„Părintele” Laserului de la Măgurele, un român care a predat la Universitatea Yale din SUA, a fost demis de Ministrul Educației Monica Anisie

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. În urma domnului Nicolae Zamfir rămâne ceva notabil ,în urma așa-zisei profesoare de Lb.Română (?!) ce rămâne se poate vedea zilnic în postările și comment-urile agramate de pe Facebook(și nu numai) și în ”ieșirile”verbale ale ”aleșilor neamului”. Vorba unei ”vedete”(la modă printre ei) : ”Fi-mi-ar scârbă !”

  1. Aveți dreptate! Ne este sau nu,scârbă de ceea ce se întâmplă, nu conteaza pentru toate capusele acestea care conduc țara acum cu atâta tupeu si cu acest „je m’en fou”!… Cunoașteți vorba romaneasca „câinii latră, ursul merge”? 😡

 2. Care au fost criterile pt care a fost demis ? Ce naiba are cercetarea cu politica in tara lui Papura Voda ? Politicului ii este frica ca va fi eclipsat de oameni adevarati? Ar fi de dorit sa stim cu cine va fi schimbat . A si sa nu uit : ati observat ca” jurnalistii pacii” nu ar face emisiuni cu oamenii de stinta din tara si nu numai, pe care sa-i aduca pe sticla . Ei spun raitingul . Fas raitingul lor ,chiar ar avea surpriza sa vada ca raitingul lor va creste .

    1. Daniel, te rog sa consideri ca cercetatori sunt 400 din cei 900, si deci sunt 100 de cercetatori care au prostat contra conducerii in conditiile in care se concediau cercetatori, erau tarati prin comisii de disciplina pline de nespecialisti si fapte fabricate in stil securisto-comunist, au fost instigati colegi impotriva altor colegi in stilul experimentului Pitesti.
     Eu personal am castigat in instanta un proces impotriva unei demiteri bazate pe asa zise deficiente financiare, fara a cere daune si doar pentru a arata abuzul. Consiliul Stiintific al IFIN-HH, organism ales democratic de cercetatori, n-a fost recunoscut de conducerea lui Zamfir si IFINul a intrat practic intr-un blocaj institutional. Peste toate astea vine si numirea ilegala in functia de Director General a distinsului conducator, ce are 68 de ani, in timp ce legea spune clar ca nu poti sa fii DG peste 65 de ani.
     In Occident daca ai trecut de 65 nu mai poti ocupa functie de conducere indiferent de cat de galonat esti, poti sa ai Nobelul. Americanii au trecut in fisa postului ca atunci cand se apropie de varsta de pensionare sa pregateasca pe cineva pentru preluare. Daca nu fac asta inseamna sucombarea intregului sistem, insemna ca intreg sistemul e conceput gresit. Da, pot veni la institut pentru consiliere, dar nu mai pot ocupa functii de conducere.

     Sa stii ca ne cunoastem, am vorbit si la telefon. Am condus laboratorul de datare cu radiocarbon, dar am fost destituit din functie de Marele Vizionar.

     1. Imi pare rau sa aflu acest lucru! Pe mine m-a revoltat faptul ca demiterea a fost facuta fara sa fie confruntat de ministru cu acuzele care i se aduc, fără să i se explice motivele… Cel putin din cate a declarat public, dupa demitere.

 3. Interesul lui anisia si la toata clica care se perinda la putere de 30 de ani este sa distruga cat se poate de mult aceasta tara, acest om, profesor de o valoare inestimabila trebuia respectat si apreciat cum se cuvine si ei, rahati politici il dau afara ca sa puna vreun politic cu patru clase si cu liceul facut la FF, care nu sant capabili sa lege doua cuvine , rusine sa va fie partide de doi bani, doar ascultati de ordine de afara, toti santeti o apa si un pamant !

  1. Cam acest lucru il cred si eu! Indivizii astia sunt pusi sa distruga tot ceea ce este de valoare in țara asta și chiar le iese! Din păcate!

