Massageții, ep. 1. Unde au locuit și ce origini au avut ? Despre Regina Tomiris, cea care a învins Imperiul Persan

Lasă un răspuns

Comment as a guest.

  1. Imi pare rau ca trebuie sa-l contrazic pe domnul Oltean, scitii nu au fost un popor. Sciti au fost numite toate popoarele care erau inglobate in Imperiul Scitic. A spune ca a existat un popor scitic e ca si cum ai spune ca a existat un popor sovietic.

    1. Corect, marcus. Scythia/Scitia, era o o denumire geografica ce cuprindea o zona foarte intinsa, de la Dunarea Mijlocie si pana la Lacul Aral, in Asia Centrala. Scythii/Sciti erau si getii/dacii, mai bine zis, toti getii din uriasa campia euro-asiatica ce se intinde din Valea Dunarii pana la portile Chinei… Scyt/Scit se citea scut (litera y se citea si u), adica un calaret ce purta scut, toti scitii luptand calare. Scitii avea cam aceasi origine etnica, cu totii, ei migrand/roind in jurul Pontului Euxin si a Marii Caspice, aproape permanent, de la retragerea apelor Potopului lui Noe ce a avut loc in jurul anului 5600 i. Hr.. Ei sunt acele valuri de populatii, originare din spatiul carpato-dunareano-pontic, ce au parasit locul de origine si care s-au intors acasa, partial, unii l-au insotit pe Rama, in periplul sau spre India, si de unde, mai tarziu, unii s-au reintors spre casa carpatica (o parte din casta ksatrya, invinsa de brahmani), altii, mai tarziu, au format asa-zisele populatii kurgan, indo-europene, toate fiind patriarhale, ele fiind cele care distrus matriarhatul populatiilor ramase in arealul vechii vetre a Carpatilor. Cei reveniti, ii putem numi proto-geti/geti/arieni/sciti, cei ramasi in frunte cu amazoanele, pot fi numiti pelasgi/geti/daci/rumuni/arimi, dar care, au aceeasi origine antediluviana, acelasi neam stravechi, coborator din titani/agatharsi…

      1. Potopul lui Noe a avut loc cam acum 5200 de ani (3200 înainte de Hristos), asa spune cronologia traditionala bizantina. Pentru cine vrea sa se convinga poate calcula anii prezentati in Facerea din Biblie.
        Pronuntarea corecta (in greceste) a lui „y” este „iu”, ma rog, tot cam pe-acolo.

  2. Multumum muuult Domnule Roxin si Domnule Oltean pentru informatiile istorice.

Sliding Sidebar