S-a constituit Comunitatea Evreilor Creștini din România „Nicolae Steinhardt”. Aceasta critică derapajele anti-românești ale institutului Elie Wiesel

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Era si cazul sa stim ADEVARUL despre istoria recenta si din cele mai vechi timpuri a
  poporului roman. Cu incredere intre noi, putem sa mergem la drum lung cu prietenii din toate colturile
  lumii, asa cum de altminteri am mers din cele mai departate timpuri.
  dr.ing. Mateescu Ioan
  Bucuresti.

 2. Ce frumos zis aceștia sunt oameni deosebiți intelectuali si daca au si conștiința adevărului creștină e cel mai mare lucru. Putem merge împreună spre îndeplinirea poruncilor ajutandu ne reciproc toți.

 3. Noi, cunoscându-ne, știam aceasta. E bine că aceasta e recunoscut și de cealaltă parte. O atitudine civică îndrăzneață! Bravo!

 4. Concluziile vin fe la sine.

  Emil Cioran, 1934
  “Nu există om politic în lumea de astăzi care să-mi inspire o simpatie și o admirație mai mare decât Hitler”

  Elie Wiesel, 18 mai 1969
  “Dragă Emil Cioran,
  Cartea Dvs a ajuns ieri duminică, însă eu am citit-o luna trecută: am cumpărat-o. Eu cumpăr toate lucrările Dvs. Iubesc și admir tot ce faceți. Cred că împărtășim aceeași frământare, aceeași neliniște. Oare pentru aceasta mă simt atât de aproape de uneversul Dvs? Fiți sănătos și aveți toată admirația mea prietenoasă”.

 5. Un exemplu de luciditate și o inițiativă extrem de bine-venită. Românii nu mai pot tolera să asiste, fără posibilitatea de a reacționa, la acuzele nemeritate pe care acest institut le aduce, in corpore, poporului român. Orice inițiativă de analiză și dezbatere pe bază de date, mărturii, documente și dovezi a comportamentelor românești în raport cu evreii și a evreilor în raport cu românii este taxată drept negaționism și stopată din fașă. Iar multe neadevăruri și minciuni sunt ”consacrate” ca și cum ar fi realități. Aceasta naște un sentiment de nemulțumire, frustrare și de dorința de a avea o reacție științifică la cele ce se spun sau se colportează.

  În plus, răscolirea jarului istoriei și culpabilizarea generațiilor noi, care s-au născut după război, poate conduce la reacții imprevizibile. Nu se poate accepta, la infinit, ca unii să tot acuze iar alții să îndure.

  Cred că ar trebui inițiat un colectiv extins de lucru româno-evreiesc sau evreiesco-român care să analizeze, să dezbată toate aspectele care sunt considerate negative și să găsească soluții de armonizare a acestora. Mă înscriu să fac parte dintr-un asemenea colectiv. Care, sine ira et studio, poate pune bazele unei viitoare armonii între popoarele noastre.

  Oricum felicitări acestui grup de inițiativă. Care, sper eu, va marca un pas extrem de important pentru stabilirea sau restabilirea adevărului în ceea ce privește relațiile istorice dintre cele două popoare. Să vedem ce au făcut bine sau ce au greșit și unii și alții și să învățăm cu toții din acestea. Pentru că, teoreic cel puțin, nicun popor nu este și nu poate fi numai înger sau numai demon. Cu siguranță vor fi fost și români care au făcut rău evreilor dar și evrei care au făcut rău românilor.

 6. Consider ca toata suflarea planetei noastre are un singur Dumnezeu. Spre exemplu, intre un evreu, un crestin, sau un musulman nu poate exista nici o bariera religioasa cu un Dumnezeu pe o parte si altul pe cealalta parte a barierei? Ce este Dumnezeu? Il consider fauritorul intregului Univers, nu numai a extraordinarei noastre planete. Este cel ce ne calauzeste viata cand facem lucruri demne de fiinta umana. Toata viata am avut numai sefi evrei, foarte profesionali, inteligenti si prietenosi, cu care am impartit experiente de stiinta, munca si viata, oameni care, respectandu-i, mi-au respectat caracterul uman si aportul adus companiilor lor pentru care imi sacrificam uneori si copii, colaborand mereu ca intr-o familie unita, oameni pentru care as sari la orice ora a le da o mana de ajutor si acum. Respectandu-l si iubindu-l ca pe un frate, unul dintre ei, un expert european de varf in domeniul comun, imi scrie ca il onoreaza ca ii calc casa. Ce poate fi mai sublim? Asa trebuie sa fim cu totii pe planeta, uniti, ca Dumnezeu ne invata pe toti a ne iubi, ca suntem oameni, iar omenia trebuie a fi insasi esenta constiintei noastre. Din pacate nu voi mai avea ocazia in viata asta sa apuc sa traiesc fara frica terorismului.

