Prof. univ. dr. doc. Alexandru-Vladimir Ciurea: Arma anti-Covid este imunitatea bazată pe gândire pozitivă, în timp ce izolarea tâmpeşte omul

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

  1. Aici se confundă doua lucruri: instabilitatea mintală, care ține de educație, cu negarea realității, care ține de miopism.
    De obicei sunt persoanele imature care se enervează din fleacuri. Școala și educația nu sunt același lucru. Avem destui idioți cu doctorate, spre exemplu, cei care au vândut România la straini pe bani de nimic. A fi educat înseamnă a avea maturitatea intelectuală pentru a putea participa în mod civilizat la discuții.
    Cât despre „Psihologia pozitivista”, este o industrie destul de profitabilă, care vinde castraveți la grădinari. Eliminarea a 50% din emoțiile umane (adica cele „negative”) e ca și cum am tăia păsărilor o aripă. Un organism nu poate funcționa normal fără emoțiile negative. Cel mai mare învățător al nostru în viață sunt emoțiile negative. Starea de gelozie, sentimentul că am fost trădați, înșelați etc. ne pun pe gânduri și ne ajută să înțelegem ce se înțâmplă în jurul nostru. Persoanele care nu au experimentat niciodată emoții negative, nu sunt pregătite să le înfrunte în situații reale, și ori ajung la droguri, ori la sinucideri. Este cazul băieților de bani gata, adică al bogătașilor. Câți copii de bogătași au ajuns persoane respectabile?
    A sta tot timpul „cu zâmbetul pe buze” sau mereu „optimistic”, ignorând realitatea, nu mi se pare un semn de maturitate intelectuală.

  2. Buna dimineata! Noroc ca printre noi, exista oameni ca Dvs., care gandesc pozitiv si ne dau o alta speranta de viata, printre atatea stiri negative, promovate de toate mijloacele mass-media.Ne trebuie, azi, asfel de articole motivationale, care sa ne ajute sa ~mergem mai departe~, pe drumul vietii. Noroc ca am intalnit odata, UN OM care MI-A SCHIMBAT TOT CURSUL VIETII si DATORITA CARUIA TRAIESC SI GANDESC! Acest OM se numeste A.V.C. (nu ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL ci ALEXANDRU VLADIMIR CIUREA). Numai citind postarile Dvs., de peste tot, am reusit sa merg mai departe! Se vede ca, odat`, intrand in creierul meu, mi-ati dat din acea gandire pozitiva, despre care vorbiti! VA MULTUMESC PENTRU ASTA! VA MULTUMESC CA TRAIESC SI GANDESC!

Sliding Sidebar