CE SPUNEȚI DE ASTA?. Dr. Adina Alberts: Testele la STAT scot 1 bolnav Covid din 10 teste, iar la PRIVAT 1 bolnav Covid din 2.000 de teste

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

  1. La stat se testeaza persoanele cu semne de boala sau care au intrat in contact cu alte persoane gasite pozitiv. La testele de la clinicile private se duc oameni care au nevoie de dovada ca nu sunt bolnavi indiferent daca prezinta sau nu simptome. Mai mult, exceptand un nr. mic de oameni responsabili care se duc sa se testeze ca au simptome si in regim privat. Un alt motiv ar fi ca majoritatea romanilor nu vor sa stea 14 zile in carantina din cauza unui test pozitiv, deci daca prezinta simptome nu o sa se duca la test la o clinica privata. Sa nu mai zic ca daca prezinta simptome se pot duce la stat si nu mai platesc cei 300 lei pentru test.
    Acesta ar fi un motiv pentru care la privat sunt atat de putine cazuri din punctul meu de vedere…

  2. Dar nici din cele peste 8000 de teste făcute în privat, doar 4 au fost pozitive. Restul până la 1119 teste pozitive din ultimile 24 de ore, adică 1115 teste au fost ieșit pozitive de la testările „de stat”!>> Cine se bolnaveste la stat are Covit 19 ,e clar ?

  3. Intrebare : Avem 90 % dintre spitale inchise si atunci bolnavii cu ACV-uri grave unde sunt dusi ? Inainte erau preluati de ATI ,erau intubati la nevoie .Infarctul miocardic de obicei ai nevoie de ATI ,azi unde sunt dusi cei cu infarct ? As vrea sa stiu si eu cate din paturile de la ATI sunt ocupate de cei care n-au covit ,care-s spitalele din tara care-i preia ? Ingroasa sau nu nr de covitati ? Ex Resita 3 spitale ,cel de boli infectioase inchis ,e suport covit asteapta nerabdatori sa primeasca clienti de 6 luni ,alalaltul cu sectie neurologie inchis .judeteanul preia covitatii . Caransebesul judeteanul e covit ,nu stiu sa mai existe alt spital .Restul oraselor din judet nu mai au spitale le-a inchis nea Base cu PDL -ul de ieri ,PNL-ul de azi . Spera dragutii ca vor fi realesi . Astia sunt normali la cap ? E a doua oara in 10 ani cand inchid spitale . Mai trebuie sa iese marele bos sa ne spuna SA…tra -i-ti …bi-ne !

  4. Există vreun jurnalist obiectiv, sau imparțial, în România? Există vreunul neaservit politic sau financiar unui partid sau grupare?

  5. O informatie scoasa din context. Mai exact, cine isi face testul in privat si cine isi face testul la stat?…Pai, in primul rand, la privat (contra-cost…) merg de obicei oamenii care au nevoie de test pentru plecarea din tara/concediu sau pentru linistea/curiozotatea lor. Asadar in general, oameni cu stare buna de sanatate. La stat, este alta „poveste”: aici ajung sa fie testati cei cu simptome (mai mult sau mai putin intense), cei luati cu ambulanta sau cei care sunt deja in spital, (si) cu alte probleme de sanatate. Pe scurt, fara sa pui informatia in context, e usor sa manipulezi audienta, cu „jumatate din datele problemei”….

  6. Cuvântul ( fraza ) chie din articol…”11.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical” ….adică? Suspecților și contacților cu simptome! Cele din privat…au fost facute oamenilor prezumtiv sănătoși iar la stat celor prezumtiv bolnavi… O mică diferență, nu?

  7. Si nu este logic?! Cei pe care ii testeaza statul sunt cei cu simptome, iar cei care merg la privat sunt cei care NU au simptome (pt ca daca aveau nu dadeau 390 de ron cand puteau sa-si faca testul gratis), si in acelasi timp sunt cei care cred ca sCov-2 exista deci ei se protejeaza.

Sliding Sidebar