Daniel Roxin: Dacă ar depinde de tine, ai schimba numele țării noastre în DACIA sau GETODACIA?

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Cred că dacă s-ar schimba am obține 3 lucruri:
  1. Este un nume scurt, sonor;
  2. Ar face legătura prezentului cu trecutul;
  3. Ar dispare confuzia între populația din România și rromi (țigani)

 2. Oricum se va schimba Numele, probabil ca nu va fi din cele propuse, ai altul! Dar inca nu a venit vremea. „Timpul meu a trecut, Vremea Mea nu a venit!”

 3. L-as schimba ,mai ales ca nu exista un act de nastere al numelui de Romania.Un nume acceptat de toata populatia.Ni l-a dat pe gratis papalitatea.Ca sa ne aminteasca mereu cine ne este stapinul.

 4. Sant de accord cu Numele temporar de GetoDacia. Am gasit scris, ca printre altele, Numele de Romania, vine de la „ramasita”, adica ceea ce a „ramas” din Teritoriul Sacru Initial. Numele de Romania a fost cunoscut de Preotii vizionari ai acelor vremuri, si de aceea actualul Nume, Romania este inca „legitim”. Un Nume generic posibil ar putea fi ceva similar, sau chiar cu, EDENTRACIA, dar chestiuni de genul acesta tin de „Mari Preoti”! A cere asa ceva prin „referendum”, ar tine evident de ignoranta.

  1. Salut George
   Te/vă rog, să privești/iți dincolo de …cuvinte:
   Diferența între Romania și ROMÂNIA, este colosală, de ce!?! Semnificația.
   Aștept comentarii.
   Mersi.
   Un trecător prin viață.

 5. Da vreau mai ales ca nimeni nu a întrebat poporul când Bălcescu marele francofon a numit principatele unite România, dar oare putem sa schimbam și politica cu tot cu politicieni și să trăim ca dacii. Ar fi bine.

  1. Maine daca ar fi posibil.
   Dar cel mai important ar fi sa ne intoarcem la legile lui Zamolxe.Scoala rmaneasca ar trebui sa introduca in examenul de bacalaureat aceste legi. Si nota de trecere sa fie minim 8.00

   1. Salut Constantin
    Două comentarii:
    1. :))) Mâine, nu va fi niciodată, azi.
    2.Acele ”Legile lui Zamolxe” pentru moment nu pot fi introduse/acceptate/înțelese/aplicate, înainte de a fi cunoscute.
    Cândva, vei/ți înțelege, de ce.
    Mersi
    Un trecător prin viață

 6. Degeaba schimbam numele tari daca noi suntem aceiasi fraieri !Ar trebui sa ne schimbam noi intai si sa dovedim ca suntem demni de urmasii nostri !Atfel este frectie la picior de lemn !

 7. Nu cred că schimbările de dragul schimbării sunt benefice. Orice schimbare ar aiuri lucrurile Si așa unii confundă Bucureștiul cu Budapesta etc… Cine are timp să invete istoria din nou? Abia ne stiu oamenii de Romănia fostă Dacia așa cum se numește ”masina aia”…

 8. Da, l-aș schimba în DACIA! Sunt mândră de strămoșii mei.Dacii-de aci-de aici, românii-râmâni-rămâi- cei rămași aici.Cum poți să-l cânți în imnul țării pe un tiran, care ți-a cotropit pământul?! E strigător la cer, de aia am și ajuns în halul ăsta! Cei ce nu-și cinstesc strămoșii nu au viitor.

 9. Da, as schimba imediat numele tarii noastra in Daciapentru a accentua legatura cu minunatii nostri strabuni!

 10. Da,da,da, as face schimbarea ,fara a sta pe ganduri ;motivele sunt date, pe scurt, de unii din cei de mai sus, dar exista altele mai complexe, care cu ocazia unui referendum real ,s-ar purea dezvalui .

 11. Nu Geția, nu Getodacia ! Get e denumirea unui trib dacic cu care au venit în contact grecii (elinii). Prin extensie au denumit întregul popor drept get.
  Strămoșii noștri își spuneau în limba lor lupi, daucos ! Deci daci ! Romanii fiind un fel de veri îndepărtați cunoșteau numele corect, cel de dac !
  Așa că optez pentru Dacia !

 12. Salut Daniel
  Neavând toate piesele/semnificațiile jocului, pentru moment, aș prefera să rămân la România.
  Un viitor ”slogan”
  CINSTEA și ARMONIA vor DOMNII în ROMÂNIA.
  Mersi
  Un trecător prin viață.

 13. prefer Romania, un nume mult mai glorios fata de dacia.Eu cel putin sunt admirator al imperiului roman. In mod normal numele de romania ar fii trebuit sa apartina Italiei, iar Dacia noi.

 14. Dacia.

  Dacă Olanda a reuşit să schimbe numele în Netherlands pentru a scăpa de eticheta de ţară a drogurilor şi a prostituţiei..
  Romania nu poate să schimbe numele în Dacia pentru a scăpa de eticheta de ţară a romilor/roma/romani people/romanes?
  – –
  Olanda nu va mai exista, în actele oficiale, din acest an. Începând cu 2020, ţara şi-a schimbat numele şi va purta de acum titulatura oficială de „Ţările de Jos” (Netherlands).
  De la instituţii publice şi locale, la instituţii de presă şi companii private, toate trebuie să treacă şi să folosească noua denumire.
  Conform sursei citate, guvernul speră ca prin această modificare ţara să scape de eticheta de „ţară a drogurilor şi a prostituţiei”.
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/tara-din-europa-care-si-a-schimbat-numele-de-la-1-ianuarie-2020-1240143
  «Nu vor să mai persiste această confuzie. Așa că, pentru a termina cu această sinecdocă (când partea se ia drept întreg), statul a decis să acționeze. Începând cu 1 ianuarie, numele Olanda va fi retras din toate documentele pentru ca țara să nu mai fie desemnată decât prin numele său administrativ.»
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/ce-se-va-schimba-in-lume-in-2020-1238936

 15. Daca reusim vreodata sa schimbam numele in Dacia, organizatiile vor face tot posibilul ca tiganii care au devenit romi, sa devina Domi

 16. Da, trebuie sa fie înlocuit numele țării, înlăturat traian din imn sau schimbat imnul, rescris DEX cu etimologii mai corecte ex : apă nu vine din aqua , folosirea mai des in școli și în vorbire a cuvintelor dacice etc. Getodacia sa fie!

Sliding Sidebar