Charles Darwin în corzi – O cercetare din România dovedește că Mutațiile Genetice Întâmplătoare NU stau la baza evoluției speciilor
![](https://daniel-roxin.ro/wp-content/uploads/2020/01/darwin-evolutia-speciilor.jpg)
Există un sens al existenței vieții, o intenție creatoare în spatele acesteia? Neodarwiniștii vor spune că nu; că evoluția este rezultatul unor mutații genetice întâmplătoare, fără nicio intenție inteligentă. Că așa, dintr-o greșeală într-alta, a apărut omul și că, dacă este să trecem la un alt nivel existențial, acest lucru va fi posibil doar printr-un alt accident genetic. Eventual prin transhumanism…
Ei bine, înainte de Darwin, un alt cercetător, biologul francez Jean-Babtiste Lamarck, a folosit termenul de evoluție, dar văzută dintr-o altă perspectivă, fapt ce i-a adus oprobiul comunității științifice din vremea lui. Chiar în anul nașterii lui Darwin, 1809, Lamarck explica evoluția prin adaptarea speciilor la condițiile de mediu, lucru susținut astăzi de tot mai multe cercetări științifice.
Una dintre acestea îi aparține lui Eugen A. Pora (1909 – 1981), fost zoolog, ecofiziolog și oceanograf român, fost membru titular al Academiei Române.
În cartea “Inteligența Materiei” , neurologul Dumitru Constantin Dulcan descrie astfel rezultatele cercetării lui Eugen A. Pora:
„El a urmărit modificările pe care le-au suferit organismele unor animale acvatice din lacul Eforie în decurs de 150 de ani. Lacul Eforie s-a desprins din Marea Neagră prin interpunerea unei porțiuni de nisip între cele două ape. Salinitatea apei a crescut mult față de cea a mării prin deversarea resturilor de nămol sărat din lacul Techirghiol. Viețuitoarele care au rămas în lac au dobândit însușiri noi, diferite de semenele lor din Marea Neagră, atât ca rezistență la salinitatea crescută, cât și ca spect morfologic, impunând clasificarea lor în noi specii. Rezultă clar din acest exemplu că nu hazardul a creat speciile noi în decursul celor 150 de ani, ci mediul acvatic nou a impus o nouă formă, adaptată. Mutația genetică pare să fie aici numai mijloc de realizare a adaptării, deci factor secund, pe prim plan aflându-se necesitatea continuării vieții în noul mediu.” (Inteligența materiei, pag. 54)
Cartea INTELIGENȚA MATERIEI poate fi comandată aici: DACIA ART
Iar dacă evoluția nu se produce accidental, prin mutații genetice întâmplătoare, atunci înseamnă că există anumite legități care o susțin și anumite necesități care o impulsionează, lucru care ne conduce la sintagma de Inteligență a Naturii, în spatele căreia ne ascundem ignoranța.
Ceea ce este cert este faptul că viul este guvernat de programe inteligente. Pentru că, nu-i așa, <<cum am putea să explicăm în lumina mutațiilor întâmplătoare, generatoare de forme viabile, misterul prin care coloniile de albine și de furnici își „fabrică” la „dorință”, în funcție de necesități, din aceeași sursă genetică, membri cu morfologie și funcționabilitate diferită – regine, doici, lucrătoare, trântori, „soldați” de apărare, ultimii fiind dotați numai ei cu mandibule puternice în formă de gheare, cu arme de atac și apărare?>> (Dumitru Constantin Dulcan / Inteligența materiei, pag. 51)
Cum știe colonia de furnici să “fabrice”, într-un anumit moment (după luptele cu o altă colonie rivală, care au dus la decimarea “armatei” proprii), substanțial mai mulți „soldați” decât o altă categorie „profesională” de furnici, pentru a acoperi golul lăsat de „război’? Pentru că nu se face un recensământ; și chiar dacă s-ar face, execuția nu este precum cea a unor produse mecanice, la care poți stabili manual destinația finală!
