ASTĂZI – Iohannis zice că NU va exista autonomie în Ținutul Secuiesc, iar maghiara NU va fi obligatorie în Ardeal…

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

  1. Se continua o politică primitivă.Nu s-a intrat în mileniu 3.Nu se pune problema PNL.Cred ca nu avem politică națională.Iohanis ,nu este decît un comunicator.
    Trebuie să inteleaga fiecare ca limba reprezintă acces la tehnologie si conviețuire, nu este un bun de gașcă.Fiecare poate folosi si o pasareasca.Ce folos?
    Unguri sunt foarte primitivi.Genetic sunt europeni.Nu se vede decît scandal si interes material.Daca tara era sărăcie nu ne mai băteam care este al acestui pamant.Secuii se cred superiori, dar acest pamant ia sfințit.

  2. Mai degraba trebuie votata obligativitatea vorbirii limbii romane in zonele maghiarizate unde daca te duci ca roman in tara ta sau ca turist in tara ta , nu ti se vorbeste romaneste ci ungureste . Nu cred ca nu stiu fratii nostri maghiari limba materna ci cred ca nu vor sa o foloseasca intentionat . Daca v- ar studia documentarele istorice d.le Roxin ar intelege si secuii si ungurii cum si cand au ajuns de fapt in Transilvania , cum s- a impus maghiarizarea fortata a numelor originale romanesti , a apelor si a localitatilor sau incercarea de catolicizare a ortodocsilor autohtoni de veacuri . Se intelege ca si acum si atunci au fost manevre politice extreme si trebuie sa fim totusi uniti intr- un spirit de dragoste fata de tara mama Romania mare / Dacia istorica.

  3. Ar face bine parlamentul sa initieze in regim de urgenta o lega in care un partid pentru a accede in Parlamentul Romaniei sa obtina minim 10%+1 astfel scapam fara tam tam de UDMR si asa zise partide in fapt gunoaiele parlamentului si anume partidele de 5% AldE Pro Romania PmP UsR etc

Sliding Sidebar