Salvarea fermei țărănești. Are sens agricultura ?

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

  1. Satul romanesc nu poate fi salvat cu fonduri UE sau cu o birocratie „moderna”. Satul romanesc isi revine daca i se reda sufletul – Sfatul Batranilor si credinta in Dumnezeu. Actualmente inca functionam cu o administratie de tip frantuzesc. Este ca si cum odata la 4 ani votam nu pe cel mai breaz dintre noi, sa ne gestioneze spre mai bine , ci un ocupant. Primarii, in aceasta formula administrativa, devine in acelasi timp un ocupant si reprezentantul statului , nu al comunitatii… Si mor comunitatile !

  2. Salvarea fermei românești nu își află leacul în desființarea corporatistelor supermarketuri. O bună și rapidă legislație sau contract echitabil (just și de la egal la egal) cu acestea, acte și fapte vizând protecția și protejarea micilor și mijlociilor producători români, ceva mașini și impozite mai mici, ar fi de ajuns ca respectivele supermarketuri să fugă mâncând pământul (adică, nu, să lase pământul așa cum l-a găsit).

  3. O veste minunata! Sper sa primeasca sprijinul celor de sus. Azi, fiind in vizita la parinti, intr-o zi de primavara superba, i-am ajutat sa stranga uscaciunile de prin gradina. Am fost uimita cand am auzit vecinii dicutind despre noua regula care interzice arderea vreascurilor dupa curatarea de primavara. Pai asta se facea de cand ma stiu! Se intrebau ce vor face cu adunatura de uscaturi. In naivitatea mea, le-am spus sa nu-si faca probleme ca primariile vor ridica vreascurile si resturile de la taierea pomilor. Felul in care m-au privit, spunea: „nici o speranta!”. Kronospan functioneaza cu motoarele la maxim, polueaza zeci de kilometri patrati, acolo nu se aplica regulile pentru protectia mediului. Asadar, dupa oficialitati, fumul din gradinile satenilor la curatarea de toamna si primavara, ala este poluantul principal si satenii trebuie pedepsiti. Acestia nu au in spatele lor armata de avocati care sa-i apere, nici miliardele de euro si nici nu au la mana niste oficiali corupti a caror Dumnezeu este banul.

Sliding Sidebar