Conferință despre marele rege Burebista și lansarea romanului istoric „Solul lui Zamolxe”

Distribuie


Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Poate ca cineva ia in seama urmatoarele:
  BOUR-EB- ISTA
  Numele lui Burebista care este format din doua cuvinte BOUR si verbul ISTA adica ESTE.
  aceasta arata foarte mult si anume avem doua cuvinte dacice care se gasesc in limba romana, un substantiv si un verb A FI adica EL ISTA=EL ESTE.
  Burebista insemna OM cu turme de BOURI .
  Si bourii erau folositi la diferite munci cum ar fi transportul lemnului, a sarii, a pietrei pentru cetati, si la lucrari agricole.
  Pe romaneste un BOIER.

 2. Bună seara, aș avea rugămintea de a ne sprijini în a obține cărți despre daci, de tot felul dar care nu se mai găsesc acum de cumpărat! au fost editate în anii trecuți, tirajul s-a epuiyat și noi acum abia acum, în căutările noastre le descoperim! ne aduceți bucurie în suflet cu tot ceea ce faceți pentru ca să fim cu Bunii și Strămoșii noștrii! e greu dar vă mulțumim că sunteți cu noi!

 3. Domnul Roxin, un cadou pt. dvs, pentru ca iubiti istoria daco-romanilor.
  Un nou trib dacic a fost descoperit ?
  Pe Tabula Peutingeriana o harta a imperiului bizantin dupa anul 400, intalnim in zona de sud a Romaniei inscriptia:citez PITI . GAETE . DACAe. Adica PITI ,… GETI, …DACI…Cred ca tocmai putem considera ca s-a descoperit un nou trib dacic si anume PITI, care ar putea fi locuitorii din zona PITESTI .avem in limba romana a piti, pitic, pitulati, ….
  De aici putem considera ca A PITI posibil la daci sau proto-romani.
  http://www.istorie-pe-scurt.ro/primul-razboi-dintre-decebal-si-traian/tabula-peutingeriana/

Sliding Sidebar