A fost găsit raportul specialiștilor englezi despre ROȘIA MONTANĂ. De ce l-a ascuns Statul Român?

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. D le Kelemen a si dori sa ai ocazia sa citesti acest comentariu.Am tot respectul pt. tine si te consider mai patriot si roman decit pe toti ceilalti cu nume romanesc dar te intreb de ce nu faci nimc cu acel studiu despre Rosia Montana? Dovedeste ca esti mai onest si mai roman decit toti escrocii ce te inconjoara si pune Rosia Montana in patrimoniu UNESCO.Will you?and Thank you !

  1. Ing. murgu dumitru din Comanesti, stie cu cine putea fi skimbat Ceausescu ! O D fan CFR din aug. 1956.

 2. INTREB SI EU , DE CE NU SE DA DREPT DE CONCESIONARE ROMANLOR INTREPRINZATORI CUM VEDEM IN ALASCA SAU IN ALTE ZONE DIN LUME?NU ma pricep dar cred ca acei mineri care au lucrat acolo ar plati mai multi bani statului daca ar avea drept de exploatare decat ar lua statul din aceste afaceri dubioase ,dupa cum se poate vedea din aceste rapoarte intocmite de diferite comisii .

 3. Nu stim sa ne folosim (evit cuvantul profitam) de ceea ce ne-au lasat stramosii. Daca Rosia Montana are toate conditiile indeplinite pentru a intra in Patrimoniul UNESCO, ce mai asteptam?
  Este foarte clar ca aurul de la Rosia Montana nu trebuie exploatat, el trebuie sa ramana in subsolul patriei, iar prin dezvoltarea turismului in zona, ca tara nu avem decat de castigat.

 4. Socrul meu sa născut in Abrud și a lucrat in minele de la Rosia Montana,mi a povestit ca împreună cu mai multi mineri de pe vremea respectiva au săpat un tunel destul de lung pentru a ajunge în zona unde este aur (încă am și acum harta respectiva) dar nu au reușit sa finalizeze acest tunel deși erau foarte aproape.Harta este una foarte explicita .

 5. Gabriel Resources din Canada a vrut sa cumpere mina de la Rosia Monatana shi sa o proceseze sa scoata aurul de acolo…
  Noi nu ne vindem tara a fost raspunsul autoritatilor…
  Dar sa dea de lucru la oamen sau sa creasca puterea economica a zonei v-ati gandit ?!
  Romania este o tara bogata shi frumoasa dar ganditi-va pe termen lung dragi Romani !
  20 – 50 de ani de acum inainte…

  Constantin (Chris) Ghigeanu
  Guelph, Ontario

Sliding Sidebar