Avocatul Mihai Rapcea spune că TERMOSCANAREA la intrarea într-un magazin este ILEGALĂ. Iată de ce…

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

  1. Faceti confuzii! Ce ati aratat dv in link este un grafic in care se acumuleaza cazurile de imbolnaviri si de morti. Atat. Aceste grafice vor atara la fel si peste 100 de ani. Adica niciodata nu vor merge in jos pentru ca nu despre asta e vorba in ele. Uitati-va aici, daca vreti sa intelegeti ceva, unde sunt grafice detaliate: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/romania/

  2. ionescu din pacate se pare ca dormi pe tine , aveti responsabilitatea de a va trezi la realitate , verificati stirile astea false care sunt create pentru a va manipula ….nu trebuie sa fie mare geniu sa ti dai seama ca guvernul nu ti vrea binele deloc , daca iti vroia binele cum afirma cum ca toate privarile de libertate sunt spre „binele nostru „, analizati putin anii trecuti si intrebati va simplu oare chiar imi vrea binele? va spun eu ca nu pt ca daca va vroia binele aveam spitale cum trebuie , ambulanta venea in 15 min maxim nu in cateva ore , se traia mult mai bine , salariile erau corecte si multe altele , asa ca treziti va la realitate pentru ca l am maniat pe Dumnezeu destul cu ignoranta de care am dat dovada pana acum

 1. Derogarea Romaniei de la CEDO prin activarea art.15 , a fost facuta pe graba si in secret de politicienii nostrii, conform judecatorului Danilet in articolul publicat de hotnews pe 22.03.2020. Nu stiu daca mai este in vigoare aceasta derogare in defavoarea drepturilor noastre , dar daca mai este mai avem asigurat doar dreptul la viata si la lipsa de tortura, in rest nu suntem acoperiti …Masurarea temperaturii pe frunte cu acel dispozitiv este este extrem de invaziva d.p.d.v fizic, mental si spiritual deoarece acest punct din mijlocul fruntii este centrul suprem al vointei umane, este centrul christic al comuniunii interioare cu ” fiul lui Dumnezeu”- Hristosul universal, este Ajna chakra din esoterismul oriental, este punctul de convergenta al energiei concentrate prin rugaciune in nervii optici cu energia cosmica omniprezenta pentru revelarea luminii sacre in fiecare dintre noi. Observati va rog ca toti sfintii pictati in bisericile ortodoxe vechi, aveau privirea atintita spre frunte, cu ochii intredeschisi in sus si o aureola de lumina in jurul capului. ..Se urmareste clar distrugerea comuniunii noastre spirituale prin toate mijloacele , din ce in ce mai agresive si mai abuzive ! Trebuie sa luptam! Temperatura poate creste din zeci de motive fiziologice sau externe ,inclusiv prin expunerea involuntara la radiatiile 5 G !

 2. Să nu mai cumparăm din aceste magazine pe cât posibil.Eu ma găndesc să le predau acele legitimații de intrare

  1. Nu avem cum pentru ca ALIMENTARA de cartier este MEGA IMAGE. La ei am vazut vineri dupa amiaza ca au pus o angajata sa ia temperatura OBLIGATORIU celor care intrau in magazin. Este o incalcare a drepturilor, e adevarat .

 3. Cum ne opunem CONCRET? cum fomulăm CONCRET o asemenea plângere? Poate ne ajută domnul avocat Rapcea, deoarece cunoaşte bine legile, deci ştie cum să formuleze o asfel de petiţie şi unde să o depună ulterior şi să urmărească rezolvarea acesteia. Degeaba scriem / citim pe reţelele de socializare dacă la intrarea în magazine tot asta se întâmplă (iar „soluţia” e „take it or leave it”, dacă refuzi nu intri în magazin, ţi se spune că e proprietate privată şi astea sunt regulile lor). Sunt din ce în ce mai multe magazine care practică asta, nu e exclus să ajungă să fie chiar toate şi atunci ce mai rămâne de boicotat? Comenzile online nu rezolvă problema, multe magazine nu oferă această soluţie sau nu au pe online toată oferta disponibilă în magazinul fizic + stocuri actualizate în timp real. Deci, domnule avocat, formulaţi şi înaintaţi acea plângere, altfel vom avea curând de ales între a ne supune acestor proceduri sau a muri (de foame)

