Una dintre marile probleme cu care se confruntă omenirea, astăzi, este deșertificarea solului.
Acest fenomen nu este provocat doar de schimbările climatice, ci și de modul abuziv în care omul a exploatat pământul, de dorința de a scoate producții record, cu orice preț. Iar prețul îl plătim astăzi și îl vor plăti mai ales generațiile viitoare, dacă nu se face nimic.
România nu este scutită de acest fenomen. Mai ales în sudul țării, deșertificarea câmpiilor, cândva mănoase, este un fenomen care îngrijorează toți specialiștii.
Dar putem face ceva pentru a opri acest fenomen? Mai mult decât atât, putem fertiliza solul deja deșertificat? Doi inventatori români – Iuliean Horneț și Ioan Hossu – ne spun că da!
Soluțiile lor sunt inovatoare, revoluționare, și ar putea schimba fața agriculturii. Haideți să îi ascultăm, într-o emisiune în care i-am avut invitați!
Vizionare cu folos!
Daniel Roxin
http://www.ihoagro.com/
https://ecohornet.ro/
DACIA ART: https://dacia-art.ro/index.php/carti/carti-pentru-adulti.html
Păi cum, dacă s-au arat imașurile în mod haotic, că nu se mai poate trece cu oile de la un imaș la altul. Ca să nu mai menționăm eliminarea cânepei din cultura locală, care producea cea mai mare masă vegetală pe metru pătrat de pe teritoriul româniei. De ce nu se mai cultivă cânepa, daca tot vrem să „salvăm planeta?”