Comori și locuri enigmatice din România…

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Dezinteres si incompetenta – ai spus tot despre clasa politica a tarii noastre la momentul actual. Degeaba ne facem iluzii noi, oameni carora ne pasa de istoria tarii noastre si de originile poporului roman. Pana ce nu se va rezolva problema coruptiei si a trezirii la realitate a romanilor, nu putem decat sa visam la recunoasterea istoriei noastre de catre europeni. Noi ne facem istoria nu strainii. Eu tot mai sper in trezirea neamului nostru.

 2. FELICITARI DANIEL pentru tot ccea ce faci si chiar daca cu sfiala ai inceput ma bucur ca poti sa mergi inainte din ce in ce mai puternic, intelegand pe parcurs cine esti si cine suntem noi romanii
  Am reusit sa vad o carte a lui Nicolae Denusianu „Dacia Preistorica” editata in 1913 cu bunavointa unui roman si incredibil ce lucrare Impresionant o poti gasi pe o pagina numita Boemul
  Cu drag

 3. Felicitari, domnule Roxin! M-ati pus pe ganduri. Tot timpul cand vad fimari de acest gen ma gandesc ca mi-am gresit cariera si trebuia sa ma fac arheolog :)). Ma intreb si eu, mai ales ca am vazut o emisiune de acest gen, nu se poate sonda pamantul inainte de a se sapa? Sa se vada daca e sau nu e ceva acolo, sa nu se sape asa orbeste? Am vazut ca in alte tari se foloseste ceva aparat cu unde, probabil electromagnetice, care „scaneaza” pamantul. Apoi mai sunt si detectoarele de metale. Acelea se folosesc oare in arheologie? N-am vazut, in afara de cautatorilor de comori, pe nimeni sa le foloseasca. Dar eu nu stiu totusi nimic de arheologie, din pacate 🙂 Va urez succes in continuare si sa ne mai incantati cu emisiuni ca poate se gaseste cineva cu bani si va sprijina sa mai dezlegati din mistere ca-s prea multe deja! :))

 4. Au trecut ceva ani de cand a aparut acest film. De atunci, n-am auzit ca arheologia romaneasca sa ia aminte.
  NOI SUNTEM DACII!
  Cred ca deranjeaza mult acest fapt. Romania nu are conducere pentru acest popor, acest pamant. Omul modern s-a indepartat de ideea iubirii neamului, pamantului, istoriei lui. Pe deasupra, cred ca cei care conduc tara, sunt alogeni, chiar de au nume romanesc. Interesul lor este sa nu scoata la lumina vestigii antice care atesta traco-dacismul nostru. Probabil va veni si timpul nostru sa ne bucuram insa pana atunci suferim.
  Felicitari, Daniel!

 5. ARHEOLOGIA să fie introdusă ca obiect de studiu optional pe parcursul gimnaziului si liceului. Să se initieze tabere de voluntari locali si să se intemeieze muzee locale cu ce se adună din zona. Să se marcheze cu monumente din piatră locurile natale ale eroilor locali.

 6. COMOARA DE LA SÂNICOLAU MARE in greutate 9925 Kg de ce nu este expus la un muzeu din România? Tezaurul DACIC descoperit la PORTILE DE FIER in zona ,,CATARACTELOR ” a ajuns in colectia lui Franz TRAN din VIENA iar bucăti din acest tezaur românesc au ajuns in SUA. Oare n- ar fi cazul să se aducă in tara unde au fost descoperite ?Pe 3 iulie 1799 tăranul NERA VUIN , in curtea casei sale din punctul SIGHET lângă o vie , a găsit o comoară din 23 obiecte ce cântăreau 10 Kg total. Românii de ce nu au dreptul să la vadă ?

Sliding Sidebar