Incredibil – Guvernul PNL vrea să închidă de tot BANCA DE GENE cu semințe de plante românești de la Buzău. Cică este inutilă!!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Trebuie mobilizati oamenii de buna credinta pentru a impiedeca distrugerea acestui patrimoniu national deosebit de valoros. sa adunam semnaturi pentru sustinerea ei .
  trebuie creat cu acest mare cercetator Vinatoru un comitet de actiune si luate masuri de sustinere din fonduri private (contributie fermierilor romani ) sa fie destinate dezvoltarii acestei institutii in folosul TARANULUI ROMAN .NE-AM SATURAT DE SOIURILE MANIPULATE GENETIC FARA GUST SI VITAMINE.

 2. Din pacate, modul de gandire si actiune al celor indrituiti cu putere de decizie este ‘
  Dupa noi potopul”. Hello, treziti-va, la doi metrii sub pamant nu luati nimic! Daca tot va oferit viata sansa de a putea face lucruri minunate pentru cei din jurul vostru si indirect voua insiva, de ce nu o faceti?! La fiecare timp al votarii si al alegerilor, cetatenii cuminti, cu dragoste de tara, si semeni, cu respect fata de istorie si de generatiile anterioare noua, spera ca cei care vin sa conduca sa aduca legi bune pentru tara, pentru trai decent, pentru siguranta sociala, viseaza la un sistem medical sanatos si la o educatie aleasa copiilor lor (ochii din cap) si a generatiilor viitoare. Nu ii luati de fraieri pentru ca voteaza si spera, ei respecta de fapt invataturile marilor nostrii inaintasi, ale lui Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul si multi altii, si, nu in ultimul rand, daruirea atator eroi care s-au jertfit pe campurile patriei pentru a apara fiecare centimetru de pamant! E pacat de atata sacrificiu si jerfa! Asa cum spunea Stefan cel Mare ca ‘Moldova nu este a noastra ci a urmasilor ,urmasilor nostrii’, Romania nu este a noastra ci a urmasilor, urmasilor nostrii, a luminii ochilor nostrii, copiii copiilor nostrii!
  Dupa orice vot, acelasi cliseu;partidele se razboiesc, comenteaza vreo trei ani ce nenorociri a facut guvernarea anterioara, timp in care cresc conturile personale, apoi incearca ceva fapte inaintea noilor alegeri, ca sa fie votati din nou. Nici o zicere nu este degeaba, ‘Ce este de haram, de haram se duce’. Nu inteleg de ce nu pastrati din zestrea primita ce este bun si valoros si veniti cu plus valoare! Incetati sa va comportati ca niste copii si sa daramati tot ce au facut predecesorii vostrii…chiar nu e nimic bun de pastrat, indiferent de tipul de guvernare care a creat acel ceva?! „Daruind veti dobandi”, aplicati asta in vietile voastre,iar valoarea adusa prin satisfactiile morale depaseste cu mult marimea contului bancar! Viata inseamna sa te bucuri de lucrurile marunte…va rog sa va ganditi la aspectele acestea si sa meditati in subconstientul vostru, facand o analiza la rece!

 3. acesti asazisi politicieni in ,, lupta ,, lor politica vor sa-si arate gradul lor de inteligenta dandu-si la cap si la turloaie unii altora in detrimentul natiunii romane , de fapt dovedesc contrariul , prostie multa , gandire redusa si orgolii cretine , creierul lor fiind blocat pe pozitia ,, distrugem tot ! ,,asa cum au distrus industria , agricultura si economia Romaniei in folosul lor personal , tradatori si vanzatori de tara !!!

 4. Intrebati pe cei de la Concernul MONSANTO adica, cei care creaza specii de cereal/plante, modificate genetic. Ce interes ar avea ei sa aiba concurenta in Romania care a devenit piata de desfacere? O sa dispara si celelalte banci de gene de plante din tara noastra….in curand

 5. Aici nu este vorba de iresponsabilitate și poate nici de prostie. Este vorba că respectivul ministru nici nu-și pune problema trădării țării din al cărei neam nu face parte ci este exact ce s-a spus mai sus: are sarcina să pună România la cheremul străinilor în ceea ce privește ȘI alimentația. De bine de rău, prn efortul tăranilor noștri, suntem independenți din acest punct de vedere, ceea ce nu convine!! De ce ȘI? Păi sănătatea, educația, forța de muncă ș.a. au fost deja atacate!!

 6. Banca de semințe originare constituie un bun al țării noastre, un tezaur genetic/ prin care putem, în această perioadă atât de tulbure, să valorificăm ceea ce avem în imediata apropiere : pământul, apele, izvoarele…
  Dacă au fost distruse instalațiile agricole ȘI INDUSTRIALE de pe timpul lui Ceaușescu/ fiind considerate ca neperformante, în schimb, munca de cercetare a botanistului/ agronomului dedicat acestei preocupări nobile, nu trebuie batjocorită ! Mulți tineri se întorc și caută rădăcinile, se preocupă de rafinarea unor îndeletniciri vechi.
  îN VREMURI GRELE, ENCICLOPEDISTUL, FILOSOFUL FRANCEZ VOLTAIRE A RECOMANDAT COMPATRIOȚILOR SĂI/ CULTIVONS NOTRE JARDIN !// SĂ NE VEDEM DE CE ESTE PROPRIU CULTURII NOASTRE ! CA SĂ NU PIERIM.

 7. Nu demult am avut un vis ciudat.O mulțime de oameni furioasă și necontrolabilă pedepsea prin linșaj câțiva indivizi.Unul din cei pedepsiți, parcă aducea cu un mare șef de la agricultură. Ferească Dumnezu! Totuși,cred că mi se trage de la insuficienta oxigenare a creierului.Și eu port mască când mi se cere,n-am ce face,n-ați observat că ipocriții au pretenția ca toți ceilalți să-i urmeze!…

 8. De ce ne lasam continuu demoralizati de aceste stiri vesnic negative? Noi stam si comentam si atat. Nu e de ajuns. Actiune, baby steps, tara trebuie luata inapoi, puterea decentralizata, comunitati mici care isi vad de interesele lor si vor fi mai greu de controlat. Viata in oras e usor de manipulat. Sa ne vedem de pamantul nostru, mancarea noastra, si dintr-o data oprimarea va fi mult mai greu de infaptuit. Viata simpla cum au trait-o stramosii nostri este viata adevarata. Revolutiile au inceput de la o mana de oameni. Aceste seminte ar trebui sa ajunga in mainile celor care le vad folositoare, in mainile patriotilor care se vor organiza si se vor uni in folosul urmasilor lor.

 9. Bun. Stim ca sint tradatori de tara. Si nu e prea pompos spus. Cum facem sa-i pedepsim? Ca alegerile corecte sint o himera. Cu totii cunoastem scrutinul de reducere a numarului de parlamentari. Si ce. S-a luat in seama?

  DECI CE FACEM?

  SA FACEM UN PARTID NATIONAL, NATIONALIST FACA CANALII??? AR FI O SOLUTIE?

Sliding Sidebar