Până unde au ajuns geto-dacii în Europa? Informații surprinzătoare…

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

  1. La cat de mincinoasa e istoria crezi ca stie cineva cu exactitate ce s-a intamplat ? Cel mai probabil se presupune si fiecare-si da cu parerea !

  2. Nu dacii – un trib local din Transilvania, dar TRACO-GEȚII, numiți greșit GOȚI (HOȚI) au locuit in Getia Mare, care cuprindea teritoriul actual al Romaniei, Bulgariei, R>Moldova, Ucrainei, Belorusiei si statelor slave Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia etc.. Dovada este numele de râuri, locuri, localități cu rădăcina „MOLD”, care in anglo-saxona inseamna : 1) mucegai, praf, colb, țărna, humus, sol, pamant, țara; 2) albie, râu, izvor, matca; 3) albiuță, covata, baniță, măsurătoare, etalon, model, matriță. MOLDOVA, MOLDAVIA, MOLDAVA e un cuvant compus din 2 rădăcini: MOLD+DAVA. In latina, italiana, spaniola, portugheza raul din Cehia VLTAVA se numește MOLDAVA in germana – MOLDAU, cu cascada MOLDAVA si un tunel in munții Metaliferi spre Germania – MOLDAVA. Un alt rău izvorăște in Cehia cu numele de Moldavsky potok si in Germania se cheamă Freiberger MULDE, se varsă in MULDE („apa multa”) si apoi se întâlnește cu apele Vltavei-Moldavei in Elba si se varsă in Marea Nordului. Pe celalalt țărm – in Norvegia se afla orașul Molde. In Cehia exista străvechea așezare de topitori de metale – MOLDAVA, iar in Slovacia un oraș cu tradiții viticole – MOLDAVA-nad-BODVOU. Toate aceste toponime arta traseul pe care au inaintat, s-au răspândit spre apus popoarele străvechi ale Europei de pe cea mai veche vatra a sa – cea a culturii arheologice Tripolie-Cucuteni-Boian. Principalele magistrale de circulație erau RÂURILE. Străvechea vatra a Europei posibil ca s-a numit MOLDAVA, MOLDOVA, căci in cinematografia americana cu mult pana la 1991 exista expresia „a merge, a veni, a se naște etc. in MOLDOVA”, ceea ce însemna un loc ținut in secret, necunoscut, anonim. MOLDOVA a rămas in memoria genetica colectiva al occidentalilor ca un pamant, o țara de legenda, foarte frumoasa, bogata, cu soluri roditoare, dar care cu timpul a fost data uitării si nimeni azi nu știe unde ea s-a aflat.

  3. Publicatiile lui Carolus Lundius despre Zamolxe si goti, trebuie luate cu discernamant si atentie. Suedezii si in special unii istorici l-au acuzat de fals. Va dau doar un link (sunt carti in bibliotecile suedeze), de la care se poate pleca in aprecierea spuselor sale: https://sv.wikipedia.org/wiki/Carolus_Lundius. Nici-un istoric nu l-a contrazis pe Carl Johan Schlyter, care spune ca Carolus Lundius ar fi folosit niste falsuri poate realizate de preotul Nils Rabenius (din Ahnlund).
    De aceea va propun multa atentie in a dezvolta unele subiecte.

    1. Ai citit ce’a scris Lundius? Daca nu, mai bine te abtineai. Daca da, nu te’ai intrebat cat de tampit trebuia sa fie Lundius incat sa se apuce de o asemenea lucrare? Ai citit ce pozitie avea in societate si ce relatie avea cu regele Carol, al Suediei, desigur? Lasand la o parte faptul ca o imensa majoritate a romanilor are de facut comentarii imbecile, ca si ale tale, de altfel, referitoare la Istoria Dacilor, te intreb; ai citit „Dacia Preistorica” a lui Densusianu? Iti rspund eu; n’ai citit’o. Nici n’o vei citi vreodata, pen’ ca’ti va fi greu sa citesti vreo una mie trei sute de pagini. Tu nu citesti decat carti cu poze si’s convins ca n’ai trecut de coperta vreunei carti dupa ce ai absolvit cea mai inalta trapta educationala din viata ta. Ai simtit nevoia sa ragai si tu despre daci.

  4. Domnul Roxin, cum pot da de dumneavoastra? As vrea sa va trimit cateva informatii de interes, cred eu, legate de subiectul dacilor ajunsi in Algeria, sunt multe informații si imagini care nu am cum sa le trec intr-un comentariu. Cred ca v-ar interesa ce am descoperit, scrieti-mi va rog pe email. Multumesc anticipat!

Sliding Sidebar