DANIEL ROXIN: Istoricii care pretind că geto-dacii au fost niște “OARECARE” ai Antichității sunt ignoranți, impostori sau agenți anti-România! Iată de ce:

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Bună ziua dl. Roxin. Mulțumesc pentru efortul pe care-l faceți ca să ne informați. Articolele dvs sunt foarte interesante. Din păcate sunt greu de citit din cauza fontului utilizat pe site. Eu vă sugerez să-l schimbați cu Quicksand (https://fonts.google.com/?subset=latin-ext&selection.family=Quicksand) nu durează mult ca efort, în schimb va fi mai citeț site pentru vizitatori. Mulțumesc pentru înțelegere, o zi bună să avezi!

 2. Si mai rau e ca exista la ora asta, in opinia mea, o serie intreaga de actiuni concertate, venind si din exterior, menite sa discrediteze si sa conteste istoria si-a dacilor dar a romanilor in general, incepand cu cele mai vechi timpuri, in special pentru a denigra realitatea si evidenta faptului ca noi, veniti dintr-o tara ignorata si colonizata, ne arogam dreptul de-a fi printre primele civilizatii, despre care exista atat unele dovezi scrise cat si artefacte. Actualmente, personal ma deranjeaza pana la enervare, faptul ca americanii ne confisca bucata cu bucata istoria si-o transpun in jocuri video sau in filme fanteziste care nu mai lasa loc de adevaruri istorice pentru simplul motiv ca vom fi invinuiti de fantasmagorii copiate din tocmai filmele lor…care filme acum folosesc intamplari reale din istoria noastra si chiar nume proprii…de curand am intalnit numele de POSADA, pronuntat exact ca in romana si sa nu imi spuna cineva ca asta-i intamplare…e vorba despre filmul serial tv THE WITCHER (2019) iar un alt joc are ca fir epic o alta „legenda” zic ei a poporului roman cum ca sunt sub muntii Carpati, tunele secrete in care nu poate intra oricine si comori de aur ascunse de zeul Zamolxe, iar jocul propunea expeditia de descoperire a lor.. Si mai sunt si altele. Asa ca vedeti, asta este o actiune gandita special si pusa in opera pentru a ne discredita apriori orice adevar istoric vechi am dori sa dezvaluim, dar pe care ei, se pare, le cunosc totusi…si pentru ca nu au dovezi care sa conteste afirmatiile noastre, au pus la cale cea mai ingenioasa masina de ridiculizare si marginalizare a lor….transpunerea lor in jocurile si filmele lor, ca fiind niste vechi legende dacice sau romanesti, ca, mai apoi sa ni se contracareze argumentatia la modul persiflant cum ca ne insusim niste povesti si mai si afirmam ca ar fi istoria noastra, de parc-am fi o sleahta de alienati…si cineva care nu ne cunoaste istoria, n-ar rade la aceasta idee? Ei bine, eu chiar cred ca asta se urmareste. Si ma doare. Atata timp am fost uitati intentionat si ni s-au contestat meritele istorice si civilizationiste iar acum cand „indraznim sa ridicam fruntea” din tarana in care ne vor ei ingenuncheati, au gasit o alta metoda de a ne discredita iar de data asta este mai perfida si mai nociva decat simpla o negatie.

 3. Exceptional!
  Ar trebui să puteți expune.in fața acestui
  parlament „adormit” și răuvoitot!
  Cu stimă,
  ing. Dan.Marinoiu

 4. De asemenea și în filmul cu aceeași sursă din V, „300”, cel ce descrie sacrificiul spartan de la Termopile, acești eroi greci sunt atacați la un moment dat de niște aliați ai persilor, geții – de unde și până unde ?! – prezentați ca și niște monștrii diabolici, ce scoteau sunete guturale !!!
  A avut cineva curajul oare să facă lumină în acest caz ?! De ce grecii sunt arătați că eroi, iar perșii că esență a răului ?
  Și greco macedonenii au invadat Asia până în India și nu i-a numit nimeni criminali.
  Nu este vorba de filme despre eroi fictivi, ci sunt inspirate de realitate.

