Un document scris de un scrib maghiar din secolului al XVI-lea spune că ROMÂNII vorbeau în acea vreme „limba getică”

Distribuie

Lasă un răspuns

Comentează ca anonim.

  1. Eu cred cu tarie in acest fapt.
    Stramosii nostrii aveau o mandrie si o onoare care lipseste la multi romani azi!

  2. Pacat ! Un profesor de talia domniei sale sa fie orbit de niste paradigme impuse de interesele istorice subiective sau de vointa unor straini cu propriile lor scopuri in aceasta tara , este greu de inteles ! Sper ca si pentru domnia sa, niciodata nu va fi prea tarziu pentru a-si corecta erorile in abordarea aparitiei poporului si limbii romane ! Pacat !

  3. Câinii latră caravana trece…. nu mai este mult și vom avea acces la documentele Vaticanului … și atunci să te ții !!! Ar trebui să presăm mai mult pe cei ce au avut acces acolo și să fim cu răbdare că adevărul iese la suprafață întotdeauna! Sper cu tot sufletul că vom mai fi ce am fost și mai mult decât atât!

  4. Sper din toată inima ca Vaticanul să dezmințească odată falsul istoric al apariției limbii române și să afle toți scepticii că nu au avut dreptate.
    Învățând la facultate originile limbii române, ieșeam bulversată de la ore.Simțeam, intuiam că nu poate fi adevărată teoria romanizării sau împrumuturilor din alte limbi. Nu poate un popor să-și piardă limba străbunilor și să renunțe într-atât de ușor la limba mamei sale! E strigător la cer, oameni buni, să mai credem și astăzi în gogoșile turnate de niște trădători ai neamului!
    Romanii ne invidiau, ne urau, ne-au vrut învnși și sterși de pe fața pământului, dar noi existăm, continuăm șă vorbim limba marilor daci și nu ne vom lăsa învinși niciodata, pentru ca suntem urmașii marelui bunel Decebal!

Sliding Sidebar