Are Universul conștiință? Un interviu tulburător cu Dumitru Constantin Dulcan

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Iubesc acest om, de mai mult timp, modelul lui uman de a fi, a fost „tizul” meu, până când i-am ascultat declarația de apreciere și admirație către Emil Constantinescu, posibil o slăbiciune, poate trecătoare, oare un asemenea Om de ce nu este cuprins într-o listă electorală?, pentru că poate face diferența între adevărat și fals?, extinderea umană a ajuns, în acestă configurație, la apogeu, a început o coborâre vertiginoasă în starea energetică a omului, practic se sinucide benevol, iar toți dumne/zeii, pozitivi și negativi se așteaptă la o recoltă bogată, omul, speranță de mai sus de universul lui, va dezvălui energii și lichele ce se cred intangibile, ce vor fi spulberate într-o adiere plăcută de primăvară, renașterea a tot.

 2. „Nu cerceta aceste legi,,
  Ca esti nebun cand le-ntelegi!”
  Cu cat incercam sa aflam mai mult, cu atat intelegem cat de mici suntem…
  Ce inseamna „inteligenta materiei”? Faptul ca materia exista dupa legi precise, pe care oamenii le-au descoperit doar in fosrte mica masura, desi ele, fiindca exista, uneori ni se dezvaluie si ne iau prin surprindere?
  De fapt, inafara spatiului ingust in care traim, pe care il vedem cu ajutorul instrumentelor sau il deducem pe baza legilor care s-au descoperit, nu stim nimic.
  Daca presupunem ca Universul a aparut prin acel Big Bang, ne intrebam: dar inainte de acel moment ce a fost? Nimic? Ce inseamna nimic? Mai linistitor este sa acceptam ca Universul e infinit in timp. Ca a fost mereu asa, cu toate legile dupa care functioneaza.
  Daca acceptam ca a fost creat, ca s-a dezvoltat in timp, ne intrebam: De Cine? De ce?

 3. Eu nu inteleg ce inseamna TIMP, nu inteleg ce inseamna SPATIU! Sunt valabile in intregul Univers, sau rezulta din necesitatea noastra de a interpreta ce e in jurul nostru?
  Daca substanta este alcatuita din molecule, atomi etc… de ce n-am accepta ca se divide la infinit? Si atunci, ce inseamna SPATIUL?

 4. sigur ca are… se poate demonstra logic… oamenii au constiinta+oamenii apartin Universului=Universul contine cel putin un grup de fiinte care au constiinta =) Universul are constiinta de sine

Sliding Sidebar