Tăblițele de la Sinaia, investigate de un expert criptolog militar. Ce a descoperit?

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Ce avem real sunt doar copii.
  Si atunci pana gasim originalele nu avem ce vorbi.
  Daca cineva facea in limba chineza sau maghiara niste placi cu Burebista?
  Trageam conc;luzia ca suntem huni sau chinezi.
  Limba pare o limba asemanatoare cu romana si greaca dar nu ne ajuta cu nimic daca nu avem originalele.Eu as intreba familia regala cat mai traieste despre ele. Poate face cineva vre-un interviu.

 2. Inainte mai comenta si Florin Croitoru si altii da vad ca s-au lasat .
  Ce pot sa va spun indiferent cine a facut acesta scriere cuvantul ON inseamna IN.
  DABOGETU este in realitate D – AVOJETU adiva verbul A AVEA la timpul trecut DE AVUT
  AVOJET-U = AVUT-U
  JENUCLA = cetatea JENUCLA unde ingenuchiau la statuia unui zeu.
  CAPIDAUA= CAPITALA sau unde era CAPUL tzarii care ii conducea care il gasim CAPALA.
  MAIEREB in realitate MAIERU adica CEL MAI MARE poate luat de la galii MEIOR cel mai bun…
  BASILEU DURO in realitate VASILEU inseamna REGE in limba greaca.DURO numele poate dupa DARIUS al persilor dar si a dura=a construi. DURO-STO-RUM oras al lui DURA. sto verbul a sta.
  TRA-SO =exista in aromana si azi si inseamna CA SA sau INTRACEIA.
  .

 3. Total dezamagitor. Presupuneam ca un specialist in cifruri ar fi fundamentat descifrarea textelor, sau ar fi aratat macar un argument privitor la limba folosita. Daca nu se stie cu precizie limba in care au fost scrise tablitele, tot ce se spune despre ele este pura presupunere. Ca sa nu mai spunem ca nu exista nici o alta sursa care sa ofere detalii despre limba daca, toate caracteristicile si detaliile privitoare la aceasta fiind pure speculatii. Chiar facute de specialisti, speculatiile, neinsotite de dovezi, raman tot SPECULATIi. Pseudoarheologia lingvistica nu are nici o valoare stiintifica.

 4. Salutare, tuturor tracilor de pretutindeni!
  În primul rand, popor ales de Dumnezeu, Cel în Treime închinat, pentru a sluji cea mai mare slujba de închinare, anume Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.
  Eu cred ca singura dovada a limbi vorbite de strămoșii noștri daci este aromâna.
  Acești oameni care vin din Macedonia se pare ca sunt singurii care au păstrat ceva din limba strămoșilor noștri. Iar limba latina se pare ca s a format din acest dialect, aromâna și limba vorbita de armata Romana, formata din toate națiile și teritoriile cucerite de ei.
  Totuși, eu sunt convins ca nu vom putea ști vreo data ce limba au vorbit strămoșii noștri traci, atâta timp cât nu avem dovezi scrise.

 5. Ceva dovezi scrise avem, nume de rauri, de cetati, de plante , de regi…si alte cuvinte care le gasim si in limba romana.

Sliding Sidebar