Tupeu maxim: UDMR – iștii au dezvelit JOI – 4 iunie, pe teritoriul României, un monument care reprezintă „Ungaria Mare”

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

 1. Revoltător !
  Prefectul de Covasna, numit de guvern, doarme-n papuci și tolerează manifestările antistatale.
  PSD și PNL se gudură pe lângă asociația culturală UDMR, tratață ILEGAL și anticonstituțional ca un partid, pentru a le obține voturile în parlamentul de adormiți, incompetenți și trădători, sabotori ai României !
  Rușine guvern PNL, parlament și ocupantul de la Cotroceni !

 2. Condusa de fostii securisti care practicau si politia politica cat si de fosti activisti, multi dintre ei unelte platite ale grupurilor de interese transfrontaliere, toti tradatori de Tara si Neam, Romania, dupa ce a fost dezarmata, distrusa economic si transformata inntr-o colonie, este supusa planului de invrajbire si destramare gandit de Marilor Putori Financiare si Militare! a caror filozofie este jaful, crima si sclavia si nicidecum democratia!

  Virgil Ciuca
  Bucuresti
  06/06/2020

 3. Pentru ca pot, li se permite. Cind pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa, iar noi nu sintem acasa de 30 de ani, deci, inca o data, de ce mama dracului ne plingem? Asta ca sa nu mai spun de articolele din Occident care mor in dosul ungurilor, jelind ce s-a intimplat dupa Trianon. Un exemplu vine de la infectia numita BBC:

  https://www.bbc.com/news/world-europe-52903721

  Alte surse:

  https://news.yahoo.com/one-century-hungarians-still-feel-114017272.html

  https://news.yahoo.com/hungary-haunted-post-wwi-dismemberment-100-years-025058949.html

  https://sports.yahoo.com/wwi-treatys-centenary-hungary-says-133726455.html

 4. Astazi, in Wikipedia, la rubrica Stiati ca…. (Did u know)

  „….that cloth face masks are considered source control but they are not considered personal protective equipment?”

 5. Ungaria a fost ,,mare” când șmecherul ăla dement Attila a mers în vacanță până la Roma și a făcut un pipi prin băile termale ale senatorilor de acolo.
  De fapt Attila a fost un rege al hunilor care, una peste alta nu prea a avut tupeu să ,,deranjeze” nordul Dunărean balcanic.
  A… și de ce și-l asumă ungurii ca mare rege?
  1. Pentru că a murit undeva pe teritoriul Ungariei de astăzi, numai că vecinașii noștrii nu vor să se știe că bezmeticul ăsta s-a născut prin Caucaz… Ha?
  2. Asimilarea lui Attila ca și mare rege al ungurilor, cred că mai vine (tot eronat) și din faptul că bețivul ăsta a crăpat pe la nici 50 de ani, fiind otrăvit de nevastă-sa… Știți cum o chema pe tipă?… Ildico!!! Și știți de unde era Ildico originară??? Din Galia!!! Franța de azi, în puii mei!!!
  Deci? Ce Ungarie mare? Ce strămoși?
  Attila s-a propășit în fosta Panonia pentru că bălea la luxul romanilor… Nu a fost decât un alt gen de barbar nomad… Atât!… și asta prin secolul V….
  Huni… Hungary…
  Pe când Tăblițele de la Tărtăria au o vechime de…. peste 7000 ani…
  Bă, dar de ce nu cer și turcii Dobrogea și Balta Brăilei, că au stat și băieții ăștia niște sute de ani pe-aici???
  Basarabenii ce limbă vorbesc?
  Ungaria mare…. vise neică, vise…. Noapte bunâ, dragi dezinformatori!

 6. Dar noi de ce nu cerem de la Ungaria Crisana întreagă care este până la Tisa ? De ce tacem? Că cea mai buna aparare este atacul după cum vedem !

 7. Presedintele nu voteaza legea Trianonului ,noi romanii n-avem voie sa sarbatorim 100 de ani de la decizia marilor puteri mondiale de atunci ,care au decis ca Imperiul Austro -Maghiar sa se dezmembreze si astfel o parte a tarii noastre Transilvania si Banatul sa treaca la tara muma . Odata cu noi si-au cistigat independenta cehoslovacii ,sirbii ,letonii etc . Brava natiune ! Multumiri clasei politice de doi bani .
  Si sa-i mai credem ca acum o luna a fost asa un accident de n-au citit inteligentii din camera deputatilor legea prin care se cerea autonomia secuilor .

