Petru Romoșanu, Art-Emis.ro: Ce înseamnă „Big Pharma”? Înseamnă industria farmaceutică sau, mai precis, primele 5 sau 10 (depinde de natura clasamentului) cele mai mari companii farmaceutice mondiale, producători de medicamente adică. Aceste mari companii (sau laboratoare) sunt organizate într-un lobbying farmaceutic la care participă organisme de reglementare, politicieni din toată lumea, finanţaţi din miliardele coloşilor Pharma, O.N.G.-uri, foarte mulţi medici sponsorizaţi, cumpăraţi.
Printre cele mai mari scandaluri care au lovit „Big Pharma” au fost Vioxx (antiinflamator de la Merck & Co – îi sunt atribuite 40 .00 de decese în S.U.A.) şi Mediator (de la Servier – derivat de amfetamine, cu riscuri cardiace, medicament retras de pe piaţă în 2009). Aceste scandaluri şi încă multe altele au demonstrat că „efectiv, industria farmaceutică are câteodată strategii împinse la extrem ca să ocolească adevărul asupra produsului ei, pentru a-l menţine pe piaţă cu toate efectele secundare periculoase”[1].
Spre deosebire de România, unde comentatorii medicali sunt aproape în totalitate sponsorizaţi de Big Pharma şi sunt până la urmă doar propagandiştii acesteia, în ţările occidentale, anchetele jurnaliştilor de investigaţie se ocupă cu precădere de partea dubioasă, întunecată a industriei Pharma. Pentru că subiectele sunt dintre cele mai sensibile – e vorba de sănătatea oamenilor. În ultimele opt luni de pandemie, „Big Pharma” a fost alături de O.M.S., pe care îl şi controlează, de O.N.U. (un simulacru de viitor guvern mondial) şi de alte forţe globale anonimizate, preocupate de desfăşurarea şi de consecinţele pandemiei. Desigur, „Big Pharma” e prima interesată de vaccinurile care vor însemna foarte multe miliarde. „Big Pharma” lucrează discret, prin interpuşi, prin doctori influenţi, pe care-i putem vedea pe sticla televizoarelor şi în toată mass-media. Doctori care sunt întotdeauna interesaţi de soarta populaţiei şi recomandă numai tratamentul „care trebuie”. Ei îşi declară arareori sumele încasate din surse colaterale, şi mai niciodată obligaţiile asumate şi adevăratele lor ţinte.
Subiectul Big Pharma e practic inepuizabil şi poate fi actualizat zilnic. Dar puţina presă care mai mişcă la noi nu pare deloc interesată. Şi nu e vorba doar de presa prostituată. Ce e evident pentru toţi comentatorii de aiurea e că preocuparea principală a „Big Pharma” nu e în nici un caz sănătatea populaţiei, aşa cum pretinde ea cu orice ocazie, prin orice interpus, ci doar marele profit. Industria Pharma e cea care are cea mai mare rată de multiplicare (7) pe toate pieţele.
În ultimii zece ani, „Big Pharma” pare să fi preluat de la producătorii majori de petrol, aflaţi în dificultăţi diverse, rolul de sponsor principal al politicienilor de peste tot. Poate fi aici una dintre explicaţiile multiplicării aproape instantanee a măsurilor de închidere (confinement, lockdown) şi chiar de terorizare a populaţiei prin mass-media complet aservită (şi prostituată!). Dar, dincolo de câştigurile aduse de producţia de medicamente şi de instrumentar sanitar, pot exista şi interese cu bătaie mai lungă, care ţin de noua ordine mondială ce vrea să se instaleze. Oricum, perspectiva de profit cu vaccinurile este gigantică şi oameni ca Bill Gates sunt foarte implicaţi.
Numele de producător de medicamente cel mai citat în 2020 a fost al Gilead („Gilead Sciences” – companie cotată în Bursă), cu al său Remdesivir. Remdesivir-ul a fost opus frontal protocolului profesorului marseiez Didier Raoult (hidroxiclorochină + azitromicină). Tratamentul profesorului Raoult costă câteva zeci de lei în România, dar e greu de procurat (mai ales Plaquénil-ul). În schimb, tratamentul propus de Gilead, şi promovat în România de dr. Alexandru Rafila (O.M.S.), costă în jur de 2.500 de dolari. (Citește continuarea aici: Art-Emis.ro)
Comandă cartea „MAFIA FARMACEUTICĂ ȘI AGROALIMENTARĂ” aici: DACIA ART
Bugetul industriei farmaceutice e mai mare decât bugetul industriei militare.
Este tot ce trebuie să știm.
Ca să fim corecți, totuși Remdesivirul este net superior ca tratament, la fel ca și efecte secundare.
E bine de știut însă că a existat pentru feline un vaccin pentru coronavirus, care însă a fost retras de pe piață pt că provoca de fapt boala! Iar tratamentul pt boala acută la pisici cel mai bun de pe piață este un derivat al Remdesivir! Deci, oricât am fi de neîncrezători, acest medicament are totuși o istorie verificată și este sigur.
Nu că aș ține partea marilor companii farmaceutice.
Să recunoaștem și că acest virus nu este o mare noutate, multe animale il au și l-au transmis oamenilor deja, doar ca într-o formă ușoară, nemodificată genetic. Poate chiar a acționat ca vaccin pentru unii, care acum fac forme ușoare.