 4. Asta am înțeles mulți dintre noi,întrebarea e ce se poate face??până la urmă să trăiești zilnic stresat că poți avea febră sau probleme de sănătate și ei în loc să te trateze te internează ca suspect de covid 19,este ceva ieșit din comun

 5. Dacă trebuie să mergi să te aprovizionezi din mai multe locuri intr.o zi , ești nevoit să te lași termoscanat de fiecare dată ? Chiar nu se poate face nimic ? Lăsăm ca să se strânga lațul în jurul gâtului nostru ,cu fiecare măsură pe care o iau”mai marii noștri ” pentru „binele nostru”… Vai nouă ,cine știe ce va urma !

 6. Este un abuz. Sper sa intervina mai multi juristi si sa impiedice aceasta situatie nefireasca.

 7. Termoscanarea este impusa pentru a obisnuit oamenii cu o scanare a fruntii sau mainii deoarece vaccinul „salvator” se va face odata cu inregiatrarea lui intr-un pasaport imunologic (QuantumDot), pasaport care va presupune injectarea sub piele a unei matrici ds puncte similara unui QR Code iar citirea acelui pasaport imunologic va trebui sa fie facuta prin scanare. Iar aceasta termoscanare e lesne de inteles pentru oricine inca mai are bunul simt ca e inutila si ineficienta pt cauza care cica o deserveste ci este mai degraba o amorsare a oamenilor spre a fi obisnuiti cu acea scanare. Obedienti in rand „spre binele lor”

 8. In cehia nu exista asa ceva termoscanarea in supermarket,eu sant aici din ianuarie.nu exista asa ceva.

 9. Legală sau nelegală, sa se ocupe instituțiile abilitate. Evident ca nu este însă normală termoscanarea, dar nu pot sa nu observ „romanismul” din jurul meu. Românașii nu pot sa respecte nicio regulă care privește sănătatea lor. Până a se hotărî ca este ilegala si sa se anuleze termoscanarea (fara nicio jena si cu toata simpatia) accepta in plm o regulă, nu-ți convine, nu intri in magazin, ca nu e tarlaua ta.

 10. Ziua bună! Sunt stabilit în Belfast de peste 10 ani, nu am treabă cu politică, taxez pe oricine mi se pare că spune lucruri nereale. Nu am fost bolnav niciodată se când ma știu, sunt atletic și întotdeauna am avut o viață sănătoasă…nu beau, nu fumez, nu mă droghez, toată viața mea a fost aceeași rutină zilnică… și totuși pe 15 Martie viața mea sa schimbat radical, a început cu dureri de cap, musculare, tuse, îmi curgea nasul, mă simțeam rău. M-am panicat rău, tocmai fusesem la magazinul în care merg la fiecare câteva zile să cumpăr de mâncare, după 2-3 zile simteam că aerul pe care îl trag în piept nu mai era de-ajuns ca și cum eram într-o camera cu vid sau orice alt gaz înafară de oxigen, am sunat la salvare și m-au luat pe sus, ducându-mă direct la terapie intensivă, de atunci următoarele 3 săptămâni au fost și încă sunt atît de neclare încât încă presupun că a fost un coșmar, a durat până pe pe data de 7, sau 8 Mai, când m-am trezit din acest vis urât. Acum câteva ore (pe data de 15 Mai) doctorul a venit la mine și mi-a spus că pot continua tratamentul acasă, și, în sfărșit sunt în locul în care mi-am petrecut ultimi 10 ani din viață!
  PS: Mă consider unul dintre cei 7 miliarde și ceva de oameni, nu am un servici important și nici prieteni foarte mulți! Seara Bună!

  1. Simptomele descrise de dvs se datoreaza radiatiei cu microunde. Este un miracol faptul ca ati scapat cu viata din spital, deoarece toate acoperisurile de pe spitale sunt pline de antene.

 11. Bună ziua tuturor ! Îl rugăm pe Domnul avocat să ne arate concret cum să formulăm corect plângerea și unde ! Doamne ajută tuturor !

