NIASCHARIAN – Un film remarcabil în care savanții străini confirmă că prima scriere din lume este cea de la Tărtăria

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Inca un cuvant dacic cred ca iese la lumina.
  Cum spuneau dacii la fragi.
  Cuvinte atestate de origine dacica cum ar fi ;Priadila in limba daca in realitate Pfriadzila pentru ca asa citeau grecii antici, adica FRIAZILA , care cred ca insemna FRAGI. Cuvantul exista si la gali ca fresa si la greci ca fraula, si latini fraga.
  Adica FRIADZI si articulat FRIADZILA.

 2. Am scris o mică carte legată de istoria a ce se s-ar numi ”arta-marțială”, identificând punctul de plecare al acesteia în Europa, perioada ”indo-europeană” și nicidecum în Asia, așa cum se consideră îndeobște astăzi. Cartea amintește, pentru început,  câteva chestiuni esențiale și acceptate în prezent, asupra indo-­europenilor. Argumentez de ce aceste populații au fost localizate în urmă cu aproximativ 6000 de ani, parte în România, Ungaria și Serbia, iar limba româna este cea care a păstrat cele mai multe elemente ale limbajului original. Se identifică pentru indo-­europeni relatări din antichitate, ce stabilesc cu o oarecare exactitate, denumirea și  locul de origine (Platon/Atlantida).  Observ la   final   că,   indo-­europenii au o parte a populației specializată pentru război, iar pregătirea acestuia, presupunea însușirea de tehnici de luptă fără arme, răspândite mai apoi prin Anatolia în India și Asia.
  Varianta scrisă de mine poate fi îmbunătățită și am materialele necesare, pentru aceasta. Se poate citi în mod gratuit cartea și urmări bibliografia la:

  https://play.google.com/store/books/details/Octavian_Ulici_ARTA_MAR%C8%9AIAL%C4%82?id=G7XhDAAAQBAJ
  pentru engleză: Amazon.com

Sliding Sidebar