Lucian Boia, „istoricul” decorat de președintele Ungariei: „Rămâne de văzut dacă nu vor pleca românii ardeleni cu Ardeal cu tot!”

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Da. Mai mult decât nenorocit, chiar semidoct! Habar n-are de sursele documentare referitoare la perioada între anii 300 și 1300 – acel mileniu în care românii n-ar fi ”existat” aici (”Românii în mileniul de întruneric” pentru care Marius Fincă a trebuit să se documenteze și să scrie din Canada ), ci ar fi fost alții, cu pretenții mari – bulgarii, după cum susține!!
  Habar n-are de studiile lui Lucian Costi (”Limba română – nașterea și falsurile istorice) și ne plasează originea la slavi !! Habar n-are de sursele istorice (GestaHungarorum ș.a.), arheologice și lingvistice care demonstrează că vorbim o limbă mai veche care s-a răspândit până la Roma, Țara Galilor și înspre nord (pe drumul ambrei). Habar n-are că românii nu au dată de creștinare, ca alte popoare care au trecut la creștinism de la religiile lor politeiste, ci la noi creștinarea a venit în continuarea religiei zalmoxiene, monoteistă și cu aceleași principale valori pe care le aveau dacii (de exemplul cultul dacilor în viața de după moarte este, în esență, înălțarea la cer!!).
  Se vede că Lucian Boia este în slujba vinderii de țară și de neam ca exponent din partea culturii și istoriei cum alții sunt din partea economiei , sănătății, educației ș.a.m.d.

 2. O lichea cominternistă gen Ana Pauker….dar în istorie. Duhllește din urma scrisului lui ca din latrină…..

 3. Boia,
  Bine că EL a făcut dreptate și nu ți-a dat urmași, pt că nu s-a găsit o ea, care sa te suporte, în afara de sora celei cu ceas!
  Spor la lustruit!

 4. A se vedea adevaratul arbore genealogic mai ales cel matern al „ïlustrului” si cine/cum l a educat; pe urma putem sa comentam gandirea lui si ura contra poporului roman.

 5. Nu credeam ca o sa am ceva de comentat … – dar sunt vorbe de spus despre licheaua Boia si impostura lui in comunitatea istoricilor. Citatul din titlu este desigur scandalos dar este doar o alta balega scapata in drum de respectivul – nu stiu daca merita pierdut timpul dar individul a generat mai multe pseudo lucrarele. Ar trebui totusi spus ca idea cu plecatul nu vine strict din mintea dobitocului dar dintr-un anumit cerc asa zis ardelenesc pe care dusmanii din austro-ungaria (care exista si azi …) il cultiva cu insistenta. Cata baza au fabulatiile bulgaro – slave se poate vedea usor din ce se intampla cu „studiul’ culturilor Turdas-Vinca si Cucuteni – Trypillia. …. E advevarat ca statul Roman si romanii in general nu fac mare lucru sa isi apere ograda.

Sliding Sidebar