Tehnologia 5G analizată, pe TVR 2, de un inginer în automatică (și cercetător în neuroștiințe). De văzut!

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Din nefericire noi nu suntem condusi de oameni la fel de prudenti si responsabili ca cei din Bruxelles.Nu ne ramane decit sa gasim solutii la nivel individual sau colectiv pentru a face fata acestui nou asalt.Unul din primii pasi a fost sa revin la un telefon mai simplu strict pentru convorbiri. Pentru navigare folosesc internetul prin cablu de acasa pe pc. Wi-fi deloc sau foarte putin. Macar ce tine de mine sa fac.Se speculeaza si pe aceasta cale comoditatea oamenilor, si asta vine dupa un timp cu un pret de regula platit in boala, lipsa si suferinta. Este un lant al slabiciunilor speculat si intretinut la maxim. Multumesc pentru informatii, o zi buna.

  1. Fără asupărare dar:
   1. Nu mi se pare ca cei de la Brexelles sunt prudenti si responsabili. Intre un fost comisar sovietic din anii de glorie ai bolsevismului inclusiv pe aici nu văd nici o deosebire.
   2. Nu mai văd cum la nivel individual si nici colectiv mai putem face ceva.
   3. Da, revenirea la telefonul simplu, strict pentru convorbiri mi se pare singurul lucru realizabil
   4. Folosirea cablului pentru internet, fără wi-fi, hm, mi se pare din ce in ce mai putin realizabil pentru că operatorul schimbă automat infrastructura si te trezesti că nu mai furnizează servicii pe simplu cablu, ci doar wi-fi, vrei nu vrei, altfel rămâi în aer
   6. O fi si comoditatea oamenilor, tentatia pentru această comoditate, dar are grijă sistemul să te oblige la asta altfel rămâi pe din-afară, fără conexiune la net, de ex.
   Articolul mi se pare corect, 100%, dar că aici prima vină e a celor ce se impun prin legi făcute la comandă si pe sest si apoi aplicarea lor ca pe un dat; cum te mai poti apoi opune acestui asalt care-ti incalcă orice drept dacă ei fac legea si apoi lucrează cu ea în mână? Toate avizele, alea care se iau, dacă se iau, sunt de la nivel local la presiunea gigantilor multinationali care impun legile mai sus. E un cerc pe care noi, la nivel individual, nu avem cum să-l penetrăm si ei stiu bine asta.

 2. Tot fara suparare:
  1.In emisiune se subliniaza clar decizia celor de la Bruxelles vizavi de aceasta tehnologie.Iar decizia lor a fost una prudenta si responsabila care arata grija pentru concetateni.Citez: „Nu pot încuraja o asemenea tehnologie, dacă standardele de radiații, care trebuie să protejeze cetățeanul, nu sunt respectate, cu sau fără 5G”, a declarat ministrul Mediului, Céline Fremault. „Locuitorii din Bruxelles nu sunt niște cobai, să le pot vinde sănătatea pentru profit. Nu putem lăsa loc nici unei îndoieli”, a adăugat aceasta.”Eu nu am comentat aici activitatea Uniunii Europene iar paralela cu comisarul sovietic mi se pare exagerata, pe vremea lor comentarii ca ale noastre nu erau posibile, iar viata era mult , mult mai grea ca acum.
  2.Atitudinea aceasta gen „Ultima noastra speranta – nici o scapare” eu nu o imbratisez dar fiecare e liber sa o faca sau sa o promoveze.
  4.Foarte putin probabil in urmatorii 10 ani. Costurile implementarii 5g la nivel national sunt foarte mari.Reţelele de bandă largă prin cablu sunt fiabile, oferă viteze ridicate de transfer şi sunt sigure. Desi 5G suportă, teoretic, viteze de transfer a datelor de până la 10 Gbps, viteza de transfer reală în aceste reţele poate fi de până la 200 Mbps.
  6. Sistemul nu te poate obliga sa fi comod.Mi se pare o pasare a responsabilitatii.Daca ai un autoturism si alegi sa mergi cu el 100m la magazin sa iti cumperi o paine in loc sa mergi pe jos si sa faci ceva miscare, e strict alegerea ta.
  In concluzie
  Lumea asta a avut mereu parte si de bune si de rele.Fiecare generatie a avut parte de provocarile ei, razboaie, cataclisme, molimi, guverne opresive si cate si mai cite.Noi le avem pe ale noastre si trebuie sa le depasim cum putem mai bine.Toate cele bune.

Sliding Sidebar