 7. Felicitări !
  Publicarea acestui articol a fost recepționată cu mare, foarte mare interes de unii prieteni ai mei din Israei. Aceștia ar dori să intre în contact direct – deocamdată telefonic – cu dl Lucian IONESCU.
  De aceea, v-aș fi recunoscător dacă ați binevoi să-mi comunicați nr. de telefon / mobil al dlui Lucian IONESCU.
  Vă mulșumesc !

  Cu deosebit respect,
  Prof. Toma Bălășoiu

 8. Românii nu au cum sa fie antisemiti, in primul rând, pentru ca noi românii insine suntem SEMIȚI, prin geti si prin moesi, adica prin masagetii din care ne tragem, care la randul lor au avut ca stramosi, asa-zis mitici, pe Maș și Gheter, ultimii doi fii ai lui Aram fiul lui Sem cel din biblie.

  Multora nu le place deloc sa se stie chestia asta, mai ales bolsevicilor de toate natiile, adica banditilor.

  Evreii sunt din Eber care a fost un stranepot de-al lui Arfaxad, primul fiu al lui Sem. Noi suntem din Aram, ultimul fiu al lui Sem, iar undeva intr-o Carte scrie, printre altele, si ca: “cei din urma vor fi cei dintai”.

  Karl Marx cand spunea ca “românii sunt cel mai reactionar popor din lume si de aceea trebuie distrus” stia el ce stia. Marx a fost demonic, dar nu incult.

  Apropo: scolile de cadre de partid din URSS, pana la sfarsit, aveau printre materiile de studiu si… ghiciti ce!… BIBLIA! Va vine sa credeti!?!
  Deci sovieticii studiau Biblia in scolile lor inalte, din care ieseau politrucii! Cand am aflat asta, am ramas fara sunet.

 9. Strabunicul meu a fost ultimul primar prolegionar dintr o comuna din judetul iasi
  LA TV DUPA 60 DE ANI AU DESCOPERIT gropi comune
  Dar satul intreg a semnat sa fie scos din inchisoarea comunista din 1948 la nicolina
  Acum va intreb pe voi evreii spun ca in Romania nu a fost holocaust romanii s au ocupat de ei dar exista ura impotriva evreiilor asta pot sa

  1. Să facem un exercițiu de logică: Dacă sunt creștini atunci nu ascultă de ordinele rabinului din regiunea unde locuiesc. Dacă nu ascultă ordinele rabinului, atunci, conform talmudului, sunt uciși instant ca nesul => un evreu creștin va trebui să își țină în ascuns originile. În fine, asta-i o tehnică talmudistă de păcălire a goimilor. Să le explice cineva că poanta e veche, nu mai sunt proști noi care să le cadă în capcană.

 10. Daniel, asta este intr-adevar monumentala! Iata ce am gasit pe renegadetribune.com:

  „Dean Irebodd made an excellent documentary debunking the soap, lampshades and shrunken head canards in his “Buchenwald:A Dumb Dumb Portrayal of Evil”. He documents that the first Allied troops in Buchenwald were American jews and jews who were chased out of Germany and Austria in the 30’s who scurried to America and magically rose through the military ranks. These jews were part of the “Psychological Warfare” battalion and they planted the South American Indian tsantsa, the tattooed skin and the goat skin lampshade in Buchenwald. The tsantsa and the tattooed skin were most likely taken from the collections at the University of Jena and the lamp was just an ordinary lampshade, common throughout the world. The jews even wrote a book about their exploits after the war entitled, “Psych War”. Watch Irebodd’s documentary though, it is amazing. In fact all of his holohoax docs are amazing. His “One Third of the Holocaust” is monumental!”

  https://holocausthandbooks.com/index.php?page_id=1005&play=96#watch

Sliding Sidebar