Cu toții știm că foarte mulți specialiști români au plecat în străinătate pe motiv că în România nu există condiții pentru a realiza performanțe de nivel mondial.
Fără îndoială, condițiile oferite de marile Universități și Instituții științifice străine pot fi atât de tentante și cu atât de multe perspective, încât este greu să refuzi o astfel de oportunitate atunci când apare.
Cu toate acestea, există și în România profesori și oameni de știință care reușesc să facă performanță de nivel mondial fără să plece din țară și care au tăria să refuze, fără regrete, oferte tentante din exterior.
Ei sunt acele modele care ne dau speranța, în condițiile unui potențial evident de inteligență și creativitate specific acestor meleaguri, că bătălia pentru performanța științifică de cel mai înalt nivel poate fi câștigată și din interiorul granițelor acestei țări.
Vă invit astfel să facem o călătorie pe firul unei povești de succes care îl are în centrul atenției pe invitatul meu din acest episod al seriei Granițele Cunoașterii, Prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, Director al Institutului pentru Nanotehnologii si Surse Alternative de Energie din cadrul Universității “Ovidius” din Constanta, ale cărui merite științifice au fost recunoscute și de Statul Român, care i-a acordat în anul 2000 cea mai înaltă distincție: Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Cavaler.
În această călătorie vom vorbi despre multe lucruri incitante: o întâlnire cu laureatul Nobel George Emil Palade, invenții de top, nanotehnologie și un proiect important de digitalizare a României.
Vizionare cu folos!
Daniel Roxin
Un articol care merită distribuit. Avem nevoie să facem cunoscuți și promovăm cât mai mulți oameni valoroși. Dacă noi, prietenii, comunitatea, oamenii de rând nu ne implicăm activ în promovarea lor, nimeni nu o va face. Felicitări pentru articol!