Simbolul Yin Yang își are originea în cultura Cucuteni din România? El apare pe vase cucuteniene vechi de 6.000 de ani

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

  1. Templul de la sinca veche. In una din camere gasim steaua Lui David. In 2005 avea in mijloc simbolul ying yang acum nu ma exista. Se pare ca biserica e deranjata de simbolurile precrestine!

  2. Confirm spusele lui Gabriel Napa, s-ar putea să am și un film foto + fotografie a simbolului Yin Yang de la Șinca Veche, făcută înainte de „restaurare”.

  3. Este posibil cultura Cucuteni să fi ajuns în China purtată chiar de cei care au creat-o, prin migraţie, eventual chiar mai departe ?
    În nordul Japoniei, insulele Kurile şi peninsula Kamcheatka mai există rămăşiţe ale populaţiei Ainu, diferită de populaţiile din jur. Articolul https://www.quora.com/Are-the-Ainu-Caucasians este interesant, iar dacă am căutat „ainu people caucasian” imagini – chipurile unora dintre ei numai asiatice nu sunt.
    Şi poate că este o simplă asemănare fonetică – în limba Ainu KOTAN înseamnă aşezare, sat, iar în română avem CĂTUN.

  4. Probabil am mai spus prostia asta,dar îmi face plăcere s-o repet… Secțiunea transversală a împletiturii numită mărțișor asta sugerează,doua bile care se aleargă una pe cealaltă. Punctele colorate în opoziție cu bilele transmit ideea de împletitură,răsucire. Pe chinezi îi știm,au obiceiul să copieze tot,clar că au început s-o facă încă din neolitic.

Sliding Sidebar