Adevăruri șocante despre istoria noastră!

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Am avut privilegiul de a anvata adevarata istorie si geografie din frageta copilarie. Inca din cl a 4-a am invatat despre daci. Am fost 2 luni in Transilvania in cl a 4 -a in St Ghreoghe si acolo intre unguri am auzit despre Cucuteni pentru prima data. Cand am ajuns acasa din nou m-am dus la biblioteca judeteana si am inceput sa citesc despre legendele si miturile dacice si preistorice. Nu ce ne invatau la scoala dar adevarul despre istoria neolitica a Romaniei. Asa ca daca se vrea inveti. Imi aduc aminte ca directoare scolii, informase deja prietenii de la Ochii albastri ca eram cativa elevii care nu se conformau . Am fost vizitati cu totii si dupa ce s-au convins ca eram curiosi si pusesem alt ce stiam si citeam pe hartie , ne-au ajutat cu cateva adevaruri, numai daca in incinta Securitatii citeam documentele.
  Deci daca vrei sa aflii ceva adevaruri compara tot ce citesti si vei ramane cu adevarul. Tot atunci am invatat ca exista un mic procent de adevar in fiecare mit si legenda. Totul e sa vrei sa gasesti adevarul.
  Cu tot respectul
  Doina Alexandersen

 2. Sunt uimit , sunt extraordinare aceste afirmatii si nu sunteți singurii care afirmă așa ceva , vă pot pune la dispoziție un video cu o doamnă din Spania care afirmă același lucru și are dovezi covărșitoare că nici în Spania și nici în România imperiul roman , da acum 2015 ani nu a avut nici o influneță în limba vorbită de actual-ul popor român și nici spaniol ! Vă felicit pentru tot efortul și curajul vostru și vă doresc mult succes și la mult mai multe rezultate pentru binele tuturor generaților care or să vină după noi .

 3. Probabil ca eu am avut norocul de un profesor bun cand am fost la generala si care a insistat pe cultura Cucuteni, care ne-a spus de Tartaria etc. Il chema Ion Nania si acuma am citit pe internet ca ar fi fost singurul profesor de istorie care ar fi refuzat sa se faca comunist. El dealtfel are o bibliografie incarcata, Erau o placere orele de istorie facute cu el, bogate in informatii. Mai rar ca el. Nu pot spune acelasi lucru si despre liceu unde un profesor ne dicta cea ce era scris si in manuale.O plictiseala totala. De altfel nu i-am retinut numele fiindca nu a iesit cu nimic in evidenta. Probabil asa or fi majoritatea profesorilor de istorie de azi.

 4. MOMENTUL CRUCIAL ÎN VIAŢA TRACILOR ! Burebista … Decebal au fost traci – GEŢI ! Imperiul lor se numea GETTA şi nu DACIA ! Dacii – o viţă a geţilor care a apărut în s. 3 p.e.n. – au fost cuceriţi de Burebista şi intrau în componenţa imperiului Getta! În a.105 dacii l’au trădat pe Decebal – au trecut de partea lui Traian – aşa el a chîştigat războiul! Teritoriul cucerit a fost acordat dacilor şi conform hotărîrii senatului din 11.08.106 (ziua de naştere a romînilor) i-a fost acordat statutul de colonie numită „DACIA”… TOT CE ERA LEGAT DE GEŢI (religia, limba, obiceiurile…) A FOST INTERZIS – SE PEDEPSEA CU MOARTEA…! PÎÎNĂ LA MOARTE TRAIAN S’A LĂUDAT CĂ A NIMICIT GEŢII !!! …

 5. Da, asa este…. nustiu cum sunt manualele de acum, dar profesorul meu de istorie din liceu (acum mai bine de 15 ani) era extrem de nonconformist, o enciclopedie ambulanta care ne-a vorbit jumatate de semestru de culturile preistorice din spatiul carpato-danubiano-pontic, deci, fireste, despre Cucuteni, tablitele de la Tartaria si altele. Nu mai tin minte daca ne-a spus si de imparatii de origine dacica ai Impreiului roman, cert este ca am ramas cu numeroase informatii de la el care nu se regaseau in nicin fel in manual… Minte de copii, la vrmea aceea nu intelgeam de ce „proful” nu se tine de carte si ne spune tot felul de „prostii”… Acum intelegem Cinste lui, un profesor cu suflet si cu o minte exceptionala!

