Istorie bulversantă: DACIA din… Nordul Europei

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Bravo Roxine..
  DACIA are o istorie bogată
  Și puțin o cunoaștem.
  Trebuie să aflăm
  Totul despre DACIA

 2. Se vorbeste tot mai mult ca limba romana este cea mai veche limba din Europa, inainte de limba latina, atunci e clar ca dacii au fost primii in Europa.

 3. Unde pot sa gasesc Provincia Medievala Dacia Din Europa Nordica. de George Pantecan ? Multumesc pentru raspuns.

  In secolul IV en, Constantin cel Mare muta capitala imperiului Roman la Constantinopole- La acea vreme, limba gotica/limba daca era limba franca- vorbita in majoritatea imperiului. Prin actul sau, Ulfila/Wilfila nu face altceva decat sa traduca Biblia {din limba greaca-pt ca Biblia a fost scrisa in lb Greaca de filozofi evrei din Egipt cunoscatori de limba greaca] , cea mai raspandita limba si cu ajutorul acesteia sa crestineze popoarele din nord westul Europei.

 4. Nu sunt de acord ca Dacia medievala (numele dat de biserica catolica Danemarcei si Suediei) are ceva de a face cu regatul Dac din antichitate. Daca ar fi fost adevarat, scandinavii ar fi semanat cu romanii, si totusi nu o fac.

  Pe de alta parte sunt unii oameni (desi un numar foarte mic) printre romanii de astazi care seamana la trasaturile lor fizice cu trasaturile observate ca fiind tipice in popoarele scandinave (dintre romanii cunoscuti, probabil cel care imi vine in minte ca un exemplu in acest context ar fi Florin Raducioiu, mai ales cand era tanar si juca la nationala, Raducioiu semanand asa in mare la figura si cu Iohannis).

  Dar idea este ca asemenea oameni exista printre romani din cauza faptului ca in Evul Mediu, au fost triburi Scandinave/Germanice care au migrat in Romania de astazi, precum gotii si gepizii, si nu ca ne-am dus noi in Scandinavia.

Sliding Sidebar