Datoria globală a ajuns la sfârșitul lui 2019 la 253.000 de miliarde de dolari. Toatele statele lumii sunt datoare! Dar cui, că suntem doar noi pe planetă?

Lasă un răspuns

Comment as a guest.

  1. Și dacă ne trezim ce putem face ca să spargem acest cerc viciios? Singura soluție ar fi trocul, piața schimbului, eliminând veriga monetară. Dar cum să implementezi trocul? pentru asta trebuie minți și voință guvernamentale puternice.

  2. Nu Daniela! Pentru a „implementa trocul” trebuie sa te intorci inapoi in istorie cateva zeci de mii de ani. Nu e posibil azi nici sa te intorci in timp si nici trocul. Pentru a putea functiona, trocul are nevoie de un tip de societate in care sa poata functiona. Nu traim in acest tip de societate. De altfel nu traim in nici un fel de tip de societate. Aici este problema. Lumea asta e un monstru diform, fara cap si fara coada. Dar mai ales fara cap. Gandestete numai la cat de jalnica este tentativa de a crea un Guvern Mondial. Oamenii, fiinta umana, nu e in stare sa guverneze un grup mai mare de 15 persoane. Este limita maxima de guvernabilitate fara sa fie nevoie de mandatare, de delegare de putere si competente. Elitele ne vorbesc azi de guvernarea a 8 miliarde. E trist, dar e real.

  3. Regulile de miscare a masei monetare sunt asa facute incat sa creeze „indatorare perpetua”. Aveti dreptate cu tot ce ati spus.

  4. …Ca sa nu mai punem la socoteala si ‘cursul valutar’, care este absolut artificial dar facut in asa fel incat sa imbogateasca pe unii si sa saraceasca pe altii. Adica, daca gasesti aceleasi produse aproape peste tot, de ce nu sunt si veniturile egale si raportul intre monede 1:1 ? Ca doar munca e aceeasi. Daca raportul Leu/Dollar este 3:1 asta inseamna ca munca pe care o faci este platita de trei ori mai putin dacat in America, desi munca e aceeasi. Toate aceste ‘manevre’ sunt facute si pentru a manipula piata ‘muncii’, astfel incat o tara sa ‘exporte’ un anume numar de oameni spre tarile care au nevoie de ‘mana de lucru’… Ganditi-va ce s-ar face Anglia daca nu ar avea muncitori din Romania si Bulgaria, in conditiile in care peste 50% dintre oamenii care lucreaza pe santiere in Londra sunt romani si bulgari… Probabil ca economia ar intra in colaps

  5. Exact, indatorare perpetua. Daca se imprumuta 100 de dolari, trebuie returnati 100 plus dobanda. Dobanda asta nu exista in masa monetara, daca toata lumea maine ar vrea sa plateasca toate datoriile, s-ar vedea ca nu exista bani, decat pt plata principalului. Astfel oricand vor exista datornici care nu pot plati. E o lupta continua intre datornici pt a castiga cat mai multi bani din masa existenta limitata pt a plati datoria plus dobanda. Banca castiga in orice situatie, te executa, mai da un imprumut pt a-ti plati datoriile sau ia dobanda.

  6. Iti ia averea pentru neplata unor bani pe care ia creat din nimic, cea mai buna afacere ever care a existat vreodata, crearea banilor din nimic. Probabil ca bancile imprumutau mai mult decat aveau e mult timp, au legalizat asta mai tarziu, intr o buna zi..

  7. Practic noi toti platim aceste datorii prin taxe si impozite, toti suntem sclavi ai sistemului. Stiati ca de exemplu in evul mediu un om trebuia sa munceasca mult mai putine zile pe an pentru a plati impozitele? Cum se dau imprumuturile e o alta poveste, tarile care nu vor sa se imprumute, sunt obligate, fortate, daca un lider nu doreste, este eliminat, apropo de Ceausescu, cea mai mare greseala a fost sa plateasca toata datoria tarii…oculta mondiala nu are nevoie de asemenea tari si lideri…Ambele razboaie mondiale au fost organizate cu scopul de a implementa acest sistem si a face dolarul moneda de schimb internationala. Apropo, v-ati gandit vreodata ce inseamna REZERVA VALUTARA a unei tari? Este o taxa platita de fiecare stat, ocultei mondiale. Cu ce te ajuta 35 miliarde euro cat are acuma Romania, daca nu ii investesti in economie. Tii acesti bani in bancile internationale si se folosesc altii de ei. I-ai muncit, i-ai castigat, si niciodata nu ii vei folosi, decat o mica parte, maxim 10 procente sa zic. Pai asa vreau si eu sa tin banii altora, stiind ca niciodata nu vor cere sau folosi decat 10 la suta din ei, cu restul 90 eu pot face ce vreau, pot merge in Romania de exemplu sa cumpar niste fabrici si uzine la pret de nimic, terenuri si alte bunuri cu 31,5 miliarde poti lua multe in Romania. Fabrici si uzine la care tot romanii vor munci pe salarii de nimic ca sa-si plateasca taxele si implicit pe mine pentru datorie. Eventual tot din acesti bani 31.5 miliarde, o sa-i imprumut iar pe romani…!!! Am auzit ca in unele state, banii imprumutati nici macar nu ajung in tara respectiva, sau ajung o mica parte, in schimb datoria se plateste…Liderii corupti semneaza primesc mita si gata, tara e indatorata. Toate astea sunt planurile si metodele diabolice ale lui antichrist de a cuceri lumea si a forma un guvern mondial. Credinta sa avem ca Dumnezeu o sa ne ajute, nu a mai ramas mult.

  8. Sau ajung banii imprumutati in tara dar sunt furati, apropo cu totii stim ca in R Moldova au furat un miliard recent, dar nu stiu daca va amintiti cu ani in urma pe timpul lui Snegur au mai furat 500 milioane usd din banii veniti de afara, a fost un pic tam tam si s-a uitat…mi imaginez ce se intampla prin Africa…

Sliding Sidebar