“Eroarea ca șansă nu poate fi decât singulară. Dar o suită de erori nu a creat niciodată ordine, ci dezordine, prin creșterea entropei. Un organism viu, de la cel mai simplu la cel mai complex, include în sine o ordine, o arhitectură care are o funcționalitate logică internă, corespunzătoare legităților sale vitale și de perpetuare. Și apoi, dacă prin evoluție trebuie să înțelegem progres, să fie acesta numai rezultatul erorilor?!…” (Dumitru Constantin Dulcan / Inteligența materiei, pag. 52)
Așadar, fără a contesta posibilitatea ca și accidentul să joace un mic rol în evoluție, a pretinde că totul se bazează pe Hazard este, în mod paradoxal , echivalent cu a spune că evoluția este un șir neîntrerupt de miracole, după cum remarca același Dumitru Constantin Dulcan…
Daniel Roxin
Alte cărți scrise de Dumitru Constantin Dulcan pot fi comandate online, aici: DACIA ART sau la telefon 0721 096069:
urmarirea timp de 150 de an nu poate duce a concluzii privind evolutia
Serios? Si cum explicati modul in care s-au produs mutatiile genetice in acest caz? Atentie, nu este singurul de acest fel investigat…
Cat de dificil poate fi de inteles ca mutatiile genetice se produc, nicio generatie nu este identica cu cea din care s-a nascut, ca altfel ar fi clone. Si aceste modificari genetice de la o generatie la alta se reflecta si in fenotip. Ceea ce face selectia naturala este sa selecteze pentru supravietuire acele modificari care aduc un avantaj in supravietuire, modificarile da, sunt intamplatoare,( nici tu ca om nu poti controla daca produsul tau de conceptie va fi unul puternic sau unul bolnavicios), selectia naturala insa nu e intamplatoare. Daca o modificare nu este avantajoasa, este stearsa din bagajul genetic prin moartea organismului neadaptat,. De aceea toate organismele par perfect adaptate la mediu, pentru ca doar acelea au trecut cu brio de selectia naturala, celelalte nu au mai apucat sa isi duca genele mai departe.
Si ce perioada uriasa de timp a studiat Darwin inainte de a-si expune propria lui teorie? Animalele pe care le-a stusiat el au fost cintezoii, care s-au adaptat prin mutatie genetica la conditiile de mediu din diferitele insule in cateva sute de ani. Si dupa ce a studiat lungimea ciocului la cintezoi, a sarit imedial la ipoteza ca daca rasele pot evolua, de ce sa nu evolueze si speciile din una in alta si din haos in haos maimutele antropoide sa devina oameni.
Teoria lui Darwin a aparut acum 170 de ani… nu cu mult mai mult decat cei 150 de ani de observatie…
Dacă toate anomaliile genetice (siamezi, autism, retard, handicap fizic, surditate, etc.) sunt intenționate, cum încearcă să acrediteze autorul, înseamnă că avem un creator care se străduiește să ne arate ce prost constructor de ființe e el. Cartea ar trebui, deci, să aibă titlul ”Lipsa de inteligență a materiei”.
Eu inteleg ca esti un darwinism inrait, dar sa pretinzi ca nu poti intelege ce spunem, este putin jenant. Autorul zice clar ca mutatiile intamplatoare exista, dar nu ele sunt cele care dau directia in evolutie, ci adaptarile la mediu care genereaza mutatii nascute tocmai din aceasta necesitate a adaptarii pt supravietuire. Deci, evolutia nu se realizeaza prin mutatii intamplatoare. Textuol este clar, dar trebuie sa fie si cititori capabili sa il inteleaga!
Degeaba s-a străduit Darwin să descrie apariția speciilor, subspeciilor, să arate că unele specii nu au supraviețuit, iar altele, mai bine adaptate mediului, au supraviețuit, când unii nu au înțeles la mai mult de un secol după el că doar cel mai adaptat supraviețuiește. Fiecare pasăre pe limba ei moare. La fel va rămâne și pseudo-știința, uitată cum au rămas canalele marțiene pline cu apă…
adi tata….nu te supara pe mine dar cred ca treguiansa te numesti GICA…..GICA CONTRA
Daniele, nu ai înțeles evoluția. Schimbarea unor condiții de mediu duce la mutații genetice. Multe nu ajută sau chiar sunt o problemă. De fapt asta e situația pentru majoritatea mutațiilor. Faza e că unele ajută. Nu e nevoie de nici o „inteligență naturală”. Darwin nu e în corzi.
E evident ca nu ai inteles-o tu. Evolutia nu poate fi rezultatul unor succesiuni de mutatii intamplatoare. Mai uita-te si dincolo de dogma oficiala!
Intr-oseara, la Antena 3, Tudor Gheorghe a fost intrebat, la sfarsitul emisiunii, cum se vede pe sine… In loc de raspuns, a recitat poezia lui Virgil Carianopol – Puritate. Cititi-o! Are un sens profund legat de subiect pentru ca sunt sigur ca „povestea” e adevarata. Nu doar ca intre specie/individ si biosfera/ecosistem exista o interactiune cu dublu sens care, atunci cand nevoia o cere si „interesele” si „vointa” converg, modificarile genetice si procesul de adaptare sunt accelerate exponential, dar hermina lui Carianopol „invata” sa-si pretuiasca caracterele mostenite prin evolutie si adaptare si nu face compromisuri de moment. De ce? Pentru ca „stie” ca risca sa transmita gena oportunismului in detrimentul camuflajului perfect pe care l-au dobandit stramosii ei. E un fel aparent invers de a pune problema, prin stoparea „evolutiei” atunci cand e cazul, dar slujeste aceleiasi idei. Ce se poate spune despre om din aceasta perspectiva ?!… Darwin e un Marx al biologiei, precum Freud e un Lenin al psihologiei si neuropsihiatriei. Au de-a face cu viziunea voit mecanicista asupra lumii.
