Dacă pe „Pe aripile vântului” a fost interzis pentru rasism, atunci serialul „Troia – Căderea unei cetăți”, cu un actor de culoare în rolul lui Ahile, ar trebui interzis pentru falsificarea istoriei

Lasă un răspuns

Comment as a guest.

 1. Mi-aduc aminte ca misionarii crestini au inceput sa aibe succes cind i-au lasat sa-si faca statui care reprezentau un Isus negru in Africa si rosu in Amercile de sud si azi veti vedea asa ceva . Omul alb a dus razboaie pe doua continente in acelasi timp Americile si Africa ,le-au adus zeii lor ,dar erau albi si era normal sa nu fie fericiti ca dupa ce i-ai acaparat sa le servesti si zei albi
  Dar de ce nu fac filme cu istoria Africii?Au avut o istorie tumultoasa sub arabi ,i-au luat portughezii in primire ,Spania i-a tras un razboi Portugaliei si s-a bagat in linile de comert ale portughezilor .
  Istoria omenirii e viciata ,in mare e scrisa de invingatori ,azi fac acelasi lucru dar cu filmele ,ca de odraslele n-au placerea cititului .Ca daca ar fi avut patima cartilor ,schimbau ei ce era de schimbat .
  Si de ce ne miram ? Hunii sustin sus si tare ca ei n-au gasit pe nimeni in Ardeal si Banat cind s-au scoborit ei prin zonele astea . Ce-a facut statul Roman ? Ei bine in trecut am avut ceva poeti ,ceva jurnalisti ,politicieni cu cap si inima ,dar si un rege neamt care nu avea de gind sa ofenseze Imperiul Austro-Ungar . Ce fac azi politicienii ,istoricii romani ,arheologii ,noi romanii ? Azi cind un Orban zbiara sa-si i-a granitele Ungariei inapoi ? Uitind ca partea asta a tarii a fost vasala lor si niciodata a lor ,ca sa nu mai vorbim ca era Imperiul Austro-Ungar si nu Imperiul Ungaro-Austriac . Si apoi 300 de ani au fost pasalic turcesc ,dar se lovesc cu pumnul in piept ca ei au stat cu piepturile intinse sa nu treaca turcii si tatarii ,dar astialalti 300 de ani a cui singe a curs ? A celor despre care nu vorbesc cancelarile lumii ,a romanilor . Serbia ,Bulgaria ,Ungaria erau pasalic Voi ati vazut care-tari cu care s-au aliat ? Visegrad ?
  Si ca sa nu fiu partinitoare hai s-o spunem pe -a dreapta chiar letopisetele noastre sunt scrise dupa cum batea vintul .Daca scriitorului nu-i placea domnitorul ,daca vreo ruda de-a lui boiereasca care desi a tradat si i s-a luat capul si averea atunci … Ioan Voda cel Cumplit e doar unul din exemple .

 2. Trebuie interzise aceste filme.Este contrar realitatii si adevarului istoric. Falsificarea istoriei pe fata. Ahile negru, Zeus negru, pana si rusii sa fie negri! Orice numai albi (sateni, bruneti, blonzi), sa nu fie. Asta nu e rasism ? Aici nu se falsifica istoria, asa cum pretind ca s-a falsificat in „Pe aripile vantului” ? Avem o mare problema. Au ajuns niste secaturi cu intentii rele la butoane!

 3. Cică a fost retras doar temporar filmul „Pe aripirle Vântului”. I se va adăuga un disclamer în care să se explice situașia acelor vremuri. Am auzit asta la o emisiune radio. Păi dacă tot se face așa… atunci si cu filmele astea se poate proceda la fel. Aștia fac un fel de incutturație în artă… faza este că filmele nu vor rula doar local. Inculturația se folosesște și în religia ortodoxă. La români sunt sfinți albi… deși unii au fost negri.. Că oamenii mai demult nu ar fi înțeles de ce sunt negri… Sau la asiatici Iisus Hristos are ochii migdalați… 🙂 Dar slujbele unei biserici deși sunt publice… au un caracter privat. (Inculturația se plia pe anumite sărbători pagâne pentru a putea mai ușor fi înțeles mesajul creștin). Pe când filmele se adresează unor mase de oameni care fac parte din categorii diverse.. nu atât de omogene. Ideal este să cunoști isoria așs cum a fost ea în realitate, cu tot ce implică asta. Oameni, cultură, obiceiuri, … Altfel doar o faci pentru divertisment… fiindcă dacă incepi așa… incet, încet vei scoate din ce în ce mai mult. Și care va fi rostul unui film?

  1. Religia crestina a fost pliata pe religia geto-dacilor – Zamolxianismul – iar Jeshua este luat dupa modelul Zamolxe. Asta initial. Ulterior au modificat ce si dupa cum au vrut ei (ideologii hrestini).

Sliding Sidebar