤΟ,
  despre istoria militară și faptele de arme ale ostașilor Gethi.

  Puteți comanda un exemplar al cărții (311 pagini format A4) prin telefon
  0787-582.230 sau 074-365.097
  e-mail: transcargointernationalbv@yhoo.com
  Cele mai bune urări de ziua națională!
  Vasile Todor

 9. Acesta nu este FAKE-NEWS!
  V-am transmis un mesaj și în urmă cu o lună.
  Am descifrat scrierea și limba din Tabletele de la Sinaia. Nu este o înscenare. Nu este o glumă!
  Este o realitate pe care o probez cu argumente științifice.
  Cartea mea „ΠΩΡЧΣ Ж ΗΕΛΙA – Limba și scrierea Gethilor în Tabletele de la Sinaia. O introducere.” a ieșit de sub tipar.
  Tabletele aduc dovezi despre originile limbii române, despre organizarea regatului lui ΒΩΕΡΟΒΗΣΕΘΩ-ΒΩΕΡΩΒΥΣΕΤΟ,
  despre istoria militară și faptele de arme ale ostașilor Gethi.
  Puteți comanda un exemplar al cărții (311 pagini format A4) prin telefon
  0787-582.230 sau 074-365.097
  e-mail: transcargointernationalbv@yhoo.com
  Cele mai bune urări de ziua națională!
  Vasile Todor

 10. A-ți postat un filmat cu ocazia zilei marelui Mihai Eminescu, și nu găsesc nici o carte din cele prezentate în video, ma puteți ajuta?
  Mulțumesc anticipat!

 11. Buna ziua, D-le Roxin!
  Ati realizat cu ani in urma un interviu cu Dl. Eugen Nicolaescu, criptologul care s-a ocupat de placile de plumb de la Sinaia. Aveti cumva adresa de e-mail a dansului? As dori sa-l contactez si nu reusesc s-o gasesc pe net. Multumesc!
  Adrian Bora – calafat2003@yahoo.com

Sliding Sidebar