Comisia Europeană recomandă evitarea expresiei „Perioada Crăciunului” și înlocuirea ei cu „Perioada vacanțelor”. Iar „Doamnelor și Domnilor” cu „Dragi Tovarăși”
R3media.ro: Într-un document intern al Comisiei Europene se „recomandă” evitarea folosirea apelativelor de „Domn” și „Doamnă”, precum și referințele la sărbători creștine, informează Il Giornale, care a intrat în posesia documentului.
În loc de „perioada Crăciunului”, Comisia Europeană susține folosirea expresiei „perioada vacanțelor”.
Mai mult, instituția condusă de Ursula von der Leyen (foto) recomandă să nu se folosească nume creștine atunci când e vorba de exemple generice. În loc de „Maria și Ioan” să utilizeze „Malika și Iuliu”.
Această schimbare a limbajului aduce aminte de perioada comunistă de dinainte de 1989. Atunci, în țările din Est, România inclusiv, Moș Crăciun a fost interzis, fiind înlocuit cu „Moș Gerilă”, pentru a se evita referințele la sărbătoarea creștină.
Dar recomandările Comisiei Europene nu se opresc la înlocuirea referințelor creștine. În documentul intitulat „Uniunea Egalității. Instrucțiunile Comisiei Europene pentru Comunicare Inclusivă” (Click aici pentru a-l citi) se recomandă evitarea formulării „Doamnă sau Domnișoară”, precum adresarea publicului cu expresia uzuală: „Doamnelor și domnilor”. În locul acestei expresii considerate „neinclusivă”, se recomandă uzarea expresiei „Dragi colegi”. Sau „Dragi tovarăși”?
Comisia Europeană nu este singură în acest demers. În martie, Parlamentul European confirma existența unui ghid intern de comunicare, în care se cerea evitarea termenilor de „mamă” și „tată” sau „oameni sănătoși”. (Citește continuarea aici: R3media.ro)
Comandă cartea aici: https://dacia-art.ro/84-dezvaluiri
Deja suna a limbaj conspirativ… :)) Acesti indivizi conspira la schimbare paradigmei prin inlocuirea realitatii actuale cu una bolnava.
Cel mai perfid atac este cel asupra limbajului, pentru ca limbajul creaza realitati.
Amintiți-vă că am trăit deja în viitorul vostru și nu a funcționat: Este foarte ciudat pentru mine că, după ce tocmai am îngropat un monstru, „Uniunea Sovietică”, se construiește un altul foarte asemănător, „Uniunea Europeană”.
Uniunea Sovietică era guvernată de 15 persoane nealegite, care se numeau între ele și care nu dădeau socoteală nimănui. UE este condusă de 28 de persoane care, de asemenea, se numesc între ele, se întâlnesc în secret, nu răspund în fața nimănui și pe care nu le putem demite.
Cineva ar putea spune că UE are un parlament ales; ei bine, și Uniunea Sovietică avea un fel de parlament. Sovietul Suprem, care doar a aprobat deciziile Politburo, la fel ca și UE, și în care timpul de vorbire este limitat la grupările politice și cu o limită de timp de doar un minut pentru fiecare vorbitor.
În UE există 100.000 de eurocrați cu salarii uriașe, pensii, servitori, privilegii și imunitate pe viață împotriva urmăririi penale, care trec dintr-o poziție în alta, indiferent de ceea ce fac sau nu fac. Nu cumva exact așa era și viața în Uniunea Sovietică?…
Vechiul sistem al Uniunii Sovietice a fost incapabil de reformă. La fel este și UE. Dar există o alternativă la a fi condus de aceste două duzini de funcționari autoproclamați de la Bruxelles – se numește independență. Nu trebuie să acceptați ceea ce au plănuit ei pentru voi. La urma urmei, nu ați întrebat dacă doriți să vă alăturați. Amintiți-vă că am trăit deja în viitorul vostru și nu a funcționat…
-Vladimir Konstantinovich Bukovsky