Ce a spus Abdolonyme Ubicini, un istoric italian (sec. XIX), despre Mihai Viteazul și unirea CELOR TREI DACII

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Niciodată, noi după 150 de ani, am devenit populație dintr-un tânăr popor. Realizarea lui s-a făcută cu sufletul, mintea și sabia atât cat a avut bani să plătească mercenarii. Iobagi sau șerbi, nici nu ar fi știut pentru ce luptă, ce căutau ei acolo.

  1. poate esti rrrom, ca poporul dac e vechi de mii de ani coane fanica ! denumirea e de imprumut, de la ROMANIA un rest din imperiu aflata intre Bulgaria si Bosfor cauta ca sunt harti vechi pe internet. se mai chema si RUMELIA.
   Denumirea de Romania ne-au dat-o puterile centrale ca sa nu avem pretentii ca ne-au furat si am fost sclavii lor si inca mai suntem, si golanimea de fanarioti care conducea cele 3 Dacii/tarile Dunarene care cu ajutorul turcilor au pus laba pe domnii aici si pe pamanturi etc. Fanarul era cartierul bogat al fostului imperiu si care nu a fost distrus de turci si nici ei omorati, sau pus in slujba turcilor imediat ;-))

 2. Din totdeauna, pe teritoriul vechii Dacii, locuitorii celor trei mari provincii au simțit că sunt frați și s-au manifestat ca atare. Între domnitorii acestor provincii au existat adesea legături de rudenie. Nașterea României în secolul trecut nu este rezultatul unei conjuncturi politice favorabile, ci reprezintă dorința tutur românilor. Pentru asta și-au dat viața străbunii noștrii.
  Mihai și-a dorit un regat puternic al tuturor vlahilor.

 3. Buna ziua,

  La generciul unui clip al dvs., prezentat la Nasul, apare o imagine veche „Joc la Sura, localitatea Dragu”.

  Avand in vedere ca sunt localnic din com. Dragu, jud. Salaj, va rog sa-mi confirmati cartea si autorul din care ati obtinut aceste imagini, fiind foarte interesat de noi descoperiri din aceasta carte.

  Precizez ca detin un exemplar al paginii cu pricina iar pe verso are biserica de lemn din Ashcileu Mic, insa nu nimeni nu-mi poate indica denumirea acesti carti. Am facut aceste demersuri inclusiv la Muzeul Zalau si Consiliul judetean, fara rezultat insa.

Sliding Sidebar