„TRACII, Istorie ascunsă” – Film documentar

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

  1. Buna ziua. Nu exista posibilitatea de a primi pe email articolele care se publica pe blog? Sau o notificare ca s-a publicat un nou articol?

  2. Buna ziua, dl Daniel! Eu de mic am avut indoieli cu privire la veridicitatea istoriei de formare a poporului nostru, predata in scoli. Nu avea logica ca in 165 de ani de ocupatie romana, pe mai putin de jumatate din teritoriul locuit de daci, sa se produca romanizarea tuturor dacilor, in conditiile in care Grecia a fost ocupata complet pe o perioada de aprox 500 de ani, si totusi nu s-a spus niciodata ca ar fi fost romanizata, sau ca greaca a devenit o limba latina.
    Recent, facand unele cercetari pe internet, am descoperit filmuletele dv si in sfarsit mi se confirma ceea ce eu credeam de mult. Desi am putine cunostinte in acest domeniu, am inteles ca romanii si etruscii erau traci. De aceea eu cred ca denumirea de român are origine tracica, deoarece Roma se numea pe vremea etruscilor Ruma/Rumina, o alta denumire a Traciei este Rumelia, iar noi ne numeam cu sute de ani in urma rumâni.
    Totusi am o mare dilema: daca dacii nu au fost romanizati, inseamna ca nici celtii din Franta si Spania de azi nu au fost romanizati. Atunci de ce franceza, spaniola, portugheza sunt limbi latine? Care este explicatia?

Sliding Sidebar