DANIEL ROXIN: Lingvistul rus care pretinde că în Rusia există 50 de tăblițe DACICE din aur mi-a trimis acest mesaj…

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Noi nu am atacat niciodata Rusia . Noi am vrut sa eliberam tinuturile noastre ocupate de Rusi veniti sa omoare romani si sa jefuiasca .
  Nu cred ca trebuie sa cerem socoteala unui asemenea om . Lucrul bun care il face e ca publica tablitele . Interpretarea lor il priveste pe el . Noi o sa avem interpretarea noastra .

  1. Nu le ai cu istoria. Toate teritoriile noastre au fost cedate din ordinul Germaniei. Pe vremuri erau sate romanesti pana aproape de Cracovia. Denumirea de Basarabia tot de nemti a fost creata, exact pentru a putea apoi segmenta acea regiune.

 2. Noi nu am atacat NICIODATA pe nimeni- dar…am fost atacati si jefuiti din cele mai vechi timpuri si acum….Dureros…dar….ADEVARAT !

  1. Pentru a respecta adevarul istoric si pentru a nu da prilejul unora sa ne critice pentru minciuni, trebuie spus/admis ca au fost si astfel de cazuri: Razboaiele balcanice. Nu am auzit ca Franta sau UK ar fi fost criticate pentru razboaiele lor de cuceriri. Pana la urma cine are sange in instalatie poate sa…pohteasca ce vrea el!!!

 3. Acest lingvist rus este deranjat de faptul ca noi românii i vrem ca adevărul sa triumfe. Noi nu am deținut teritorii și tezaur rusesc. Însă întrarea peste Rusia împreună cu armata germana aliata nu a fost pentru a deține teritorii și bogații rusești ci pentru recuperarea a ceeace aparțin României și românilor.
  Dacă rusii au ceva în comun cu strămoșii românilor atunci ar avea ceva din poporul român și nu poporul român ceva din poporul rus. Triburile Unite de Burebista au ajuns probabil pana pe teritoriul Rusiei de azi la est. Și ar putea sa existe o coexistenta ca dealtfel în toate teritoriile din Europa sau alte continente unde strămoșii noștri au ajuns la un moment dat. Deci rusii ar putea avea și influente dacice, trace. Ci nu poporul român influente rusesti.
  Întrarea armatei române în Rusia a avut scopul eliberării Basarabiei de sub bolșevici cât și înlăturarea comunismului bolșevic care lua amploare și acapara teritoriile statelor vecine creind forțat Uniunea Sovietica peste teritorii care le-au luat cu forța. Acest rus nu este corect și este deranjat dacă cauți sa spui adevărul care nu convine Rusiei. Adevărul este mai presus decât orice nație.
  Nația româna nu a cotropit pe nimeni cum au făcut bolșevicii în Basarabia și alte teritorii.
  Dar e bine ca a vorbit despre tăblițele dacilor care provin de pe teritoriul României și sunt ascunse pentru a nu se afla adevărul ca aparțin de România și nu de Rusia. Adevărul va ieșii la lumină.

 4. Ar fi foarte multe de spus. Ma voi limita, acum, doar la urmatoarele:
  Este suparator sa se afirme ca cine se afla la butoanele Romaniei nu-i intereseaza, ba chiar ii deranjeaza, istoria daco-getica!!!
  P.S.Ar fi trebuit ca inainte de emisiune sa va puneti de acord: cine erau mai numerosi, tracii
  sau getii?!

 5. Stimate d-le Daniel Roxin Vă mulțumesc pentru informația senzațională oferită și vă felicit cu contactul foarte important cu societatea științifică iluminată a F Ruse prin intermediul savantului lingvist rus Alexei Umnov-Denisov. Dacă analizăm atent replica trimisă o să găsim multe informații foarte importante, care ne sugerează ideia continuării unei colaborări mai largi. Eu mă ocup cu cercetarea marinei autohtone din vechime și vreau să vă atrag atenția la câteva momente importante. După cum știm, ori-ce țară mare solicită și o istorie măreață și e foarte greu de găsiti ceva, dacă n-ai pierdut. Acumulând o cantitate suficientă de informații istorice în domeniul marinei, am folosit o tactică simplă, pentru a închide «râșnița» suspicioșilor ignoranți, de care-i plină lumea și a provoca la discuții oamenii înțelepți care se aftă în temă, prima carte am editat-o în limba rusă «Кораблестроение в средневековой Молдове», – «Construcțiile navale în Moldova medievală», în care doar constatam unele evenimente. După apariția acestei cărți au apărut multe persoane pasionate. După ce am informat și pregătit această parte a societății locale, (pentru o posibilă viitoare instituție de navigație), am creat opera științifico-didactică: «Practica maritimă, – Морская практика», baza teoriei navale în 7 volume. În primul volum «Evoluția marinei autohtone» am descris istoria marinei locale, evenimentele istorice naturale și politice, în raport cu dezvoltarea științelor culturii naționale, în care am inclus toată informația adunată în rezultatul cercetărilor. Această monografie menține avizul Academiei de Științe a R.Moldova și a Muzeului Național de Istorie al R. Moldova însă, la moment nu va fi editată fiindcă va șoca nu doar iluminații slavi, dar și pe cei europeni… Acum am pregătii câteva articole din această monografie care vor fi editate în jurnale. Respectuos, I.F.

  1. 03-03-2021:Buna ziua Stimate Domnule Ion Friptu. Dupa ce am citit comentariul Dvs. foarte interesant din 06-08-2020 pe situl Domnului Daniel Roxin („https://daniel-roxin.ro/daniel-roxin-lingvistul-rus-care-pretinde-ca-in-rusia-exista-50-de-tablite-dacice-din-aur-mi-a-trimis-acest-mesaj/ „), am cautat si gasit pe internet titlurile lucrarilor Dvs. si fotografiile unor machete frumoase ale mandrelor corabii cu panze ale stravechii flote moldovenesti, ceea ce ma ambitioneaza sa citesc in limba romana aceste lucrari ale Dumneavoastra. Unde le pot gasi, citi si eventual descarca de pe internet, in format PDF va rog frumos? VA PROPUN O COLABORARE IN 2 DIRECTII: Ati fii interesat sa vi le traduc din romana in limba franceza ? Doriti sa va promovez si sa va vand pe un site de E-COMMERCE cartile Dumneavoastra? Daca da, astept sa ma contactati va rog pe adresa mea de Email (dacyana3 at gmail dot com). Daca chiar Dumneavoastra ati realizat machetele superbe ale vechilor corabii moldovenesti, vreti sa le vindeti? Va urez o primavara superba. Cu respect, Dacyana

Sliding Sidebar