 6. pai si de ce stiinta universala, cel putin wikipedia si alte surse oficiale de pe internet, enciclopedii etc, sustin ca cea sumeriana e prima?

  1. Wikipedia NU este un site academic, ci „public”!; e de uitat prin el, dar nu prea in serios, deoarece ORICINE poate sa scrie orice! Incearca ca sa te convingi singur, daca eu nu am reusit sa o fac.

 7. Studenti la jurnalistica fara cultura generala ? Astia nu stiu sa citeasca ? Scuza- ma Daniel , dar e chiar vina lor ! Trecutul e viitorul nostru , radacinile noastre , de acolo ne tragem seva . Macar din respect pentru cei ce ne-au lasat asa o tara , mosii si starmosii nostri , sa vedem ce au vrut ei ? Cine erau ei ? Asa doar de curiozitate ,mmm ? Dar nici macar curiozitate nu mai e .
  Monseur se scrie ,monseur se citeste .De ce sa te chinui sa afli adevarul cand ti-i se da de-a moaca si n-ai nici bunul simt ori inteligenta sa te intrebi : oare .e adevarat ?
  Instincte , ceva ? Nu ! Lasa-i sa doarma ca sunt mici si prosti si tre sa creasca mari si tot asa pentru ca , cu ei se face ,,treaba ,,
  Trist ,foarte trist .
  Imi cer scuze daca am ofensat pe cineva .

  1. Multumim Carmen, pentru adresa de unde putem descarca cartea „Dacia Preistorică”, partea a I-a si a II-a, de Nicolae Densuşianu, Bucureşti, 1913

 8. Daniel, va citesc de 2 ani. Cu ocazia Anului Nou dacic si de 1 Decembrie va transmit „Sa fiti sanatosi, oriunde va aflati”.
  Sint departe de acasa dar tot ce faceti ma face mîndra ca m-am nascut românca.
  Domnul sa va ajute si sa va de-a putere in continuare.

 9. Poporul daco-get A FOST LATINIZAT, ROMANIZAT vrem nu vrem.
  Latinizarea s-a facut foarte usor pentru ca limba daca era din aceeasi familie cu limba latina.
  Nimeni nu poate nega de exemplu ca toate trile din Europa sunt din aceeasi familie indo-europeana,
  In cadrul acestei familii exista sub familiii si mai apropiate cum ar fi familia latina, familia germanica, familia galo-celtica, familia slava.
  Dacii si latinii erau din familia LATINA si presupun ca acesti LATINI proveneau din zona de granitza a Daciei ,undeva la sud de LITVA (Letonia si Lituania care au o mare asemanare de cuvinte cu latinii).
  Apoi ca ne-am latinizat, inseamna ca vechile cuvinte s-au modificat putin.
  Dar de acord ca limba daco-geta este cea pe care o vorbim dar cu influenta latina.

