Descoperire istorică – Dosarul pe care Antonescu l-a trimis cu armata la Moscova ca să revendice TEZAURUL României! Necunoscut și neatins de 80 de ani

Lasă un răspuns

Comment as a guest.

 1. Copil fiind ( dupa cel de al doilea Razboi , in jurul anilor 1947 , in plina criza economica ) , se discuta in casa despre pierderile suferite de catre familie , prin mutarea activelor Bancii Nationale in Rusia ! Bunicul meu , Iordan Bogdanescu din Bucuresti sos. Giurgiului nr.6 , spunea ca au pierdut tot ce aveau , bijuterii , bani , bilete de banca , contracte , acte de toate felurile , toate , erau continute de Cutiile de Valori pe care le detineau cu chirie la BNR . Valorile , nu se tineau acasa , erau tezaurizate la Banca !

 2. Ma intreb, cine isi „ asuma” marea raspundere de acere „URSS”-ului ceea ceeste al nostru,sau mai bine spus,al politrucienilor romani. Fara o conducere ca cea antonesciana nu mai iesim din cacat ca sa fim bagati iar si iar in altii mai mari si mai urat mirositori ai conqistadorilor europeni,americani si chinezi.

  1. Cu conducerea “cea antonesciana” am ieșit “din cacat” ? 👏😂

   1. Nu face pe prostu’. N-am ieșit pentrucă Mareșalul a fost trădat de jigodii. Dar măcar a încercat. Tu ai fi în stare de așa ceva?

 3. Comparație.
  Romanii, după ce au cucerit Dacia și, prin trădarea unui nenorocit, au pus mâna pe tezaurul dac, au avut bunul simț să fie recunoscători foștilor dușmani și au construit Columna și multe statui ale dacilor în semn de prețuire și fair play.
  Rușii, deși tezaurul nostru le-a picat pleașcă și, datorită românilor au câștigat războiul, au fost atât de lași (calitate principală a avarilor, a acaparatorilor primitivi) încât nu s-au mulțumit cu confiscarea tezaurului ci, mai mult, au sovietizat țara și astfel, au cărat încă un tezaur din bogățiile țării și ale sufletelor mulți români, români pe care i-au deformat neam de neam și astăzi ne conduc.

  1. Credeam că “au avut bunul simț” să restituie “foștilor dușmani” tezaurul. N-a fost să fie ! Bine că “au construit Columna și multe statui ale dacilor în semn de prețuire și fair play”. Cred că niciodată dacii nu s-au simțit atât de prețuiți !

Sliding Sidebar