Până unde au ajuns geto-dacii în Europa? Informații surprinzătoare…

Distribuie


Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

  1. La cat de mincinoasa e istoria crezi ca stie cineva cu exactitate ce s-a intamplat ? Cel mai probabil se presupune si fiecare-si da cu parerea !

  2. Nu dacii – un trib local din Transilvania, dar TRACO-GEȚII, numiți greșit GOȚI (HOȚI) au locuit in Getia Mare, care cuprindea teritoriul actual al Romaniei, Bulgariei, R>Moldova, Ucrainei, Belorusiei si statelor slave Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia etc.. Dovada este numele de râuri, locuri, localități cu rădăcina „MOLD”, care in anglo-saxona inseamna : 1) mucegai, praf, colb, țărna, humus, sol, pamant, țara; 2) albie, râu, izvor, matca; 3) albiuță, covata, baniță, măsurătoare, etalon, model, matriță. MOLDOVA, MOLDAVIA, MOLDAVA e un cuvant compus din 2 rădăcini: MOLD+DAVA. In latina, italiana, spaniola, portugheza raul din Cehia VLTAVA se numește MOLDAVA in germana – MOLDAU, cu cascada MOLDAVA si un tunel in munții Metaliferi spre Germania – MOLDAVA. Un alt rău izvorăște in Cehia cu numele de Moldavsky potok si in Germania se cheamă Freiberger MULDE, se varsă in MULDE („apa multa”) si apoi se întâlnește cu apele Vltavei-Moldavei in Elba si se varsă in Marea Nordului. Pe celalalt țărm – in Norvegia se afla orașul Molde. In Cehia exista străvechea așezare de topitori de metale – MOLDAVA, iar in Slovacia un oraș cu tradiții viticole – MOLDAVA-nad-BODVOU. Toate aceste toponime arta traseul pe care au inaintat, s-au răspândit spre apus popoarele străvechi ale Europei de pe cea mai veche vatra a sa – cea a culturii arheologice Tripolie-Cucuteni-Boian. Principalele magistrale de circulație erau RÂURILE. Străvechea vatra a Europei posibil ca s-a numit MOLDAVA, MOLDOVA, căci in cinematografia americana cu mult pana la 1991 exista expresia „a merge, a veni, a se naște etc. in MOLDOVA”, ceea ce însemna un loc ținut in secret, necunoscut, anonim. MOLDOVA a rămas in memoria genetica colectiva al occidentalilor ca un pamant, o țara de legenda, foarte frumoasa, bogata, cu soluri roditoare, dar care cu timpul a fost data uitării si nimeni azi nu știe unde ea s-a aflat.

  3. Publicatiile lui Carolus Lundius despre Zamolxe si goti, trebuie luate cu discernamant si atentie. Suedezii si in special unii istorici l-au acuzat de fals. Va dau doar un link (sunt carti in bibliotecile suedeze), de la care se poate pleca in aprecierea spuselor sale: https://sv.wikipedia.org/wiki/Carolus_Lundius. Nici-un istoric nu l-a contrazis pe Carl Johan Schlyter, care spune ca Carolus Lundius ar fi folosit niste falsuri poate realizate de preotul Nils Rabenius (din Ahnlund).
    De aceea va propun multa atentie in a dezvolta unele subiecte.

Sliding Sidebar