Charles Darwin în corzi – O cercetare din România dovedește că Mutațiile Genetice Întâmplătoare NU stau la baza evoluției speciilor

Distribuie


Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

  1. Serios? Si cum explicati modul in care s-au produs mutatiile genetice in acest caz? Atentie, nu este singurul de acest fel investigat…

   1. Cat de dificil poate fi de inteles ca mutatiile genetice se produc, nicio generatie nu este identica cu cea din care s-a nascut, ca altfel ar fi clone. Si aceste modificari genetice de la o generatie la alta se reflecta si in fenotip. Ceea ce face selectia naturala este sa selecteze pentru supravietuire acele modificari care aduc un avantaj in supravietuire, modificarile da, sunt intamplatoare,( nici tu ca om nu poti controla daca produsul tau de conceptie va fi unul puternic sau unul bolnavicios), selectia naturala insa nu e intamplatoare. Daca o modificare nu este avantajoasa, este stearsa din bagajul genetic prin moartea organismului neadaptat,. De aceea toate organismele par perfect adaptate la mediu, pentru ca doar acelea au trecut cu brio de selectia naturala, celelalte nu au mai apucat sa isi duca genele mai departe.

 1. Dacă toate anomaliile genetice (siamezi, autism, retard, handicap fizic, surditate, etc.) sunt intenționate, cum încearcă să acrediteze autorul, înseamnă că avem un creator care se străduiește să ne arate ce prost constructor de ființe e el. Cartea ar trebui, deci, să aibă titlul ”Lipsa de inteligență a materiei”.

  1. Eu inteleg ca esti un darwinism inrait, dar sa pretinzi ca nu poti intelege ce spunem, este putin jenant. Autorul zice clar ca mutatiile intamplatoare exista, dar nu ele sunt cele care dau directia in evolutie, ci adaptarile la mediu care genereaza mutatii nascute tocmai din aceasta necesitate a adaptarii pt supravietuire. Deci, evolutia nu se realizeaza prin mutatii intamplatoare. Textuol este clar, dar trebuie sa fie si cititori capabili sa il inteleaga!

 2. Degeaba s-a străduit Darwin să descrie apariția speciilor, subspeciilor, să arate că unele specii nu au supraviețuit, iar altele, mai bine adaptate mediului, au supraviețuit, când unii nu au înțeles la mai mult de un secol după el că doar cel mai adaptat supraviețuiește. Fiecare pasăre pe limba ei moare. La fel va rămâne și pseudo-știința, uitată cum au rămas canalele marțiene pline cu apă…

 3. Daniele, nu ai înțeles evoluția. Schimbarea unor condiții de mediu duce la mutații genetice. Multe nu ajută sau chiar sunt o problemă. De fapt asta e situația pentru majoritatea mutațiilor. Faza e că unele ajută. Nu e nevoie de nici o „inteligență naturală”. Darwin nu e în corzi.

  1. E evident ca nu ai inteles-o tu. Evolutia nu poate fi rezultatul unor succesiuni de mutatii intamplatoare. Mai uita-te si dincolo de dogma oficiala!

Sliding Sidebar