 5. Noi suntem aici dintotdeauna ,au venit si trecut peste noi popoare migratoare ,dar noi am ramas . Citeam odata impresiile unui mare arheolog german ( o sa-mi caut notitele pt ai spune numele ) care nu doar ca lucrase in siturile de pe teritoriul Romaniei si care spunea : ”voi romanii ati avut parte de mari zbuciumari in ultimii 2000 de ani ,nimic din istorie n-ar fi zis ca veti dainui peste veacuri ”.Si explica atat perioada antica cat si cea de dupa caderea Imperiului Roman si mai ales punea accent pe rolul amaratului asta de popor timp de 2000 de ani ,cum impartit in trei tarisoare a reusit sa tina piept popoarelor migratoare. Am fost ca un fel de stavila in drumul lor spre Vestul Europei .
  Dar pana la urma SUNTEM ,existam cu catel ,cu purcel ,cu bune si rele am ajuns in secolul 21 . Am mancat coliva la patru imperii .Unde-s ele acum ? Tari si popoare cu istorie scrisa ( accent pe scrisa ) ,slavite si recunoscute in timp au disparut de mult in negura istoriei (Mesopotamia,Fenicia ,Babilon ),noi suntem inca aici .Si poate firea asta a noastra ne-a ajutat sa fim in sec 21 . E prima data in istorie cand ni se uzurpeaza trecutul ? Nu .Migratorii au simtit nevoia sa ne calce istoria -n picioare ,poate pt vremurile trecute ii inteleg veneau din stepele Asiei ceva sau cineva ii mana inspre Europa ,erau niste intrusi ,care-si faceau loc sub soare calcand in picioare alte popoare .Dar azi ? Culmea arheologi straini de tara noastra aduc dovezi a continuitatii noastre pe aceste pamanturi . N-avem incotro ,trebuie sa ne invatam noi parintii acasa cine-i poporul Roman . Venim din istorie ,mergem in istorie . Azi simtim ridicarea unui alt imperiu ,Imperiul Globalist . Sigur ne va lovi din plin ,dar eu sunt sigura ca undeva acolo in muntii nostri cineva ne iubeste ,daca am reusit sa dainuim atatea veacuri ,om trece si peste asta . Istoria m-a invatat :cu cat a fost mai mare imperiul cu atat picioarele lui s-au clatinat mai abitir .

 6. Aseară prin fereastra deschisă am auzit o mămică chemându-și micuțul: BRIAN,vino la mama! Mi sa părut puțin neobișnuit,dar ăsta-i mirajul occidentului,acolo totul e mai frumos și au de toate ,multe și colorate.Acum aproape două milenii niște fii cu nume romane iși inmormântau tatăl care avea nume Dac Dovadă stau multele monumente funerare descoperite pe teritoriul țării.Pe scurt ,cam așa arată romanizarea pentru un profan ca mine.Poporul ăsta incă mai păstrază obiceiuri,datini,ce vin din negura mileniilor trecute.ba chiar au traversat și acea epocă când strămoșii noștri erau cunoscuți ca geți sau daci.E adevărat că acum suntem in pericol,ne-am lenevit,am rupt legătura cu pământul,ne grăbim să ne uităm bunicii și străbunicii. Am auzit adesea o mulțime de proști solemni care susțin ideea cu spălatul invățat de la romani,care dealtfel,e o mare stupizenie.Faptul că există terme prin castrele romane, nu inseamnă că s-a importat spălatul ca obicei,ci spălatul sau igenizarea in public și la grămadă;ceea ce poporul român nu obișnuiește.E ca și cum am spune,mergem la piscină ca să ne spălăm.

 7. Mulțumesc domnule Dan. Vă urmăresc pe unde apareti. Aveți dreptate și vă sprijin. De ce nu mergeți mai înainte de daci? La hiperbolieni, la urmașii lor Pelasci, strămoșii popoarelor europene, care, culmea, au emigrat din zona țării noastre spre est și vest….

 8. Va urmaresc emisiunile atunci cand pot si apreciez insistenta d-vs pt. recuperarea civilizatiei traco..geto-dacice. Am o intrebare. Ce se cunoaste sau ce s-a studiat in privinta asazisei Rozeta stone romaneasca aflata intr-o deschizatura in piatra (grota) din M-tii Buzaului (dupa cunostintele mele). Din cate am vazut intr-o emisiune la Travel Mix aceasta grota cuprinde, probabil acelasi mesaj scris in 3 sau 4 limbi ale unor populatii antice ce locuiau in aceste parti. In cazul in care acest subiect a fost sau este studiat deja as aprecia un raspuns. Voi reveni si cu alte intrebari iscate de nedumeriri aparute in urma unor vizite atit in Europa cat si in Asia mica si chiar in America de Sud.

 9. Inca o intrebare pusa in calitate de semidoct in ale istoriei! Cum se explica capetele de daci de la Nemrut Dagi (pe care turcii le asociaza cu reprezentarea lui Zeus si Dionisus). Personal nu cred ca sunt zei ci inaintasi ai regelui Antiochus fiu al lui Mitridade (turcii spun ca acesta era pers???) si o regina traca. Ma bazez in a afirma aceasta ipoteza intrucit pietrele mortuare din jurul statuilor din cele doua parti ale tumulului reprezinta alte chipuri de daci.

Sliding Sidebar