Cu 5 ani înainte ca Mihai Viteazul să facă Unirea de la Alba Iulia, un ALT ROMÂN A UNIT Țările Române pentru două luni. Cine a fost acesta?

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

  1. Aron Tiranul în 16 august 1594 încheie un tratat cu hazburgii şi tot în august recunoaşte suzeranitatea lui Sigismund Báthory. Din 24 aprilie 1595 Sigismund Báthory îl înlătură pe Aron Tiranul şi-l pune pe Ştefan Răzvan (care nu era iubit de polonezi). Tratatul de la Alba Iulia dintre Sigismund Báthory şi Mihai Viteazul din 20 mai 1595 a fost momentul primei uniri. 3 iunie 1595 este momentul unui act care reaminteşte suzeranitatea faţă de Sigismund Báthory pentru că Sigismund Báthory, pe modelul tratatului de la Alba Iulia, obligă şi Moldova la nişte condiţii apăsătoare privind statului iobagilor fugiţi. Nimeni nu povesteşte că Moldova sub Ieremia Movilă este practic încorporată Poloniei (nu Ucrainei) – 27 aug 1595 !.

  2. ” ortodox al Ungrovlahiei”….as prefera folosirea termenului corect , Ugro Vlahia….si nu Ungro….se mai intampla sa scape cate o greseala ici colo oricui.

Sliding Sidebar