 4. Acest articol are la baza un mare neadevar. Dl Zamfir a fost eliberat din functia de director general al institului, nu din cea de director al proiectului ELI-NP. Nu mai putea ocupa acea functie administrativa conform legii. Va rog sa corectati acest lucru, asa este etic. Doamna Anisie nu a facut nicio nedreptate d-lui Zamfir, din contra a inceput reforma in cercetare.

  1. tu esti deja epurat?
   Dupa episoadele cu DNA lui Kovesi distrugand politicieni si afaceri romanesti la comanda de afara, iata ca si in cercetarea stiintifica isi baga coada strainii prin kislingii bastinasi nerabdatori de parvenire.
   pnl e deja rau famat cu demiterea celui mai bun specialist roman in material semincer performant de provenienta indigena.

 5. PLUS: Parintele Laserului de la Magurele e un Francez: Premiul Nobel de Fizica de acum doi sau 3 ani: Gerard Morou !

  Zamfir al nostru e un jalnic profitor local. Care a chemat presa si mafia de Ilfov sa se laude. Si acum vedem fake niuz precum cea din poza de sus.

  Ce postari jalnice !

 6. In primul rand varsta maxima la care poti fi director al unui institut din Romania este 65 de ani (la TERMINAREA mandatului, deci poti fi numit la maxim 61 de ani pentru un mandat de 4 ani). Zamfir are 68 acum. Si Acest mandat si precedentul au fost ilegale. In al doilea rand nu e „Parintele laserului”, el fiind nuclearist fara nicio legatura cu fizica laserilor. Contributia lui trebuia sa fie pe partea de sursa gamma, care a fost un esec. Stiu de la colegi care lucreaza acolo (si eu lucrez in fizica dar la alt institut) ca in ultimii ani a avut un stil dictatorial, culminand cu dizolvarea in acest an a Consiliului Stiintific (ilegal desigur). S-a inconjurat de birocrati si a indepartat oamenii de valoare. Cine i se opunea era tarat prin comisii si multi au fost concediati. E un mare castig pentru cercetatorii de acolo ca pleaca acest dinozaur comunist. Una peste alta, nu trebuie sa ma credeti pe mine (cine doreste adevarul poate investiga adevarul) dar nimeni nu poate nega ca ocupa ilegal acea pozitie, fie si doar pe criterii de varsta. Dar ce conteaza legea, nu-i asa?

 7. Controversatul Ovidiu Grosu acuză că Zamfir ar fi vinovat de furt intelectual si complicitate la abuz. Suntem curiosi sa aflam adevărul

 8. Puteți audia și varianta lui Ovidiu Grosu,în legatura cu acest subiect,în ce privește „Parintele”laserului de la Magurele.
  Așa ,de dragul adevarului.

 9. La disparitia natiei române ( traco- geto – dacice) contribuie din plin tocmai denigrarea valorilor umane autohtone autentice . Să fie oare programată România la distrugere totală, in loc să fie ajutată să rămână neclintită in rândul tărilor europene?

 10. De treizeci de ani cetătenii români sunt obligati ,prin diverse mecanisme inselătoare , să suporte fără voie : defăimarea institutiilor nationale si a eroilor autentici ai neamului românesc, contaminarea tinerilor români cu falsuri istorice grosolane , o anume propagandă degradantă venită din interior dar si din străinătate ( menită să distrugă mândria natională si patriotismul).Toate mecanismele amintite mai sus , asociate cu consumul de droguri sau alcool, generează un dezechilibru mintal consumatorilor români (care-i prielnic in anihilării adversarilor politici).

 11. Nu cumva cabala celor raliati impotriva acad. Zamfir sunt patronati de pnl care merge la rupere cu tot ce s-a facut inainte de ei? Cei mai multi par tineri frumosi si liberi/de fizica de adevarata peformanta, usor de cumparat si manipulat – in America, partenerii lor darama statuile unora ca Cervantes, Columb sau Washington…tineri turmentati rau…

Sliding Sidebar