 10. .Domnule Daniel Roxin,
  Este revoltator, desigur, ca exista un „sistem bolnav” si „agenti anti-romani”, dar ce ma revolta pe mine este faptul ca tinerii de care scrieti Un toti si nu numai ei) nu au facut un mimim efort de a citi orice altceva in plus in afara de ceea ce scrie pe net sau pe ecranul mobilului lor. Cum este posibil sa nu-si dea seama ca nu se pot opri doar la ceea ce au invatat (sau nu) in liceu? Cum e posibil sa nu aiba macar un dram de curiozitate, si/sau sa nu-si dea seama ca nu e suficient sa stie /sa afle doar ceea ce le „serveste” zilnic „net-ul” si…”media” ? Cum e posibil sa nu stie/ sa nu simta ca trebuie sa incerce mereu sa stie/sa cunoasca mai mult/mai multe, sa se „auto-educe” in permanenta? Nu pot sa ramana toata viata cu acelasi „bagaj de cunostiinte” !! Cum sa progreseze, cum sa fie mai buni , cum sa stie mai multe, de exemplu, daca nu citesc decat „tabloide” si vizioneaza doar „telenovele”? Nu vor progresa nici ei, nu va progresa nici tara asta, pentru ca fara cunostiinte in domeniul istoriei si in alte domenii nu vor sti sa ia decizii corecte in momente grele pentru aceasta tara. Sa caute si sa afle macar cine ne-a sustinut pe noi si/sau cine nea tradat pe noi , romanii, in cursul istoriei noastre de peste 2000 de ani….Ca sa stie ce vor face si ce decizii vor lua pentru viitorul acestei tari. Altfel, aici, ‘la margine de imperiu”, vom fi sortiti sa disparem incet-incet !!

 11. latina nu a fost vorbita nici macar de cei din Peninsula, cum o spune Plinius cel Batran care se lua cu mainile de cap in fata LIMBII NOI care a fost invatata de copiii aristocratiei latine cu profesori greci. De altfel, cu acest scop a fost nascocita, ca aristocratia sa se distanteze de vulg si sa inteleaga din idiomul considerat initiatic cat se poate de putin. Abia mai apoi acest idiom, cu multe cuvinte nazvodite,, va deveni limba oficiala, DAR NU VA FI VORBITA DE POPOR NICI DUPA CADEREA IMPERIULUI ROMAN SI SE VA PASTRA, CA LIMBA DE CULTURA, IN RITUL CATOLOC PANA IN SECOLUL AL xix. Dupa cum o stie oricine dintre cei care nu se grabesc ca_tzapii la rumegat aiureli.. Cat despre asa-zisa latina vulgara, aceasta nu era decat traca veche sau un idiom al limbii vorbite de cel mai intins neam dupa cel al inzilor. Latinii si bizantinii spun limpede ca latina se trage din traca numita de ei limba prisca sau limba veche.

  la-ti-ni-zat sau ro-ma-ni-zat nu sunt decat doua formule de imbecilizare a ignorantilor, furculision?

  1. E vorba de latina culta si de faptul ca poporul din Italia vorbea mai multe dialecte ale limbii latine amestecate cu etrusca, greaca, galica cisalpina, ilira,….etc

 12. Daca ciocoiasii din Academie nu inteleg ca Măria-Sa Poporul Român isi vrea Istoria inapoi, o sa venim noi sa le atarnam opinca dacica pe stabiliment!

 13. În articol am găsit această observație remarcabilă prin obiectivitate și bun simț: ” …. Iar faptul că acestea sunt lucrurile pe care le știu majoritatea tinerilor români, nu este din vina lor!……”

  Se poate constata că autorul nu este captiv prejudecaților, ceea ce nu se poate afirma despre majoritatea comentatorilor.

  Iată o jumătate din baza solidă necesara pentru elaborarea de soluții.

  Urmeaza ca cumva, într-un fel, să se identifice vinovații și procedeele lor, formularea conținută în articol nefiind suficient de exactă și in acest caz: ” … oamenii sistemului care decid ce trebuie să cuprindă manualele de istorie, or nu au habar pe ce lume trăiesc, or sunt niște nenorociți care au ca misiune ștergerea identității românilor….. Ei bine, ignoranții și rău intenționații din sistem ……… Poate nu este pentru oligofrenii din unele instituții ale statului …… „.

 14. va rog creati urmasi,deschideti mintile , distrugeti creatorii de mituri false …cum grecii sunt greci din Grecia,egiptenii sunt din Egipt asa si noi suntem daci din Dacia

 15. Vă mulțumim el Roxin pentru tot ce faceți pentru emisiunile dv și pentru că țineți viu spiritul Dacic!

Sliding Sidebar