Lingvistul Mihai Vinereanu: Limba Venetă , care s-a dezvoltat pe teritoriul Italiei, are rădăcini Tracice

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Stimate Domnule Daniel Roxin,
  Deoarece urmarim cu interes emisiunea dumneavoastra, „Adevaruri tulburatoare”, ne-am gandit ca am putea sa va contactam pentru a incerca sa vedem daca putem afla adevarul referitor la un tablou ce il reprezinta pe Constantin Brancusi.
  Intamplarea a facut ca, in urma cu 20 ani, sa ajungem in posesia acestui tablou – portret Constantin Brancusi, avand semnatura „C. Brancusi”.
  Am incercat in Romania sa aflam daca este o semnatura autentica dar, am intalnit persoane care ne-au dezamagit prin comentariile lor la adresa tabloului.
  Cei pe care i-am contactat de-a lungul timpului, au fost: dna director al Muzeului National de Arta Bucuresti (aproximativ in anul 1997), dna Pauleanu – director al Muzeului de Arta Constanta, dl. dir. al Muzeului de Arta Craiova, etc.
  Ei au tras concluzia ca semnatura nu ar fi autentica, fara un studiu amanuntit al tabloului, doar la o prima vedere. Ceea ce noua nu ni s-a parut normal. 
  Deasemenea, fara nicio exceptie, punctul lor de vedere a fost ca nu reprezinta portretul lui Brancusi.
  Am avut, deasemenea, si o intalnire cu stranepoata lui Constantin Brancusi – Luminita Brancusi. Dumneaei ne-a avertizat ca vom avea mari probleme in a afla adevarul despre acest tablou, tinand cont de situatiile similare pe care le-a avut cu alte opere de arta ale lui Constantin Brancusi, opere ce se afla in posesia familiei.
  Spre norocul nostru, prin intermediul unei cunostinte, am avut posibilitatea sa prezentam tabloul la Art Experts, Inc, in Statele Unite ale Americii. Din verificarea efectuata, avem confirmarea ca este, intr-adevar, portretul lui Constantin Brancusi. 
  Am fi dorit sa facem si o expertiza a semnaturii, insa nu am avut posibilitatea financiara sa facem acest demers in perioada respectiva.
  Tin sa mentionez ca langa semnatura, in partea stanga, exista numarul 27. Aceste doua cifre, 2 si 7, ce se gasesc in inscrisurile lui Brancusi (in data „20 august 1937”), au o asemanare socanta, din punctul nostru de vedere.
  Motivul pentru care v-am contactat este ca am fi vrut sa vedem daca ne-ati putea ajuta sa aflam adevarul despre acest tablou.
  Va trimitem atasat poze ale tabloului.
  In asteptarea unui raspuns, nu-mi ramane decat sa va multumesc.
  La final, va rugam sa ne scuzati pentru faptul ca am indraznit sa va cerem ajutorul si va multumim anticipat.
  Cu respect.

  1. Buna dimineata! Nu am primit aici fotografiile. Va rog sa le trimiteti pe adresa dacia_art@yahoo.com. Cred ca v-ar putea ajuta jurnalistul Miron Manega, care este si un specalist al pietei de arta…

 2. A aparut lucrarea „Programul Terra în Egiptul antic. Computerul genetic al zeilor.” a d-lui dr. Toni Victor Moldovan, autorul cunoscutei lucrari “Programul Terra – Un atentat extraterestru asupra omenirii”.

  https://tonivictormoldovan.com

Sliding Sidebar