 8. In conditiile in care o parte dintre atributiile Consiliului judetean sunt cele aratate mai jos si ca jud. Covasna este dupa Wiki, in proprotie de 73% locuita de unguri, (cu precizarea ca exista si cei de buna credinta din Tinutul secuiesc care fac o diferenta intre unguri si maghiari – (secui) care nu fac politica segregationista), iti poti inchipui ce drepturi le confera presedintele CJ Covasna, românilor si firmelor românesti pe teritoriul ei, ce sansa au sa deschida mici intreprinderi, si sa faca parte din institutiile de stat, romanii in tara lor!
  De ce nu le spune si ”dl” Johanis populatiilor migratoare incotopenite pe teritoriul nostru, (ca ce altceva au fost?) ”Daca nu va convine si nu iubiti tara asta si pe români, sunteti liberi sa plecati”? si asta, in conditiile in care noi i-am eliberat pe ei si ne-am lasat oscioarele pe pamanturile lor ca ei sa fie liberi si sa poata face gat ca le vor pe ale noastre!
  Si spun asta ca sa fiu doamna, si sa nu gandesc in termenii lor de ura viscerala (fie pe pustii) ca altfel as fi putut sa scriu ca merita sa primeasca din partea românilor ce i-au facut ei lui Cofariu un taran din Ibanesti, pe pamantul tarii noastre, l-au batut pana aproape l-au omorat ”ca sa se sature de pamantul lor”. Mihai Cofariu fiind un român get-beget din Ibănești despre care Ilici vândutul, la TV a aparut spunand ca romanii l-au batut pe un maghiar, lucru fiind exact pe dos.Va imaginati ce s-a starnit in presa internationala la vremea respectiva despre români, si in rîndul ungurilor, nu?
  Eu am vazut scenele in direct la TV, si nu v-ati fi dorit sa le fi vazut vreodata inchipuindu-va ce sete de linsaj zace in sa zicem si sa credem ca doar o parte din etnia asta.

  Iata cata dragoste de România si de români au cei pe care nu-i lasi sa moară, ca sa nu mai zic ca au dat si foc bisericii ortodoxe de acolo si nici macar nu era vorba de judetul Covasna ci de Mures *(Targu Mures) unde sunt mai multi români decat in Covasna

  Iata si ce lipsa de drepturi pot avea românii din Covasna, in tara lor:

  spicuiri din atributiile unui consiliu judetean, recte presedintelui: (nu le mai dau si pe articole)

  a) atribuții privind organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al consiliului județean, ale instituțiilor și serviciilor publice de interes județean și ale societăților comerciale și regiilor autonome de interes județean;
  b) hotărăște înființarea sau reorganizarea de instituții, servicii publice și societăți comerciale de interes județean, precum și reorganizarea regiilor autonome de interes județean, în condițiile legii;
  e) numește, sancționează și dispune suspendarea, modificarea și încetarea raporturilor de serviciu sau, după caz, a raporturilor de muncă, în condițiile legii, pentru conducătorii instituțiilor și serviciilor publice de interes județean.
  a) hotărăște darea în administrare, concesionarea sau închirierea bunurilor proprietate publică a județului, după caz, precum și a serviciilor publice de interes județean, în condițiile legii;
  b) hotărăște vânzarea, concesionarea sau închirierea bunurilor proprietate privată a județului, după caz, în condițiile legii;

 9. Nesimtirea nu are margini !! Vinovati suntem noi ca am acordat prea multe drepturi minoritatii maghiare.Asa ca au ajuns sa solicita actiuni de o nesimtire iesita din comun !! Trebuie UDMR scos din rindul partidelor politice,si sa-si vada de actiunile Uniunii lor. Maghiarii sa fvie obligati sa stie limba romana si deasemenea sa stie ca Ungaria Mare nu a existat niciodata. Ba mai mult, sa stie ca timp de 400 de ani nu a existat Ungaria ca tara,si culmea, chiar cu ocazia Tratatului de la Trianon, a redevenit tara !!!

 10. Este foarte simplu, dacă sunt români adevărați patrioți… îi pun foc sa ardă pe loc, zic și eu, nu instig la violență, dar nesimțirea trebuie plătită cu nesimțire!

Sliding Sidebar