Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Salutare,
  Intr-adevar, Danile vorbeste de o utopie – atunci cand vorbeste despre Romania – nu ca nu ar putea si aici sa se implementeze modelul Islandei, dar ai deranja enorm de multe interese, care din pacate, nu coincid cu idealurile poporului.
  Cum vrei tu sa faci o Romanie bogata si libera si cinstita ? Pai vrei tu sa dispui de bogatiile tale cum vrei tu, sau cum vor incompetentii din fruntea tarii ? Pai vrei sa ai tu libertatea de a spune NU, atunci cand „alesii” voteaza ce vor ei si ajuta pe altii de afara sa gandeasca pentru tine.
  Cum ai vrea tu sa se adune TOTI Romanii la o manifestatie generala, cand nu mai exista unire, onoare, nationalism, apartenenta identitara ?
  Cand muncim ca sclavii pentru altii – a se citi parlamentari (+ tigani) si tot sistemul birocratic + cei care refuza munca si traiesc din ajutoare sociale platite de catre mine, tine si altii pentru care ziua de munca incepe noaptea si se termina noaptea urmatoare ?
  Vrem model islandez – atunci corectitudinea, onoarea, grija fata de pamantul asta si oamenii minunati care traiesc pe el, mandria de a fi DAC, dorinta de a face totul bine si exact cum trebuie, ar trebui sa fie modul de viata de zi cu zi.

  Sa fim Romani…..numai de bine.

 2. Confirm cele afirmate, deoarece le-am constatat la fata locului: tocmai m-am întors din Islanda, dupa al 3-lea periplu în aceasta tara UNICA… daca as avea 28-30 ani, acolo m-as stabili!!! 🙂
  * * *
  salutari toulousene, tone de inspiratie si-un placut sfârsit de saptamâna!

 3. Islandezii, cred şi chiar colaborează cu elfi, spiriduşi şi alte fiinţe nepământene, la noi oamenii se subjugă necondiţionat dogmelor bisericii, sufocaţi de principii false şi ignoranţă faţă de evoluţia omului către sinele său, către Dumnezeu. La noi minciuna şi ipocrizia fac parte din stilul de viaţă, pe când minciuna acolo este considerată un non-sens, a o folosi este o injosire gravă.

 4. EU am ramas impresionat de felul cum islandezii isi incurajau echipa: Batutul puternic din palme, deasupra capului, la inceput rar,apoi tot mai alert terminat printr- un tzipat perfect sincronizat, , puternic ca un tunet : Vvuuu…ce facea sa ti se zbarleasca parul pe spinate….ceba aproape supranatiral….si toate astea pe fondul unei modestii desavarsite…

 5. a fost si la noi in tara in unele regiuni asa ceva.Acum 30 ani bunica mea de la sat nu incuia usa la casa. Dar cu multiculturalismul de la oras cand am vazut minoritari care voiau sa fure geanta unei femei in doliu care cumpara flori pentru inmormantare …..etc si de cand ne conduc strainii trebuie sa mai asteptam cateva sute de ani..

  1. În câteva sute de ani nu vom mai exista, ca nație sau cel puțin ca țară, din păcate. Într-acolo ne îndreptăm, se pare. Sau așa suntem conduși, de fapt. Oricum și noi contribuim la aceasta.

 6. Norocul islandezilor ca tara lor este insula, caci dupa acest material, muuulti rromani ar fi vrut sa calatoreasca acolo unde masinile nu se incuie, asa, sa vada si ei cum este peisajul!

Sliding Sidebar