 12. Doamne, dacă majoritatea celor care neagă prezența virusului, celor care consideră că măsurile luate nu sunt bune, ar știi prin ce fel de chinuri am trecut, sunt sigur că ar înțelege că acestea sunt în special create pentru siguranța joastră…

  1. Azi, 11 iunie, am fost la un control de rutina cardiologic pt hipertensiune pe care nu l-am mai facut din cauza pandemiei. Spre uimirea mea, medicul mi-a spus ca probabilitatea de a lua virusul din supermarket este extrem de mica in comparatie cu probabilitatea de a face un atac cerebral daca nu iau medicatia zilnic. Nu mai inteleg nimic.

 13. Dle avocat, sunt sigura ca stiti: in STARE DE URGENTA si/sau ALERTA, anumite drepturi si libertati pot fi restranse TEMPORAR, pe langa alte masuri. Este perfect legal! Daca tot doriti sa ajutati cu informatii, faceti-o fara sa omiteti „esenta” informatiei pentru ca nu toti au cunostinte in domeniul judiciar/civil/penal. Multa lume ia de bun ce spun avocatii. Afirmatiile dvs, sunt perfect valabile, atat timp cat NU ne aflam intr-una din situatiile enumerate mai sus.Sper ca mesajul meu sa nu fie considerat unul tendentios.

    1. Rusine tie, care consideri teroarea, sclavia si minciuna ceva normal! Pentru ce s-a murit in 89? Pentru ca noi sa devenim o populatie de sclavi nenorociti traitori intr-o alta dictatura? Se va ajunge la revolte, este ceva perfect normal. Daca te bucuri ca esti sclav, problema ta!

 14. Eu sunt de acord cu restrictiile.Ca daca ne imbolnavim nu ne salveaza nici popa de la moarte.In istorie au murit sure de milioane de oameni din cauza aparitiei unor boli periculoase.Cine vreau sa se joace cu viata lui nu are decat.Daca cineva se imbolnaveste relede la salvare.

 15. Taxezi pe oricine ti se pare ca spune lucruri „nereale”? Inseamna ca ai niste probleme mentale cit se poate de reale. Pur si simplu ai contractat o forma mai serioasa de gripa, dar, la fel de bine, se poate sa fi fost afectat de 5g daca ai in apropiere. A, stai ca tu nu crezi decit in ceea ce-ti spun autoritatile…

