Progresul științific ne-a dus într-o lume total schimbată. Se va adapta ADN-ul nostru la această nouă realitate?
Progresul științific ne-a aruncat într-o lume nouă, mult mai repede decât putea cineva să anticipeze. Dacă în urmă cu mii de ani schimbarea caracteristicilor unei societăți se făcea foarte lent, în ultimul secol progresul s-a produs fulgerător.
Să ne gândim doar la faptul că nu cu așa multă vreme în urmă oamenii erau arși pe rug dacă spuneau că pământul este rotund și se învârte în jurul soarelui, iar astăzi putem ieși în spațiul cosmic… Dar, oare, structura profundă a omului este capabilă să țină pasul cu uriașele schimbări din jurul lui?
Dacă acum 100 de ani eterul era brăzdat doar de undele cosmice, astăzi zeci de mii de frecvențe electromagnetice ale aparatelor construite de om interferează cu noi. Dacă în urmă cu 100 de ani, mai toată mâncarea era naturală, astăzi mâncăm multă hrană procesată sau modificată genetic, încărcată cu aditivi și alte substanțe chimice.
În toată această goană după progres, ADN-ul nostru este forțat să se adapteze unui mediu nou, unor provocări permanente. Dar reușește oare să facă acest lucru?
Pentru a afla mai multe, vă invit să urmăriți acest episod al emisiuni Mistere la Granițele Cunoașterii, în care l-am avut invitat pe prof. univ. dr. Adrian Restian, membru titular al Academiei de Științe Medicale din România.
Vizionare cu folos!
Daniel Roxin
Cărți de știință și spiritualitate: DACIA ART