Ce se petrece cu istoria românilor? De vorbă cu actorul Dorel Vișan…

Distribuie


Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Pe zi ce trece desi unii de la ministerul inculturii se straduie de 25 ani sa ingroape istoria adevarata a romanilor , apar noi marturii .
  Acum 5 ani Zoie Petre desi istoric spunea ca dupa cate stie ea dacii se ardeau.
  Numai ca grecii antici spuneau ca folosesc si inmormantarea si incinerarea.
  Si s-au gasit morminte dacice care sunt oficial trecute in prezentari si publicatii oficiale stintifice.
  Caciula dacica sa fie lamurit si in filmul cu Bicila ,era caciula de oaie. Nu mai inventati fesuri norvegiene sau coreene.
  Portul dacilor cum se vede este camasa alba lunga, pantalonii care cred ca se numeau ori itzari de la itze , itze insemnand atze de la razboiul de tzesut, sau bracinari, fiind atestat si cuvantul bracae care avem imbracare azi.

 2. Fiţi cu toţii atenti de câte ori se spune la TV “această ţară”, “ţara aceasta” (de parcă ar fi o cârpă şi şi-ar spurca gura dacă i-ar pronunţa numele) şi nu se pronunţă numele de “România”. Aşa cum au încercat să şteargă numele de “Daci” din istorie. la fel cum au impus denumirea de “rrom”. aşa vor încerca să ne facă să folosim cât rar denumirea ţării noastre.

  1. Daci erau numai un trib. Toti erau traci .Si erau mai multe triburi, desi acelasi popor si aceeasi limba.
   Getii erau cei din sud AR-GETII adica ARGESENII de azi care traiau pe tot cursul Argesului pana la Dunare deci si bucurestenii. Cetatea AR-GETAUA este pe malul Argesului langa Bucuresti si a fost capitala lui Burebista.
   Cuvantul RU-MUN era folosit si acum doua mii ani si insemna OM ,HU-MAN.,in sanscrita avem MANU care inseamna OMU
   MAN, MUN este cuvant radacina pentru om , care si in latina ete hu-manus, germana manni, etc…
   deci R-OMAN inseamna OM si R-OMANIA tara oamenilor.
   Nu vad ce e rau in asta.
   DACIA sau DAHAIA este un cuvant luat ca neologism de regii daci de la PERSANI pe timpul lui Daraia si insemna DAHAIA =TZARA ,iar DACI =locuitorii tzarii.

 3. Va propun un lucru, zic eu tare fain. Ce ar fi daca am scrie manuale de istorie pentru clasele V – VIII si XI – XII in stilul nostru tradaditional, adevarat si original (ca tot sunt n manuale aternative) facem publicitate la ele, si sa vedeti ca tot popoarul roman a sa vrea sa invete dupa ele. Bine, facute, clare, pentru a fi retinute usor evenimentele istorice, sa fie atragatoare. Daca, ministerul invatamantului nu le aproba, atunci sa fie publicate ca ceva de genul ” Ce ar trebui sa invete elevul in casa V si tot asa cate o carte pentru fiecare clasa etc. De exemplu fata mea intra la toamna in casa pregatitoare. Cand o sa invete mai bine sa citeasca o sa-i dau cartile scrise de Daniel Roxin sa le citeasca, sa stie adevarul despre daci, si cand o sa invete la scoala despre daci sa le dea in cap cu cartile editate de min. invat. sa le spuna bai fratilor asta este adevarata istorie.

Sliding Sidebar