Oare cât de profundă era cunoașterea anticilor dacă ceea ce ei au descoperit acum 3-4-5.000 de ani revine în actualitate ca cercetare de… avangardă?
Din cele mai vechi timpuri comunitățile umane au folosit, în alegerea unui loc pentru o așezare umană sau pentru o locuință, anumite criterii născute din observarea naturii și a universului, care s-au constituit la un moment dat într-un sistem deosebit de complex, pe care noi îl cunoaștem sub numele de geomanție.
Departe de a fi o fantezie antică, fără acoperire, principiile acesteia sunt validate astăzi de specialiștii din domeniul peisagisticii și arhitecturii, geomanția fiind obiectul unei investigări și cercetări de avangardă.
***
Invitată în emisiunea mea Mistere la Granițele Cunoașterii, doamna Conf. Univ. Dr. Cerasela Crăciun de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, ne introduce într-o lume fascinantă pe care merită să o descoperiți: Tainele geomanției și Medicina Habitatului.
Vizionare cu folos!
Daniel Roxin
DACIA ART: https://dacia-art.ro/
Eu as zice sa luom lucrurile mai simplu si practic.
Oamenii nu puteau sa traiasca fara apa, pentru ei si animale deci traiau pe valea apelor la maxim un km de albia raurilor.De aici s-a dezvoltat si civilizatia AR-GETILOR de numele raului Arges, apoi a BURIDENILOR de la raul BURDEA undeva intre olt si arges . Po Taissa adica PE TISSA de la raul TISSA….etc.
Cercurile acelea de piatra imitau Soarele si ROATA SOARELUI in sanscrita RATA SURIA.si erau locuri pe inaltimi la anumite evenimente, incoronari de regi, nunti, sarbatori….
Alte locuri erau CIMITIRE pe varful unor coline ca apa sa nu ajunga in morminte.