Lucrăm la un proiect de excepție: filmul artistic COMOARA LUI DECEBAL

Lasă un răspuns

Comment as a guest.

 1. Doamne Ajuta ! Va doresc sa realizati un asemenea film care sa poata sa declanseze in tinara generatie acea scinteie de constientizare si trezire la iubirea de neam la setea de adevar istoric si la mandria de a fi urmas al unui popor de elita in domeniul cultural , tehnic , civic si spiritual !

 2. Felicitari pentru curajul de a `ataca` un asa subiect! Sa va dea Dumnezeu inspiratie si succesul pe care-l meritati, si dumneavoastra, si noi, publicul si desigur memoria Marelui Rege insasi! …Si daca-mi este permisa o mica sugestie: poate folositi la coloana sonora, pentru scenele de lupta macar, niste heavy metal autohton (God, WarChant, Bucovina, God, Carpatica, Syn Ze Sase Tri, Odyssey, Din Brad…).

 3. Va doresc mult succes!
  Sper ca nu o sa spuneti ca BICILIS a tradat pe Decebal.
  Numele lui in limba daca era BICILA sa cum avem azi PODILA, MANDRILA, BUZILA, nume provenite de la daci. Iar terminatia ILA este articolul hotarat prezent numai la romani si aromani.Mai gasim ceva pe la ceho-slovaci dar aceia sunt daci slavizati.

 4. Ai dreptate in privinta rostirii corecte a numelui lui Bicilis, e de fapt, Bicila. Nu numai la ceho-slovaci se intalnesc nume cu terminatia „ila”, dar si la polonezi, „Woytila/Woityla”, numele fostului papa Ioan Paul al II-lea.
  In realitate, si pe Decebal il chema Diogio/Diegio, asa cum apare pe placutele de la Sinaia…

  P.S. Mult succes in realizarea proiectului cinematografic, Domnule Roxin!

 5. Kogaiononu muntele sfant pe langa care trece o apa cu acelasi nume.
  Oare a ajuns cineva la concluzie unde se afla acest munte si mai ales ce inseamna.

 6. Abia astept sa vad filmul!!!! Sunt o daca convinsa (scuzati cacofonia). Pentru coloana sonora v-as sugera o colaborare cu trupa ARHAICA de la Deva, ei folosesc instrumente traditionale si, dupa cum le spune si numele, valorifica teme de inspiratie arhaica, mituri si legende populare stravechi.

 7. Imi pare atat de rau ca nu putem vedea filme istorice realizate de domnul Sergiu Nicolaescu , dar e un semn foarte bun ca vreti sa realizati un film despre Decebal, sa nu uitam istoria poporului nostru, caci istoria/ trecutul e singura noastra mostenire, nu ceea ce ne ofera pe micile ecrane. SA nu ne uitam stramosii caci fara ei, nu exista identitate nationala a poporului roman, un popor care a avut mereu demnitate si nu cum am ajuns sa fim cunoscuti astazi! NU uitati , ca progresul in viata e dat de oamenii cu principii, cu valori morale, nu cei care sunt cu sexul sau placerea .

Sliding Sidebar