Știai că, în secolele trecute, TREI IMPERII au vrut să dea numele DACIA Țărilor Românești unite?

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

  1. Lucrurile par, intradevar, plauzibile si mi-as dori sa fie asa, ca roman ce sunt. Dar daca intentia acestor imperii a avut ca scop, inca de atunci, ingroparea a tot ceea ce inseamna roman/romanesc…?
    Din cate citesc si observ, in ultima vreme exista un curent, manifestat indeosebi in Ardeal, care sustine ca atat romanii, ca atare, cat si limba romana traiesc, respectiv se vorbeste exclusiv in aceasta regiune.

  2. Va felicit, stimate Domnule Roxin, pentru eforturile pe care le depuneti pentru evidentierea si acreditarea originii geto-dacice a poporului roman. Va sustin fara rezerve si sper din toata fiinta ca, mai devreme sau mai tarziu, naiunea noastra cu puternicele sale radacini in istorie si fapte de vitejie in lupta pentru apararea hotarelor si a existentei neamului sau, va dori si reusi sa redea tarii denumirea fireasca ce i se cuvine- Dacia. N-am fi nici primii si nici singurii care ne-am relua numele initial al patriei stramosilor nostri.

  3. Normal ar fi ca această țară să fie redenumită, Dacia cu capitala la Cluj în inima fostului regat dac. Pe lângă demonstrarea istorică a existenței dacilor și a continuității existenței lor după anul 271 e.n., am scăpa și de confuzia occidentalilor analfabeți care ne confundă țara, România, cu iubita noastră etnie țigănească care prin emancipare se numesc romi și în neștiința lor de carte cred că patria romilor este România.

Sliding Sidebar