TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ – filmul documentar care aruncă în aer revizionismul maghiar!

Lasă un răspuns

Comment as a guest.

 1. Am urmarit cu emotie documentarul inceput. Fiecare capitol mai aseaza o caramida pe constructia adevaratei noastre identitati. Succes in continoare si felicitari pentru ce ati facut pana acum !

 2. Felicitari Daniel pentru efortul pe care il faci pentru a ne arata adevarata istorie a poporului roman.

  1. Agatarsii – erau descendentii lui Thiras ,al saptelea fiu al lui Iaphet fiul lui Noe …Se zice ca din agatarsi se trag thracii si etruscanii .

 3. Extraordinara prezentare a istoriei noastre legata de Transilvania ! Rugaminte ardenta: adaugati si subtitrare in limba engleza !Ar avea o unda de soc benefica mult mai ampla decat fara subtitrare !

 4. Limba pe care o vorbim noi este limba valaha ,care descinde din limba daca amestecata cu limba slava ..Prezenta slava in spatiul carpato danubiani pontic trebuie sa onoreze . Eu nu am complexe anti slave .
  Notarul Anonimus, autor al lucrării Gesta Hungarorum spunea în secolul XII, făcând trimitere la Panonia că: „Această ţară o locuiesc slavii, bulgarii şi blachii „….
  Deci noi valahii sintem veri cu latinii dar nu frati , in evul mediu ne-am amestecat cu slavii care erau in drumul lor epic spre balcani , deci sintem mai frati cu rusii decit cu latinii ..
  ..Făcând referire la locuitorii Transilvaniei, A. de Genaro, senior de Szek, ginere al contelui ungur Teleki Emerik, scria la Paris, în anul 1845, următoarele:
  …………………………………………………………
  :“Valahii sunt în Transilvania cei mai vechi locuitori ai pământului.” (Les Transylvanie et ses habitants – Paris, 1845) …..Ai zis bine numele ROMANIA vine de la Roma capitala imperiului roman.Acolo locuiaiu latinii . Imperiul roman nu defineste o etnie ci o organizare sociala ..Vaticanul a facut eforturi sa ne -denaturalizeze -sa ne stearga numele de valahi , pentru a ne cucerii , de acea au instilat propaganda ca am fi „români ” cea ce inseamna iobagi ,sclavi – https://dexonline.ro/definitie/rum%C3%A2n….si le-a reusit .Se zice ca e mai usor sa inseli un om decit sa-l convingi ca a fost inselat .Vaticanul a dovedit asta .Noul imperiu roman se numeste UE . Acest proces este gradual ,in etape ,dureaza secole pina cind memoria indivizilor cuceriti este stearsa complet .Acest proces este si azi in plina functionare ,romanizarea numindu-se „integrare europeana ” .Renuntarea la propria identitate valaha si in final sclavizarea sub numele fals rumâni , ar fi cadeara noastra ca neam .Sa speram ca nu se va intimpla .Sintem in centrul popoarelor primordiale dar nu ca români ci ca valahi ( pelasgi /belasgi /traci/daci/valahi )….Nu aven nimic de a face cu invadatorii romani care fac eforturi sa ne cucereasca ,sa ne sclavizeze de peste doua mii de ani .
  Cred ca aceasta constatare este de o deosebita de importanta pentru cei care doresc salvarea identitatii si drepturilor naturale ale valahilor adevarata identitate a locuitorilor carpato danubiano pontici ..Citeste istoria si legile belasgilor /valahilor …http://istorieveche.ro/2014/09/07/legile-belagine-partea-a-doua/……Urmatoarea etapa va fi divizarea Romaniei in provincii numite abstract nord ,sud ,est ,vest …adica -urmeaza denaturalizare completa …..Asculra cu atentie explicatia generalului Chelaru la minutul 5:15..https://www.youtube.com/watch?v=7ZU_7szi8oQ

 5. Imi cer scuze ca din greseala am postat si comentariile altora . Al meu e numai primul comentariu pina la …..”Constantin Brancoveanu ne-a lasat cu limba de moarte …” sa muriti in legea voastra ” adica sa nu ne deznationalizam …..sa raminem ceea am fost de mii de ani , valahi …”restul daca se poate sterge …

 6. Adevarul nu se poate ascunde ,el intotdeuna iese la lumina zilei.Un documentar frumos realizat.Felicitari D-lui Roxin si echipei sale de realizatori.Astept cu nerabdare parte a doua.

 7. Stimate d-le Roxin,

  Cu permisiunea Dvs. as vrea sa indrept o EROARE.
  Referitor la Stefan cel Sfant, in anul 1001 nu se poate vorbi de ORTODOXIE!
  Deci Voicu nu avea cum sa fie ORTODOX!
  Dupa cum prea bine stiti, Marea Schisma a avut loc in anul 1054 …!
  Multumesc!

 8. Am urmarit intamplator documentarul si a fost o surpriza placuta… care de altfel se lasa asteptata. Felicitari si reluati-l de cate ori se poate. Eventual alte episoade. Exceptional. Succes

 9. Deși ungurii spun că fac parte din familia popoarelor fino-ugrice, testele genetice dovedesc contrariul.
  La finlandezi, haplogrupul N este prezent în proporție de 61,5 %, ceea ce dovedește că aceștia au origini asiatice și că sunt diferiți de maghiari. Singura asemănare dintre finlandezi și maghiari este limba vorbită, care provine din aceeași grupă de limbi fino-ugrice, maghiarii de astăzi neavând origini asiatice, ei fiind descendenții unor populații europene maghiarizate lingvistic.
  Vedeți diferențele aici
  https://brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/
  http://thedockyards.com/wp-content/uploads/2015/04/y-dna_haplogroups_europe_genetic_map.png
  http://www.britic.co.uk/wp-content/uploads/2019/04/dnagranicehaplo.jpg
  Ungurii sunt diferiți și față de cuceritorii veniți din Asia.
  https://journals.plos.org/plosone/article/figure?id=10.1371/journal.pone.0205920.g005
  Ungurii de astăzi sunt:
  • 42 % slavi maghiarizați (ucraineni, bulgari, ruși, polonezi, sârbi, croați, sloveni);
  • 25 % români maghiarizați;
  • 13 % cehi și slovaci maghiarizați;
  • 8 % rromi (țigani) maghiarizați;
  • 7 % alte popoare maghiarizate (danezi, olandezi, germani, basci, evrei, etc.);
  • 3 % urmașii triburilor cuceritoare maghiare;
  • 2 % alte populații din Asia, Caucaz, Urali;
  Verificați rapoartele științifice întocmite de geneticieni.
  Lista cu link-uri este aici:
  http://www.asrocatolic.ro/confirmari.htm

Sliding Sidebar