Informații de excepție: Academicianul Ioan Aurel Pop vorbește despre PLANUL DACIC pe care l-a avut Mihai Viteazul când a unit Țările Române

Lasă un răspuns

Comment as a guest.

 1. Bună ziua domnule Roxin,
  Vă urmăresc cu mare interes postările pentru care ţin să vă felicit din toată inima.Sunt exact pe gustul meu,eu fiind un naţionalist român convins.Nu ar fi rău să le traduceţi în engleză,franceză etc ,trebuie ieşit cu ele în lume într-un fel.Numai prin bombardament informaţional în afara ţării putem anula tembelismul şi reaua credinţă a occidentalilor petrecăreţi şi plini de ei ( eu nu pun prea multă bază pe ei oricum).M-ar bucura să ştiu că acest lucru se întâmplă deja.
  Hai să facem împreună Dacia Mare din nou ! Cu stimă ,L.Breza.

 2. Va admir .felicitari si mii de multumiri pt tot ceia ce faceti ! Istoria este buletinul de identitate a unui neam .

 3. În curând voi părăsi din nou tara și tot nu am apucat să vă întâlnesc. Sper să vină și acel timp. Sunt fericit că nu mai sunt singur , ca acum 40-45 de ani, pe când îmi prezentam părerile despre istoria noastră veche, adesea simtindu-ma compatimit pentru enunțurile mele. Acum nu mai sunt singur dar traiesc dezamăgiri la tot pasul. Trebuie să facem mult mai mult ,mai ales prin strategie, organizare și promovare. Nimeni nu ne va ierta dacă nu vom fi mult mai ofensivi. Am și subiecte sau interpretări trecute cu vederea. Dacă doriți putem colabora.

 4. Buna seara!

  De fapt planul marelui rege Mihai era sa unseasca totii romanii din Balcanii.Dupa ce ar fii rezolvat acest lucru urmatorul ar fii fost unirea romanilor din Nurdul Continentului Polonia,Rusia etc/,{messagetii}.
  Fiind asasinat nu a putut sa isi duca p[anul la indeplinire….in schimb atunci au luat nastere trei IMPERII,cel Habsburgic,Rus si cel al Marii Britanii,toate trei au beneficiat de conducatorii destoinicii si au avut o conjuctura internationala favorabila…

 5. Mă citez cu o postare a mea mai veche, care se pliază perfect cu articolul lui d-l Daniel Roxin: 🤔Treaba asta cu sintagma Țara Românească e titlu de film cu, care am fost îndoctrinați, cu toate că atunci cancelariile vestice făureau în cancelariile lor harta DACI-ei MARI, iar domnitorul a fost poreclit MALUS DACUS, dar am citit un comentariu care mi-a născut o supoziție, e vorba de originea sa etnică suprapusă pe vorbele de prin hrisoave, mama valahă, iar tata grec de prin Constantinopol, având în minte informația că : „În 1204, cruciada a patra a devastat Constantinopolul și a fondat Imperiul Latin al Romaniei (1204-1261), capitala imperiului roman fiind mutata la Niceea acuma, însă alte doua state romane s-au desprins acum, Despotatul Epirului (1204-1337) și Imperiul din Trapezunt (1204-1461). Cei din Niceea, vor reuși în 1261 să recucerească Constantinopolul, dar imperiul nu-și va mai reveni și va continua să cadă în declin”. și dorința sa de a cuceri Constantinopolul, mă face să cred că vroia să refacă acest „imperiu a Romaniei”. Deci un sâmbure de adevăr există în această „treabă” dar total fals pentru noi DACI-i din acest areal DAC. Istorici de carton s-au grăbit să făurească și să ne inoculeze acest brand: Țara Românească și nu Valahia, Muntenia. Ștefan cel mare spunea în scrierile sale către Vatican de „cealaltă Valahie” deci nu avea cum ca într-o sută de ani să se înrădăcineze în popor acest termen, decât dacă era introdus la nivel de domnitor care avea propria sa agendă.
  Atunci e de explicat de ce nu a marșat la propunerea vestică să refacă DACIA și să accepte porecla MALUS DACUS, el țintea la originile sale firești bizantine, deci aici a nimerit peste fractura între cele două biserici care a dus la eliminarea sa. Vroia mai mult decât DACIA, vroia refacerea imperiului bizantin și nu a convenit lumii catolice. Iar noi DACII, am rămas cu porecla de „român” fapt total fals.

Sliding Sidebar