Așa arată câțiva dintre cei care vor juca roluri de războinici în filmul ZALMOXIS. Vezi mai multe imagini aici:

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Idea este exceptionala dar ceea ce trebuie scos in relief in scriptul filmului este societatea si poporul originar traco-dac -pelasg , spiritualitatea si Drepturile lor Originare imuabile -de neschimbat , Legile lor si felul cum le pastrau , pentru a se face clar ca aveau un sistem Legal opus sistemului roman -Lex Romana -cu care ne inlantuiesc de doua mii de ani Atentiune ! Prea multa violenta ruineaza si transforma filmul intr-un video-game american !!! Astia din poster nu au mutre de daci ci de gladiatori din circurile romane .Nu schimbati realitatea istorica de dragul de a face bani cu filmul .Violenta din film este importata de la americani …. si este non-dacica . Nu violenta demonica de tip roman ii caracteriza pe daci ci determinarea in apararea teritoriului lor ….Dacii rideau in lupta ,nu se incruntau ca posedatii de demoni . …Daca urmati cliseul cu violenta pusa pe tapet de hollywood , veti avea un esec ! Dacii nu faceau spectacol din asi arata muschii . Se stie ca David la ucis pe Goliat desi Goliat era musculos . Spiritul dacic de aparare trebuie scos in evidenta , Dreptul dacic istoric de locuitori Originari in Dacia Valahia trebuie scos in evidenta ! Asta este opinia mea . Succes ! Colaborez si eu la filme cu hollywood https://www.youtube.com/watch?v=4oYaXXlkRco

 2. Nicu are dreptate : Spiritualitatea daca trebuie scoasa in evidenta – felul in care Zalmoxis a invatat poporul dac sa citeasca stelele si sa creada in sufletul nemuritor.
  Sunt binevenite si scenele de lupta cu strategia dacilor versus romani, dar fara violenta inutila si dramatism american.
  Nu vrem un film made in USA – vrem un film care sa inspire si sa deschida mintea tineretului de astazi. Sa se puna accent in mod special pe dorinta de libertate si spiritul de sacrificiu al poporului dac, pe sarbatori, obiceiuri, traditii.

  Sa fin Romani….numai de bine

 3. Evidenţiaţi în film superioritatea spirituală a dacilor.
  Ei aveau şi luptători iniţiaţi, care azi i-am numi paranormali.

  Pe de altă parte ei au luptat la disperare, ştiind dintr-o profeţie a lui Zamolxis că vor fi învinşi. Aceasta este scrisă pe una din tăbliţele de la Sinaia („A prevestit acel zeu Strălucit că Sarmisegetuza cu forţele întunecate se va bate şi că ai noştri luptători vor muri pierind cu domnul cel mare al Daciei”, din cartea „Tainele tăbliţelor de la Sinaia” de A. Bucurescu, pag. 171).

  Alegeţi pentru personajele dacilor oameni mai vânjoşi şi mai deosebiţi, îmbrăcaţi în costume populare albe, iar pentru romani oameni mai scunzi şi mai mulatri, căci dacii îi numesc în scrierile lor „negricioşi, cioroi, zdrenţăroşi, tuciurii, etc.

  Daţi dacilor mândria şi postura unor înţelepţi, aşa cum sunt reprezentaţi pe Columna lui Traian.

  Să se amintească în scenariu faptul că ei erau conştienţi despre strămoşii lor, care au fost atlanţii, a căror limbă, cultură şi tradiţie au păstrat-o. Să se reliefeze că ei se considerau „fiii luminii”, în timp ce romanii erau consideraţi fiii întunericului (Fiii lui Belial, adversari ai atlanţilor, care au supravieţuit şi ei Potopului, şi au continuat lupta lor împotriva dacilor, ca descendenţi atlanţi.

  Reliefaţi în scenariu aportul femeilor dace în luptele la care au participat şi ele şi chiar au fost bătălii câştigate cu ajutorul femeilor („femei îndrăzneţe au mers alături de armata Daciei, cu bărbaţii. A fost văzută sora lui Geopyr, tăindu-i la Sarmisegetuza pe jegoşi. Vrednicele Daciei femei pe Traian l-au întors. Acea căpetenie a plecat fără nimic în ţările lui” (din aceeaşi carte citată mai sus, pag. 328).

  Să nu se mai pună accent pe ideea absurdă că dacii practicau sacrificiile umane. Ea derivă din zvonurile unor istorici (ca Herodot), care au scris din auzite, căci credinţa şi ştiinţa dacilor era păstrată într-un cerc restrâns de iniţiaţi, în care nu ajungea oricine, mai ales de neam străin.
  Faptul că se consideră Soarele de Andezit ca fiind o platformă pe care se făceau sacrificii este o altă tâmpenie promovată de unii. Acest disc de piatră era un Astrolab. Pentru documentare citiţi un articol al meu la adresa:

  https://birans.wordpress.com

  Daţi scenaristului aceste detalii. Vor plasa filmul într-o lumină mai reală şi va rezista în viitor, căci multe prejudecăţi ale „istoriei oficiale” de azi despre daci vor fi desfiinţate.

  Succes la conturarea unei viziuni corecte în tratarea acestui subiect, care pentru a fi o reuşită, va trebui lucrat bine chiar şi în detalii (ţinuta, atitudinea războinicilor daci, prim planuri cu figuri frumoase de bărbaţi şi femei din neamul geto-dacilor, căci nu se degenerase rasa la acel timp.

Sliding Sidebar