 16. Eu sunt profesor universitar si nu dau doi bani pe criteriul „medical” de evaluare a starii de sănătate prin măsurarea temperaturii la poarta aprozarului! Probabil așa-zisul medic Arafat nu face deosebirea între „febră” si hipertermia fiziologică, adaptativa. Din nefericire aceste măsuri amatoricesti stau la baza arestării oamenilor de către forțele de represiune si declanșarea unui sir de proceduri irelevante – izolare improprie si testare nespecifică. Aici e vorba de afaceri cu efecte medico-sanitare, nu de vreo boală! Si de dictatură, bineînțeles!
  Am o întrebare pt dl. „medic” Arafat, care nu este defel clinician si pare că a uitat criteriile de măsurare a diferiților parametri fiziologici in cadrul examenului clinic obiectiv! Examen clinic lăsat la îndemâna portarilor de la Kaufland!
  Toate evaluările se fac in condiții de repaos – cel puțin 15 min – il clinostatism. Adică la pat. De preferința dimineața – de pildă temperatura, frecventa cardiaca, tensiunea arterială etc.
  Se știe ca cel mai rapid mamifer de pe Terra este ghepardul – aleargă cu 120 km/h. Totuși, dacă in 30 sec nu își atinge scopul, se opreste! Poate dl. „medic” Arafat să imi spună DE CE? Cu adevărat, rezervele de compus ergotrofic anaerob (fosfo-creatina) aferente susținerii primelor 30 sec de activitate sunt epuizate! Dar mai rămâne adenozin trifosfatul, care ar mai asigura aproape 1,5 min de efort anaerob! De ce se opreste ghepardul atunci?
  Pentru ca temperatura sare, in 30 sec, la nivelul capului, de la 36,8 la 41 de grade – filmările cu termoviziune au demonstrat asta. La 42 de grade apare riscul hemolizei ( spargerea globulelor roșii) si a insuficientei renale. Animalul se opreste.
  „Doctore” eu când ies de la antrenament de forța am 140/80 tensiunea arterială, iar când ies de la cel de anduranta am 100/60 – vrei sa spui ca tind spre a fi hipertensiv, sau hipotensiv? Dimineața am 110/60. Știu, deja te gândești cât costa organele din mine.
  Dacă nu știi sa faci corelația între temperatura si frecventa cardiaca, te învăț eu! Dacă in condiții de repaos la pat un subiect care are 36,7 de grade la frecventa 75 bpb in mod normal, dacă intr-o zi vei găsi 37, 7 grade, nu-i mai lua pulsul: îți zic eu ca are 95 bpm. Cam 10 bătăi in plus la grad.
  Ori, când merge lumea la magazin, nu e nimeni sub 110 bpm, adică frecventa cardiaca aferentă efortului ușor. Ca sa fie totul corect, „doctore”, clienții trebuie aduși la LIDL cu patul. Altfel vei avea 0,2 – 0,5 zecimi de grad peste temperatura de repaos.
  Aceasta țigănie este o veche manipulare a standardelor fiziologice : așa a scos medicina profilactică pe bandă rulantă zeci de mii de „hipertensivi”, „diabetici”, hipercolesterolemii etc. Numai pe pastile pt colesterol si numai la nivelul Clujului se câștiga anual 30.000.000 €! Din pix!
  Așa face si așa-zisul medic Arahat – alergi 25 m după copil, sare temperatura si sunt chemate forțele de represiune!
  Văd ca lumea e prinsă in mărunțișuri despre ce fel de termometru si ce fel de personal să ia temperatura! GREȘIT!! Acestea sunt detaliile copilărești ale unei proceduri irelevante, amatoricești si săvârșite in scop de fraudă!
  Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” ar trebui să anuleze licența de medic a acestui comerciant! Mulțumim pt SMURD, dar nu e nevoie de un medic pt a fonda un serviciu de ambulanță!
  Ați văzut cum a leșinat soldatul ăla când cuvânta Arahat de la pupitru? Dânsul a reacționat ceva mai prost decât când a leșinat un soldat la „cuvântarea” lui Plăvan. De la pupitru, marele medic repeta – „Intindeți jos!”, „Intindeți jos!” – de parcă puteau să-l întindă sus! Pot sa-i recomand armatorului Raed Arafat studiul materiei „Modificări adaptative in condiții deosebite de mediu”, care face parte din curricula masterală. Băiatul ăsta imi aduce aminte de raspunsul dat lui Gigi Becali de către Academicianul Vadim Tudor la întrebarea „Ce sa fac după ce termin facultatea?” : „Liceul!” .

  1. Dacă ai fi cine pretinzi,nu te-ai ascunde după un pseudonim,sau un nume fals,iar ceea ce spui este egal cu zero. Atâta poți, atâta spui😂😂😂

 17. Când vă luați singuri temperatura, nu urlați că trebuie să fie un act medical?
  Când luați medicamente din auzite și ascultați sfaturile băbești, iar medicul e ultima variantă la care ajungeți, cum e cu actul medical?Deci în mintea unora, trebuie un medic să citească o cifră pe ecranul unui termometru, dar atunci când chiar trebuie un medic, ascultă babele.
  Ipocrizie!!!

 18. Te rog daniel roxin, nu mai șterge comentariile lui Arcan. Tot ce nu îți convine,elimini din text,mai bine zis cenzurezi. Chiar crezi că lumea e atât de proastă și nu își dă seama că aprobi doar comentariile pro? Nu mai cenzura, că mă provoci și nu aș vrea să te mai injur!!!

  1. Atita vreme cit vii cu niste enormitati si aberatii absolut criminale, de ce nu ti le-ar sterge? Injura, ca ai sa ramii cu injuraturile!

 19. cate aberații. de la persoane… intelectuale… sa imi spuneți un singur lucru. pe care din dvs., cel care va scanat temperatura va si legitimat. daca au luat temperatura dvs… si va si consemnato într-un registru sau baza de date unde la valoarea masurata au asociat numele prenumele sau alte date ce sa va identifice pe dvs….. restul sunt povesti. ca e amatorism si ca este sau nu eficienta măsura.. nu comentez. dar ce se întâmplă daca ai temperatura masurata 39. cheama ei ambulanță sau te îndruma la spital?

Sliding Sidebar