Din greseala in greseala spre victoria finala?
Evolutia prin mutatii genetice de la oun organism unicelular la Homo Sapiens ar lua mult mai mult decat 5 miliarde de ani, cat e varsta aproximativa a pamantului. Poate n-ai auzit de ”explozia cambriana”, cam 500 de milioane de ani in urma, cand un numar neasteptat de specii au aparut intr-o perioada scurta geologic (15 milioane de ani) ca din … senin.
Darwin si-a bazat intreaga teorie pe studiul cintezoilor in mai multe insule, care suferisera modificari genetice minore in ceea ce priveste forma ciocului pentru a se adapta la tipul specific de hrana pe insula respectiva. Dar prin evolutie aceste pasari nu au incetat niciodata sa fie cinteze, prin mutatii genetice nu se poate sari de la o specie la alta. Deci Darwin… ramane blocat intr-o singura specie. Specia umana are mai mutle rase, care au rezultat prin mutatii minore, cum ar fi culoarea pielii, culoarea ochilor, a parului, forma ochilor sau a nasului, lungimea comparata a unor tendoane samd, dar evolutia nu a dus transgormarea unei rase umane in altceva decat oameni.
Evolutia darwinista e o teorie care a murit inainte de a se naste. De fapt Darwin nu a reusit sa demonstreze niciodata ca o specie poate evolua prin mutatii genetice specifice si accidentale in alta specie. Evolutia prin mutatie genetica poate fi o explicatie pentru evolutia in cadrul aceleiasi specii, cu scopul de a se adapta unor conditii specifice de mediu. Numai ca adaptarea la mediu nu poate explica evolutia unei specii in alta specie bazat pe mutatia accidentala. Nicaieri Darwin nu a reusit sa explice cum Homo Sapiens ar fi evoluat din maimutele antropoide. Toit ce a reusit sa faca a fost sa emita o teorie legata de lungimea ciocului cintezoilor intalniti pe diferite insule, unde hrana era de natura diferita. Adica adaptarea materiei la mediu, adaptarea unei specii. Darwinistii se chinuie de aproape doua secole sa demonstreze ca macar aceste mutatii de adaptare la mediu sunt rezultatul incercarii si esecului, a mutatiei haotice. N-au reusit si nu vor reusi niciodata. Pentru ca prin mutatii haotice si intamplatoare o specie sa se diversifice e nevoie de prea multe milioane de ani. Varsta pamantului e prea mica pentru a explica totul prin intamplare. Iar mutatii care sa transforme oi specie in alta specie sunt … aparent imposibile. Oricate rase de caini am genera noi, nu vom reusi sa transformam un caine in … urs, sa zicem.
Foarte interesant articol. Multe sunt de reținut de-aici.
12 decembrie 1731 – 18 aprilie 1802
Cel mai cunoscut ca bunic al biologului Charles Darwin, Erasmus Darwin a fost filosof, poet, om de știință și medic. Bine informat despre toate aspectele științei și medicinei de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, el a avut idei avansate despre cosmologie și evoluție pe care le-a înregistrat în versuri de înaltă calitate.
„Înainte de a veni la Derby în 1788, Dr. [Erasmus] Darwin fusese făcut mason în celebra Lojă a timpului imemorial al Cannongate Kilwinning, nr. 2, din Scoția.
„Sir Francis Darwin, unul dintre fiii doctorului, a fost numit mason în Loja tiriană, nr. 253, la Derby, în 1807 sau 1808. Fiul său Reginald a fost numit mason în loja tiriană în 1804. Numele lui Charles Darwin face să nu apară pe listele Lojei, dar este foarte posibil ca el, ca și Francisc, să fi fost mason. ”
Ca autor al Zoonomia; sau Legile vieții organice din 1794, el a propus evoluția treptată a animalelor și plantelor.
Inițiat: 1754
Loja St. David nr. 36, Edinburgh
freemasonry.bcy.ca/biography/darwin_e/darwin_e.html
„Accident” genetic?… Sau crima cu premeditare?
Scientists Create Monkey-Human Chimeric Embryos
https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/04/15/scientists-create-monkeyhuman-chimeric-embryos.aspx
Scientists Create Early Embryos That Are Part Human, Part Monkey
https://www.npr.org/sections/health-shots/2021/04/15/987164563/scientists-create-early-embryos-that-are-part-human-part-monkey
Chimeric contribution of human extended pluripotent stem cells to monkey embryos ex vivo
https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(21)00305-6